Чорничный самбук

Опубліковано користувачем Irina

Чорничний самбук - це дуже смачний, найніжніший десерт, який припаде до смаку як дорослим, так і дітям. Його дуже легко та просто приготувати, що теж важливо. Готується самбук на основі збитих білків, які надають десерту ту саму легкість. На моєму блозі є рецепт не менш смачного абрикосового самбука. Цей десерт можна готувати зі своїх улюблених ягід та фруктів, але хочу сказати, що самбук зі свіжих чорниць (зараз саме сезон цієї корисної ягоди) вийшов дуже смачним. Тепер – це мій улюблений! З цієї кількості інгредієнтів у мене вийшло 3 порції. Обов'язково спробуйте приготувати ці ласощі, впевнена не пошкодуєте!

Для приготування чорничного самбука нам знадобиться:

  •     2 білки
  •     300 гр. свіжих чорниць
  •     2 ст.л. меду (можна замінити звичайним цукром)
  •     2 ч.л. желатину
  •     50 мл. води
  •     Листочки м'яти для прикраси

Якщо ви не любите смаку меду або у вас на нього алергія, можете сміливо замість нього використовувати звичайний цукор.

Желатин заливаємо холодною кип'яченою водою та залишаємо на 30 хвилин.

Ягоди чорниці перебираємо, промиваємо та обсушуємо. Викладаємо ягоди в блендер, додаємо мед чи цукор та збиваємо в пюре.

В окремому посуді збиваємо білки до міцної піни. Набряклий желатин ставимо в мікрохвильову піч або на плиту. Підігріваємо, не доводячи до кипіння, але щоб він повністю розчинився. Даємо трохи охолонути.

Чорничне пюре додаємо до збитих білків.
Збиваємо на невеликих обертах, щоб вийшла однорідна маса.

Тоненькою цівкою вливаємо желатин, що розчинився, постійно збиваючи на низькій швидкості всю масу. Збивати довго не треба.

Розкладаємо самбук у склянки. Ставимо в холодильник до повного застигання.

Прикрашаємо наш десерт ягідками чорниці, і звичайно ж листочками м'яти.

От і все! Наш смачний, дуже ніжний повітряний десерт готовий!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 04 березня 2023 - 15:49 користувачем Марія

приготувала самбук з замороженої чорниці, все вийшло! десерт просто нямка! дуже дякую, головне, що їли діти!

Опубліковано 04 березня 2023 - 18:53 користувачем Irina

Марія, це просто чудово!!! Ви справжня господинька!!! Дякую, що залишили коментар, для мене це важливо!

Опубліковано 30 вересня 2015 - 19:54 користувачем Leptusa

обожаю самбуки...я уже наверное всех их уже переготовила с Вашего сайта, простые, вкуснейшие и полезнейшие!!!! Побольше таких рецептиков!!!!!!!!

Опубліковано 30 вересня 2015 - 21:23 користувачем Irina

Leptusa, как приятно получать такие комментарии, когда рецепт действительно готовился и понравился!
у меня в планах еще несколько рецептов самбуков, так что заходите почаще, всегда рада!!!!

Опубліковано 30 вересня 2015 - 21:58 користувачем Leptusa

Жду с нетерпением очередных шедевров!!!!!

Опубліковано 01 жовтня 2015 - 12:40 користувачем Irina

Leptusa, заходите почаще, в скором будущем опубликую очень интересный рецепт Американского тыквенного пирога, который думаю вас заинтересуют!

Опубліковано 31 серпня 2015 - 19:29 користувачем Rada

выглядит просто потрясающе...

Опубліковано 02 вересня 2015 - 12:26 користувачем Irina

Rada, а какой он вкусный!!!

Опубліковано 30 серпня 2015 - 21:29 користувачем Люба

обожаю самбуки, но черничный никогда не пробовала, наверное очень вкусно)))

Опубліковано 31 серпня 2015 - 14:32 користувачем Irina

Люба, обязательно попробуйте, очень вкусно!

Опубліковано 06 July 2015 - 13:58 користувачем Диана

очень вкусный получился самбук, вчера готовила и нисколько не разочаровалась - очень нежно и очень вкусно!
единственное, черника дороговатая...

Опубліковано 07 July 2015 - 23:37 користувачем Irina

Диана, рада что десерт понравился... да, согласна ягода действительно не из дешевых, но и собирать ее не так легко... всегда тешу себя этой мыслью...

Опубліковано 02 July 2015 - 16:26 користувачем ксюша

очень аппетитный самбук из черники у вас получился, Ирина...
а я частенько готовлю яблочный самбук:
на 500 гр. яблок беру 2 белка, 10 гр. желатина и 50-70 гр. сахара...
все зависит от сорта яблок...
яблоки предварительно запекаю и взбиваю блендером в пюре, ну а топом все как обычно, взбиваю белки, добавляю желатин и пюре из яблок...
ставлю в холодильник до застывания...
получается очень вкусно и нежно...

Опубліковано 03 July 2015 - 10:06 користувачем Irina

ксюша, спасибо что поделились рецептом, никогда не готовила яблочный самбук, теперь обязательно попробую...
если получится сфотографирую и опубликую... уверена, что должно получится вкусно!
спасибо, заходите почаще!

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.