Булка тако (Рецепт від читачки Вікторії)

Опубліковано користувачем Irina

Тако - це традиційна мексиканська страва, яка складається з кукурудзяної чи пшеничної тортильї, котра наповнена різноманітною начинкою (телятиною, свининою, курятиною, смаженим фаршем, рибою, овочами). Як приправи використовують: сальсу, сир, коріандр, гуакамоле та гострі соуси на основі чилі. Готували тако, ще до приїзду європейців в Мексику, корінне населення вживало цей продукт з дрібною рибою. Слово "тако" означає "пробка" або "клубок". Цей рецепт нам привіз друг, але ми приготували його не зовсім традиційно, оскільки замість тортильї ми використали булку, тому і назвали рецепт "Булка тако". Для булки тако нам необхідні наступні інгредієнти:

  • 1 кг свинини
  • 3 великі цибулі
  • 2-3 зубчика часнику
  • Соєвий соус
  • Паприка
  • Червоний перець
  • Коріандр
  • Сіль
  • Вода
  • 2-3 с.л. олії

Попередньо потрібно замаринувати м'ясо, для цього добре посолити, додати червоний перець та паприку до смаку, коріандр, соєвий соус та залишити як мінімум на 6 годин.

Готувати тако будемо в мультиварці протягом 4-5 годин, для цього залити м'яско водою повністю, і включити тушкування або (що набагато краще) повільне готування, якщо є такий режим у Вашій мультиварці.

В кінці можна додати ще перцю і паприки (якщо ви любите дуже гострі страви).

Цибулю порізати напівкільцями та смажити  з невеличкою кількістю олії, не доводячи до золотистого кольору. Вичавити декілька зубчиків часнику і дати ще пів годинки настоятись.

Наша начинка готова.

Тепер, коли начинка готова, розрізуємо булку і наповнюємо її  м'ясом, ще ми зверху поклали аджику, вийшло дуже смачно!

А це для гарного настрою! Квіти бувають різні - дуже гарні, яскраві, дорогі! А бувають зовсім не помітні, але такі чудові та красиві. Ось така маленька квіточка, а скільки в ній краси, ніжності, яскравості. Вона нагадує маленьке сонечно! Біля такої краси не можливо пройти!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 23 вересня 2022 - 10:58 користувачем Irena

Готувала ці булки тако за вашим рецептом - це щось неймовірне, дуже смачно та ситно!!!! Однозначно рекомендую всім спробувати!!!

Опубліковано 06 листопада 2017 - 11:57 користувачем alexsandr

слышал о таком блюде, и точно знаю, что мясо должно готовиться несколько часов, пока не станет очень-очень мягким, вариант с булочками это интересно, непременно надо приготовить))) спасибо автору за интересную подачу, забираю в копилку!

Опубліковано 23 вересня 2022 - 11:07 користувачем Irina

alexsandr, вибачте за пізню відповідь, готуйте на здоров"я, не пожалкуєте!!!

Опубліковано 11 травня 2017 - 14:56 користувачем Alla Skirka

мої мужички таку булку тако з"їли б за милу душу... виглядає дуже апетитно! уявляю наскільки це смачно, судячи по всьому м"ясо треба тушкувати довго, до тих пір, поки воно не буде розпадатися на волокана... вірно?
треба буде приготувати!

Опубліковано 18 травня 2017 - 10:33 користувачем Irina

Alla Skirka, обов"язково приготуйте для своїх мужчин цю страву, вона настільки смачна!!! так ви правильно зрозуміли, м"ясо треба тушкувати довго... успіхів!

Опубліковано 10 травня 2017 - 22:23 користувачем Irina

Дорогие друзья! Если вам понравился рецепт, пишите комментарии, задавайте вопросы, автор рецепта с удовольствием на них ответит!

Коментувати