Болгарський перець, запечений з фаршем та овочами

Опубліковано користувачем Irina

Осінь - це не тільки золота пора, вона ще й тішить нас достатком різних овочів та фруктів, у тому числі перців, тому поки їхній сезон, неодмінно приготуйте його, запечений з фаршем та овочами. Ця смачна та ситна страва виходить дуже соковитою, адже до її складу входять обсмажені помідори, цибуля та перець, які відмінно доповнюють смак м'яса. Для приготування цієї страви можна використовувати практично будь-який фарш, включаючи свинячий, телячий, курячий або мішаний, наприклад свинячий + яловичий. Я для цієї страви обрала телячий фарш. І ще, рекомендую використовувати перець м'ясистих сортів!

Для приготування болгарського перцю, запеченого з фаршем та овочами, нам знадобиться:

  •     2 болгарський м'ясистих перцю (можна різних кольорів)
  •     400 гр. фаршу (у мене телячий)
  •     1 цибулина
  •     1 перець (у мене Білозерка)
  •     1 помідор
  •     1 великий зубок часнику
  •     Зелень (кріп, петрушка) до смаку
  •     100 гр. твердого сиру
  •     Рослинна олія для смаження
  •     Сіль, чорний мелений перець до смаку

Ось з таких продуктів ми приготуємо смачні запечені перці з фаршем та овочами.

Цибулю нарізаємо дрібним кубиком та обсмажуємо на олії до прозорості.

Додаємо дрібно порізаний помідор, перець та дрібно порізаний часник, обсмажуємо.

У процесі обсмажування трохи солимо та перчимо.

Протушковані овочі додаємо до фаршу. Сюди ж додаємо дрібно порізану зелень петрушки та кропу, солимо, перчимо.

Добре перемішуємо. Наша начинка готова.

Перець розрізаємо вздовж та звільняємо від перегородок та насіння.

Форму для запікання збризкуємо олією та укладаємо половинки перців.

Викладаємо в половинки перців нашу начинку з фаршу та овочів.

Форму накриваємо фольгою та запікаємо приблизно 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Потім знімаємо фольгу та запікаємо ще 10 хвилин.

Готові перці посипаємо натертим на дрібній тертці сиром та ставимо ще духовку на кілька хвилин.

Щоб сир повністю розплавився.

Ось такі красиві, дуже апетитні перці з фаршем та овочами у мене вийшли!   

Викладаємо гарячі перці на тарілку, прикрашаємо зеленню та пригощаємося!

Друзі! Обов'язково приготуйте цю страву, точно не пошкодуєте!

А це для гарного настрою! Букет надзвичайно яскравих та красивих айстр, який мені подарували діти, стоїть на моєму робочому столі та радує своєю неповторністю! Айстри мої найулюбленіші осінні квіти, напевно тому, що я народилася восени!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 19 березня 2021 - 17:40 користувачем гостья

могу сказать одно - это вкусно!!! готовлю уже несколько раз!

Опубліковано 22 березня 2021 - 09:17 користувачем Irina

гостья, я очень рада, что блюдо понравилось! Готовьте на здоровье! Спасибо вам за отзыв!

Опубліковано 11 вересня 2019 - 16:30 користувачем AllaSkirka

Ням-ням, смакота!!!!!

Опубліковано 12 вересня 2019 - 09:13 користувачем Irina

AllaSkirka, дуже дякую!!! перчик просто смачнючий!!!

Коментувати