Жульєн з куркою і грибами

Опубліковано користувачем Irina

Жульєн з куркою і грибами - це дуже смачна, ситна, апетитна страва, котра готується порційно в невеликих кокотницах або по іншому, в жароміцних невеликих ємкостях чи мисочках. Саме тому у французів ця гаряча закуска називається «кокот». Готується жульєн легко і швидко, а виходить неймовірно смачним. У мене на святковому Новорічному столі обов'язково буде жульєн. Цю страву можна приготувати заздалегідь, що дуже звучно, а перед подачею поставити на кілька хвилин у духовку і вуаля! Для приготування жульєну можна використовувати свої улюблені гриби - білі, лисички або печериці.

Для приготування жульєну з куркою і грибами нам знадобиться:

  • 1 велике куряче філе
  • 300 гр. печериць
  • 1 цибулина
  • 100 гр. сиру
  • 200 мл. вершків (у мене 10%)
  • 20 гр. вершкового масла
  • 1 ст.л. борошна
  • ½ ч.л. мускатного горіха
  • Олія для смаження
  • Сіль, чорний перець за смаком
  • Зелень петрушки для прикраси

Ось такі інгредієнти нам знадобляться для приготування жульєну з куркою і грибами.

Цибулю нарізаємо дрібними кубиками.

Гриби печериці миємо й нарізаємо соломкою (чистити не потрібно).

У сковорідку наливаємо 2-3 ст.л. олії і обсмажуємо цибулю практично до готовності.

Додаємо порізані гриби, перемішуємо і залишаємо смажитися.

Тим часом зварене в підсоленій воді куряче філе нарізаємо невеликим кубиком.

Твердий сир натираємо на великій тертці.

До підсмажених грибів додаємо порізане куряче філе.

І ще трохи обсмажуємо.

Тепер приготуємо соус.

Беремо іншу сковорідку, насипаємо борошно і обсмажуємо до кремового кольору, постійно помішуючи.

Додаємо вершкове масло і перемішуємо до однорідного стану.

Виливаємо вершки і інтенсивно перемішуємо, щоб не утворилося грудок.

Додаємо сіль, чорний мелений перець за смаком і мускатний горіх. Варимо поки не загусне.

У соус додаємо вміст першої сковороди - цибулю, курку і гриби.

Ретельно перемішуємо.

Розкладаємо в формочки для запікання.

Зверху посипаємо натертим сиром.

Ставимо в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів на 10 хвилин, щоб сир повністю розплавився.

Готову страву прикрашаємо свіжою зеленню петрушки і червоними ягідками (у мене порічка).

Страва вийшла не тільки дуже красивою і апетитною, але і неймовірно смачною. Жульєн з курки з грибами прикрасить ваш святковий стіл, тому обов'язково його приготуйте, тим більше, що це так просто!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 05 лютого 2020 - 21:32 користувачем Мар"яна

це така смакота!!! дуже дякую за гарний рецепт!!!

Опубліковано 10 лютого 2020 - 09:26 користувачем Irina

Мар»яна, на здоров"я, дуже приємно,що страва прийшлася до смаку!!! Заходьте ще, завжди рада!

Опубліковано 19 грудня 2019 - 22:57 користувачем Жанна

Виглядає дуже апетитно , а ще в таких горщиках!!!Красота !!!

Опубліковано 22 грудня 2019 - 10:55 користувачем Irina

Жанна, дякую, це дуже смачно! Ням-ням!

Коментувати