Банановий чизкейк

Опубліковано користувачем Irina

Багато хто знає, що чизкейк - це випічка з вершкового сиру з основою з печива. В ідеалі, звичайно ж, потрібен вершковий сир, але оскільки це досить дорогий продукт, ми його замінимо звичайним сиром, головне, щоб він був однорідним та з хорошим відсотком жирності. Сьогодні я пропоную приготувати смачний, ніжний десерт з бананами. Щоб чизкейк вийшов не тільки смачним, а й красивим, без тріщин, необхідно дотримуватись деяких правил, а саме випікати його на водяній бані. Крім того, готовий чизкейк потрібно залишити в духовці з відкритими дверцятами, щоб він охолонув. В результаті вийде неймовірно смачний, дуже ніжний сирний десерт зі смаком банана. Прикрасити чизкейк можна на власний розсуд, я використала шматочки банана, які зверху залила желе. Ось така краса в мене вийшла!

Для приготування бананового чизкейка нам знадобиться:

Для основи:

  • 200 гр будь-якого пісочного печива
  • 75 гр вершкового масла
  • Жменя волоських горіхів

Для начинки:

  • 300 гр сиру (у мене 9%)
  • 150 гр сметани (у мене 20%)
  • 90 гр цукру
  • 2 яйця
  • 1.5 ст. л. картопляного крохмалю
  • 2 ст.л. соку лимона
  • Ванільний цукор до смаку (я брала ½ пакетика)
  • 2 банани

Для прикраси:

  • 1 банан
  • Желе ківі

Спочатку приготуємо основу нашого десерту. Я взяла ось таке шоколадне печиво.

Печиво розтираємо в крихту. Горіхи злегка підсмажуємо та перемелюємо. Додаємо до печива м'яке вершкове масло, горіхи та добре перемішуємо.

Викладаємо крихти в роз'ємну форму (у мене діаметром 24 см), рівномірно розподіляємо по всій формі, злегка утрамбовуючи. Ставимо форму в розігріту до 160 градусів духовку та випікаємо приблизно 15 хвилин.

Тим часом приготуємо начинку. У сир додаємо яйця та розтираємо до однорідного стану. Продукти краще використовувати кімнатної температури, так вони легше об'єднаються.

До розтертого сиру додаємо сметану, цукор, ванільний цукор, крохмаль, лимонний сік та ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.

Якщо сирна маса вийде густа (залежить від сиру), додаємо ще трохи сметани.

Банани чистимо та нарізаємо кружальцями.

За допомогою занурювального блендера перетворюємо банани на однорідне пюре.

Додаємо банани до сиру та перемішуємо. Наша начинка для чизкейка готова.

Виливаємо сирну начинку у форму. Як я вже говорила вище, щоб чизкейк вийшов гарним, його потрібно випікати на водяній бані. Для цього роз'ємну форму, в якій він випікатиметься, ретельно обертаємо фольгою в кілька шарів. У деко наливаємо окріп, ставимо в нього форму у фользі. Вода має доходити до середини форми. 
Ставимо наш десерт у розігріту до 160 градусів духовку та випікаємо приблизно 1 годину 20 хвилин. Готовий чизкейк залишаємо остигати в духовці з трохи відкритими дверцятами.

Чекаємо, щоб десерт повністю охолонув, я його поставила на ніч в холодильник, а вранці прикрасила. Банан нарізаємо довгастими часточками та викладаємо на чизкейк по колу. Желе розводимо, як написано в інструкції на упаковуванні (я даю трохи менше води), даємо йому повністю охолонути та покриваємо банани. Знову ставимо чизкейк у холодильник, до повного застигання желе.

Тепер залишилося найголовніше, вийняти десерт із форми та перекласти на тарілку. Для цього акуратно проводимо ножем уздовж краю форми, розстібаємо її та вуаля! Отакий гарний десерт у мене вийшов!

Сирний чизкейк з ніжним смаком бананів сподобається як дорослим, так і дітям.

А ось ще кілька фотографій чизкейка в розрізі та з різних ракурсів.

Дорогі друзі, обов'язково порадуйте своїх близьких таким смачним та корисним десертом!

І не забудьте залишити свої враження у коментарях.

А це для гарного настрою! Ось такий гарний букет троянд мені сьогодні подарував чоловік. Дуже люблю квіти і він це знає!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 19 лютого 2018 - 09:02 користувачем Anna

очень заманчивый рецептик, обязательно попробую приготовить!

Опубліковано 20 лютого 2018 - 09:31 користувачем Irina

Anna, уверена, что не пожалеете, это очень вкусный чизкейк! жду с отчетом!

Опубліковано 28 грудня 2016 - 16:47 користувачем Настя

замечательный рецепт))) все получилось!

Опубліковано 28 грудня 2016 - 21:32 користувачем Irina

Настя, очень рада, что у вас все вышло!!! спасибо что нашли время поделиться впечатлениями! С наступающими праздниками!

Опубліковано 02 листопада 2015 - 12:36 користувачем Маринка

Ирина, добрый день! спасибо за быстрый ответ, моей дочурке 2 года и 8 месяцев, как раз такой возраст, когда нужен глаз да глаз, бегает, но беречь еще себя не умеет, поэтому не особо есть время на готовку, разве что когда днем укладываю спать... но все равно присмотрела много интересных рецептов, которые планирую приготовить на новогодние праздники...спасибо еще раз!

Опубліковано 03 листопада 2015 - 15:21 користувачем Irina

Маринка, ой какие мы уже большие.... да согласна, в таком возрасте дети очень любопытные, действительно нужен присмотр... обязательно отвечу на все ваши вопросы, если таковые возникнут, поэтому не стесняйтесь, спрашивайте! Успехов вам и здоровья малышке!!!

Опубліковано 01 листопада 2015 - 15:09 користувачем Маринка

Ирина, добрый день! Хочу выразить вам свое восхищение, блог просто замечательный, все так очень по домашнему, чувствуется, что в каждое блюдо вложена частица души... потрясающие фото, красивая посуда, очень стильное оформление... сижу листаю странички с блюдами уже на протяжении часа и никак не могу оторваться. настолько все классно... с блюдом тоже пока не определилась, так много всего вкусного, что глаза разбегаются, очень понравилась рубрика "блюда для малышей", я сама молодая мама и для меня это очень полезная информация... надеюсь, что если возникнут какие-либо вопросы, можно обращаться к вам за помощью... успехов вам, сил и вдохновения, ведь это наверняка не простой труд... с уважением, таперь постоянная ваша читательница Маринка.

Опубліковано 02 листопада 2015 - 10:29 користувачем Irina

Мариночка, спасибо вам за такие теплые слова в мой адрес, я всегда очень рада новым гостям, особенно молодым хозяюшкам и мамам, обязательно помогу вам в любом вопросе, поэтому не стесняйтесь, спрашивайте! А сколько вашему малышу? Моему внуку 3.5 года, но к сожалению они уже живут отдельно от нас, но рубрику "рецепты для малыша" я в любом случае буду развивать...
спасибо вам что нашли время написать такой лестный комментарий, мне очень приятно, что мои труды кому-то интересны и приносят пользу...

Опубліковано 29 жовтня 2015 - 21:18 користувачем Дина

в выходные дни займусь приготовлением этого чизкейка, надеюсь все получится!

Опубліковано 29 жовтня 2015 - 21:36 користувачем Irina

Дина, уверена, что у вас все получится, следуйте точно по описанию, все проверено и должно получится 100 процентов!
обратите внимание на процесс выпекания и остывания, это очень важно, чтобы чискейк получился красивым, без трещин, в остальном все просто!
Успехов и жду с отчетом!

Опубліковано 26 жовтня 2015 - 09:19 користувачем Алюшка

Какая прелесть!!!!!!Ірочка, ви волшебница.Очень все просто и доступно.Попробую тоже приготовить такую вкуснятину. Спасибо за рецепт!!!!!!!

Опубліковано 26 жовтня 2015 - 09:34 користувачем Irina

Алюшка, как я рада, что вы опять у меня в гостях, и нашли время написать такой классный комментарий, мне очень приятно!!!!!!!!!!!
Обязательно приготовьте этот чизкейк, уверена вашим домашним понравится, особенно доченьке)))
если возникнут вопросы, спрашивайте, обязательно поделюсь опытом!!!
успехов!

Опубліковано 26 жовтня 2015 - 23:10 користувачем Мария Романовна

планирую приготовить этот очень красивый десерт, который выглядит просто потрясающе...на мой взгляд творог очень хорошо сочетается с бананами...
но моя разъемная форма 22 см, стоит в ней готовить?

Опубліковано 27 жовтня 2015 - 19:38 користувачем Irina

Мария Романовна, обязательно приготовьте этот десерт, не пожалеете, а размер формы вполне подходящий)))
успехов!

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.