Яблучний пиріг з заварним кремом

Опубліковано користувачем Irina

Друзі! Ви любите пироги з яблуками? Моя сім'я їх просто обожнює. Але так хочеться внести новеньке, приготувати щось таке, що раніше не пробували. Саме тому пропоную приготувати неймовірно смачний, дуже незвичайний, ніжний пиріг з яблуками і з заварним кремом. Так Так! Ви не помилилися, саме із заварним кремом. Не лякайтеся, приготувати такий пиріг простіше простого. Для свого пирога я вибрала солодкі, соковиті яблука, але також відмінно підійдуть кисло-солодкі яблука. Якщо ви хочете здивувати свою сім'ю або гостей оригінальною випічкою, цей пиріг відмінно підійде. Готовий пиріг наріжте однаковими шматочками та подавайте його у вигляді тістечок. Повірте - це дуже смачно! Тепер цей пиріг в моїх фаворитах!

Для приготування яблучного пирога з заварним кремом нам знадобиться:

Для заварного крему:

  •     1 яйце
  •     50 гр. цукру
  •     250 мл. молока
  •     15 гр. кукурудзяного крохмалю
  •     Ванільний цукор

Для тіста:

  •     2 яйця
  •     100 гр. цукру
  •     100 мл. молока
  •     200 гр. борошна
  •     Ванільний цукор
  •     5 гр. розпушувача
  •     2 яблука

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування заварного крему.

А з таких продуктів ми будемо готувати тісто.

Спочатку приготуємо заварний крем.
У каструлю з товстим дном розбиваємо яйце, додаємо цукор, ванільний цукор, кукурудзяний крохмаль.

І гарненько розмішуємо. Це дуже зручно робити вінчиком.

До отриманої маси додаємо молоко та ще раз ретельно перемішуємо.

Ставимо на повільний вогонь та постійно перемішуючи доводимо до кипіння.
Крем готовий.
Накриваємо крем харчовою плівкою в контакт і залишаємо, щоб він трохи охолов, а ми тим часом приготуємо тісто.

У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор та ванільний цукор.

Збиваємо до отримання світлої маси.
Додаємо молоко та ще трохи збиваємо.

До отриманої маси додаємо просіяне борошно з розпушувачем.

І добре перемішуємо.

Яблука чистимо від шкірки та нарізаємо невеликими шматочками.

Додаємо до теста порізані яблука.

І гарненько перемішуємо.

Форму (у мене скляна розміром 18х24 см) змащуємо маслом та присипаємо борошном.
Викладаємо тісто і розрівнюємо.

Заварний крем перекладаємо в кондитерський мішок.

Зверху по тісту робимо сітку з заварного крему.

Випікаємо яблучний пиріг при температурі 180 градусів приблизно 30-40 хвилин.

Коли пиріг охолоне, перекладаємо його на тарілку та посипаємо цукровою пудрою.

Нарізаємо пиріг на шматочки.

Ось такий пиріг в розрізі, він дуже ніжний, що тане в роті, в ньому багато яблук, а заварний крем додає ще більшу ніжність.

Цей яблучний пиріг із заварним кремом більше нагадує тістечка, а з філфжанкою ароматної кави розлітається просто блискавично.

Неодмінно спробуйте приготувати такий пиріг, не пошкодуєте!

А це для гарного настрою! Дуже люблю отримувати фотографії квітів, які так красиво вміє відзняти моя постійна читачка Leptusa. І не обов'язково, щоб це були троянди, гладіолуси або гвоздики. Навіть самий звичайна квіточка в полі, може стати витвором мистецтва. Це дуже вдале фото, там навіть видно маленького жучка, який облюбував цю яскраво жовту квітку. Неймовірно гарно!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 18 серпня 2023 - 14:11 користувачем Байкабібратка,…

Смачний пиріг. Мені сподобався.

Опубліковано 18 серпня 2023 - 22:25 користувачем Irina

Байкабібратка, ..., мені приємно, що пиріг сподобався!!! Дякую за коментар!

Опубліковано 08 вересня 2022 - 13:36 користувачем Maрія

пиріг неймовірно смачний, з"їли з великим задоволенням) щиро дякую за рецепт)

Опубліковано 08 вересня 2022 - 23:08 користувачем Irina

Марія, готуйте на здоров"я) дуже тішуся, що пиріг сподобався!

Опубліковано 16 травня 2021 - 17:06 користувачем ELENA

очень заинтресовал этот рецепт) какие лучше брать яблоки - сладкие или кислые? Если нет кондитерского мешка - как сделать сетку из крема?

Опубліковано 17 травня 2021 - 09:11 користувачем Irina

ELENA, обязательно приготовьте этот пирог, он очень вкусный! Яблоки можете брать по своему вкусу, мне больше нравится со сладкими или с совсем легкой кислинкой) По поводу сетки из крема... если у вас нет кондитерского мешка, можете взять обычный плотный полиэтиленовый кулечек, желательно с зип замком, отрезать уголок и сделать сетку из крема) Успехов Вам, ELENA! Была бы очень рада, если бы вы поделились результатом!

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.