Сегодня я припасла рецептик для тех, кто не очень любит возиться с тестом или у кого на это просто не хватает времени, но хочется вкусной домашней выпечки. Сегодня, дорогие мои читатели, мы будем готовить очень вкусный пирог из армянского лаваша, а в качестве начинки использовать два вида сыра и зелень укропа. В идеале для приготовления данного пирога требуется адыгейский и любой твердый сыр. Я адыгейский сыр заменила брынзой, которую очень люблю. Так как брынза соленая, я в начинку соль не добавляла, если вы решите готовить пирог из другого вида сыра, возможно потребуется все подсолить. Максимально простой в приготовлении, этот пирог из лаваша просто необыкновенно вкусный, причем, как в горячем, так и в холодном виде.
Для приготовления пирога из лаваша нам потребуется:
- 3 листа армянского лаваша
- 300 гр. брынзы (у меня Болгарская 30%)
- 200 гр. твердого сыра (у меня Российский)
- 3 яйца
- 450 гр. кефира (у меня 2.5%)
- Зелень укропа по вкусу
- Растительное масло для смазывания формы
Вот такие продукты нам потребуются для приготовления пирога из лаваша. Вначале приготовим кефирно-яичную заливку.
В миску разбиваем яйца и взбиваем вилкой.
Добавляем кефир и хорошенько все взбиваем.
Наша заливка для пирога готова.
Два вида сыра натираем на мелкой терке. Добавляем мелко нарезанный укроп.
Хорошенько все перемешиваем. Наша начинка готова.
Форму для запекания смазываем растительным маслом и застилаем листом лаваша, так чтобы края свисали с формы.
От оставшихся двух лавашей отрываем кусочки, обмакиваем их в кефирно-яичной заливке и выкладываем на дно тонким слоем.
Сверху тонким слоем выкладываем начинку из сыра и зелени.
Теперь опять отрываем кусочки лаваша, обмакиваем их в заливке и выкладываем поверх начинки.
Сверху опять начинку, опять кусочки лаваша, опять начинку, и так до тех пор, пока не закончится начинка.
Теперь аккуратно накрываем последний слой начинки свисающими краями и смазываем оставшейся кефирно-яичной заливкой. Если заливки не осталось, можно верх пирога смазать сметаной.
Ставим пирог из лаваша в разогретую до 200 градусов духовку и запекаем 30-35 минут до появления золотистой корочки.
Даем пирогу немного остыть и достаем из формы. Вот такой красавец у меня получился.
Нарезаем пирог на кусочки, украшаем по своему вкусу и угощаемся. Очень нежный, в меру соленый, этот пирог понравится самому требовательному гурману!
ПРИЯТНОГО АППЕТИТА!
Комментарии
Муся, як я рада, що ви мені написали і так детально описали свій рецепт, у мене дуже люблять пироги з капустою, тому неодмінно спробую також приготувати... тільки не знаю чи знайду тортію (я так розумію що це тортілья)... думаю що в наших супермаркетах іі знайти можна))) якщо не секрет - ви живете в Мексиці чи в Америці? Читаю ваш коментар, а у самоі аж слюнки течуть, так гарно все описано... Різдво вже позаду, аже ми ще святкуємо Старий Новий Рік і Водохреща, тому обов"язково приготую такий пиріжок! Заходьте до мене на блог, готуйте на здоровья, я тільки дуже рада новим гостям і знайомствам!
Нехай Вам щастить у Новому році, а ми просимо у Бога тільки МИРУ!!!!
Ірино, ми в Америці, в Каліфорнії, в Кремнійєвій Долині. Найближча вірменська крамничка - десь у Сан Францисько, хоча їхня церква - поряд з нашою хатою (15 хв. на авто), ми з дочкою були на їхньому фестивалі у вересні, об'їдалися. Нема для мене тут лавашу, а самій робити ліньки:) Я пригадую, що вони тоді давали хліб невеликого діаметру, приблизно 15 см, який мені більше нагадує тонку піту. Піти діставали з фабричного поліетиленового пакунку, тобто, то був, мабуть, єдиний "прокол" з їхнього боку. Я тоді не звернула увагу. Решта їжі була автентична, зроблена на церковній кухні руками жінок.
Отже, форми сьогодні вже купила на 77 долярів в супермаркеті, де все зі знижками. Великі, малі, високі, низькі, овальні, округлі, квадратні теж, і ще набір з 4-х манюніх, як для кексиків! Бо ще залишилася начинка і ще є 2 кляті несмачні сосиски, тому я поспішала до того супермаркету саме сьогодні:) Докупила свіжих грибків шітакі, і укропу сьогодні дали, а цибулі зеленої - ні:( Купила тісто прісне слоєне несолодке, тісто для пирога, і пухке тісто слоєне для Вашої "ялинки" (воно з цукром, я люблю поєднувати солоне з солодким) - усе заморожене. І ще неморожене тісто для піцци, хочу з нього вареники спробувати ліпити. Скумбрії (для "маринованої скумбрії в яблучному оцеті") не було. Селедців для "селедці по-домашньому" теж.
Дякую за гарні побажання. Миру рідній Україні і всім хорошим людям! Готуємося до Нового Року за старим стилем теж!
Муся, ух ти!!! Ви живете у такій відомій у всьому світі місцевості, саме в вас зосереджені всі самі відомі IT- компаніі, без котрих ми би не змогли з вами так легко і швидко спілкуватися....а ще я знаю, що у вас є величезний гарний міст... В нас багато знайомих в Америці - в Чикаго, Нью-Йорку та ін. містах... Ми також любимо вірменьку кухню, в нас у Львові відкрили багато крамничок, де при тобі випікають різні вірменські страви на спеціальних пічках, але ми переважно купляємо тільки лаваш... Як чудово, що ви придбали різні форми для випікання, тепер сможете єкспериментувати і годувати родину різними смачними стравами... Муся, я би вам порадила спробувати приготувати пиріг «Улитка» с картофелем и брынзой https://breakfast.net.ua/ru/vypechka/pirog-ulitka-s-kartofelem-i-brynzo…, виходить дуже смачно і готується досить швидко і легко... Звичайно у вас набаго більший вибір гарних продуктів, у нас же можна переважно купити продукти з Польщі чи Італіі, наші украінські виробники також не відстають, тому заморожене тісто купляю украінське... Шкода, що ви не знайшли заморожений оселедець, так би приготували свій домашній, до речі дуже хороший рецепт, випробуваний роками... моя невістка споживає тільки оселедець мого приготування, інший не хоче... До речі, ялиночку можна приготувати з будь-якою начинкою, якщо у вас в супермаркеті є консервований шпінат, можете сміло його брати, а можна приготувати іі солодкою, намастивши Нутелою))) Успіхів Вам у приготуванні, якщо виникнуть будь-які запитання - пишіть, з задоволенням відповім!!! Всього найкращого!!!
Тісто для піцци виявилося з дріжджами, а я розраховувала на те, що для тоненької підошви. Галушки на пару, сподіваюся, вийдуть непогані. Я зустрічала рецепти, де замість соди використовуться дріжджі. Спробую.
Tortilla, саме це я використовувала для пирога. 2 "ел" читаються як "Й" в "мексиканській" мові. Але я, чесно кажучи, не знаю як казати правильно, ми не відвідуємо мексиканських ресторанів, бо чоловік не полюбляє гострі страви, на відміну від мене:) Мабуть, правильно писати українською "тортійя", але я не впевнена.
Муся, а я дуже часто готую піццу на основі, де є дріжджі, наприклад https://breakfast.net.ua/ru/vtorue-bluda/picca-s-bazilikom.html, і до речі вона виходить дуже дуже тонкою, як у піцеріі, всім дуже подобається... А я знайшла гарний рецепт Тортільі з кукурузяноі муки , і в найближчому майбутньому планую іі приготувати, сподіваюсь що вийде! Успіхів Вам Муся, гарного настрою і веселого Старого Нового Року!
Дякую! І Вам смачної куті і веселого Різдва! А я думала його перевернути і пару хвилин ще допекти, щоб і зверху пропікся... чи може розвалитись?
І ще буквально одне питаннячко)))) Якщо вийде все таки в духовці спекти, то на яку форму це розраховано? у мене роз'ємна, діаметром 26 см, не завелика?
Катя, у мене жаростійка каструлька, діаметром 21 см, думаю, що ваша форма також підійде, просто пиріг буде трішечки нижчим)))
Доброго дня! Ірина, як на Вашу думку, чи вийде цей пиріг у мультиварці? Сьогодні багато приготувань до свята і духовка буде зайнята цілий день:)
Катя, доброго вам дня! на мою думку пиріг повинен би гарно спектися у мультиварці, хоча я ніколи не пробувала... але є одне но! у мультиварці він не буде таким красиво засмаженим зверху, а білим, тому не буде так гарно виглядати!
Веселих Вам свят, смачноі куті!!!
Катя, можете спробувати, він точно не розвалиться, тому що гарно завернутий, але використовуйте пластмасову емкість для пару, за іі допомогую ви зможете його легко перевернути))) Успіхів!!!
Дякую за посилання на рецепт піцци. Почитала відгуки. Гарне тісто - це головне, якщо вже їсти його, то щоб було смачно:) Обов'язково спробую!
Муся, обов"зково спробуйте, я гадаю, що не пожалкуєте, виходить дуже смачно!!!Успіхів!
а можно ли вместо кефира использовать сметану?
Лена, думаю, что можно, но ее тогда лучше развести... ведь вам придется кусочки лаваша мокать... я честно говоря пробовала только с кефиром, получается очень хорошо...
Очень красивий пирожок.Обязательно приготовлю.Спасибо за рецепт!!!!!
Алюшка, обязательно приготовьте и напишите о результате!!! Успехов!!!
Дякую за рецепт, Ірино! Вчора спекла, дуже задоволена результатом. Мій варіант, бо треба було кудись подіти свіжу капусту та декілька не дуже смачних сосисок, але 2 сорти сиру (фета та чеддер) знайшлися. Був не лаваш, який неможливо купити в нашій місцевості, а мексиканська тортія (пшенична). І зелень була інша, не укроп, а селера, пертушка та кінза. І до смаженої капусти - смажена цибуля. Але то - не головне. Головне, що виходить ніжно, смачно і духм'яно. А найголовніше - простота та короткий час, потрібний для приготування. Терміново треба купити форму необхідної висоти та округлості, бо такі пиріжки буду готувати тепер часто (моя форма була квадратною та невисокою). Я похвалилася фотографіями пиріжка на моїй сторінці в ФейсБуці, і дала там посилання на Ваш рецепт, як базовий. Сподіваюся, що деякі дівчата (моя дочка та невістка) зацікавляться і спробують:)
П.С. Оскільки тортія була невеликого діаметру, порівнюючи з розмірами моєї форми, то вона лише прикривала сторони пиріжка. Я покрила вершечок шаром зі шматочків тортії, щедро змочених у яєчно-кефірній суміші. І ще підлила суміші після того. Так що у мене вершечок вийщов особливо хрустким, і я тому дуже раділа:) Ще раз дякую, щаслива, що знайшла Ваш блог!
Для дівчат, у кого залишається заливка: досипте трохи борошна, посоліть, можна додати трохи чорного меленого перцю, розмішайте гарненько і вилийте те на сковорідку. Буде смачний омлет, я завжди омлет готую з кефіром, а не з молоком. Вчора я мала омлет на додачу до пиріжка:)