Яблучний пиріг з лимоном

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, у мене на блозі є багато різних рецептів пляцків з яблуками, наприклад Яблучний пиріг з заварним кремом або Пиріг з яблуками і сиром, але рецепт, котрий я хочу запропонувати, у фаворитах. Цей пиріг настільки смачний, що хочеться його їсти та їсти. А весь секрет у тому, що в цьому рецепті використовується цедра та сік лимона, який придає неймовірний смак та аромат. Для приготування Яблучного пирога з лимоном потрібні самі звичайні продукти, котрі завжди знайдуться у будь-якому холодильнику. Яблука можна брати до смаку, мені більше подобається кисло-солодкий сорт, тому я використовувала саме його. Тісто виходить дуже пухкеньке, воно схоже на бісквіт. Сподіваюсь, що вам сподобається цей рецепт, бо моїй родині він дуже подобається.

Для приготування Яблучного пирога з лимоном нам знадобиться:

  • 3 яйця (у мене домашні)
  • 300 гр. цукру
  • Дрібка солі
  • Пакетик ванільного цукру
  • 220 гр. вершкового масла
  • 160 мл. молока
  • 300 гр. борошна
  • 2 ч.л. розпушувача для тіста

Для начинки:

  • 600 гр. яблук
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. лимонного соку + цедра

Ось такі продукти нам знадобляться для приготування неймовірно смачного Яблучного пирога з лимоном.

Спочатку підготуємо яблука.
Яблука чистимо від шкірки, нарізаємо кусочками.
До яблук додаємо цукор, сік лимона та цедру (тільки жовтий шар).

Ретельно перемішуємо та поки що відставляємо в сторону.

Тепер приготуємо тісто.
В миску розбиваємо яйця, додаємо цукор та ванільний цукор.

Збиваємо до тих пір, поки маса не стане білого кольору та повністю не розтане цукор.

Розтоплене, але не гаряче вершкове масло додаємо до яєчно-цукрової маси.
Ще трохи збиваємо.

Тепер додаємо молоко та також перемішуємо.

Додаємо просіяне борошно з розпушувачем.

Перемішуємо, тісто по консистенції має бути як густа сметана.

Деко вистилаємо пергаментним папером.
Виливаємо тісто та розрівнюємо.
На верх тіста викладаємо порізані яблука (можна смужками чи хаотично).
Весь сік, що залишився, за допомогою ложки рівномірно розподіляємо по яблуках.

Випікаємо Яблучний пиріг з лимоном при температурі 180 градусів приблизно 35-40 хвилин, або до сухої палички.

Даємо Яблучному пирогу з лимоном повністю охолонути.
Зверху посипаємо пиріг цукровою пудрою.

Нарізаємо на кусочки, заварюємо смачну каву чи чай та їдемо пригощатися!

А це для гарного настрою! Ось таку свіженьку, корисну та дуже смачну чорницю назбирала у лісі моя невістка Вікуська. Ягідки вона заморозила, щоб зимою готувати для сім'ї смачні вареники. А листочки ми посушили та заварюємо неймовірно смачний чай!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 25 липня 2022 - 22:35 користувачем AllaSkirka

Іруся, привіт! приготувала сьогодні цей пиріг, це щось неймовірне, такий смачний!!!! пиріг вийшов дуже ніжний, пухкий, а лимон у ньому справжня родзинка!!! дуже дякую, тепер це наш улюблений рецепт, готується легко, зовсім не затратно, а так смачно!!! фоточки свого пиріжка вислала!

Опубліковано 26 липня 2022 - 08:15 користувачем Irina

Аллочка, твій пиріжок просто СУПЕР!!! Я знала, що він вам сподобається, також його тепер часто готую! Світлини, як завжди дуже красиві, дякую, що знаходиш час, аби сфотографувати!

Коментувати