Сьогодні пропоную приготувати неймовірно смачні, ніжні, дуже ароматні Гарбузові млинці. Так, так, до складу тіста входить гарбузове пюре, котре не тільки додає млинцям дуже приємного присмаку, але й сонячного кольору. Щоб Гарбузові млинці були ще смачнішими я додала корицю та мускатний горіх. Якщо ви не полюбляєте ці приправи, можете не додавати, млинці і так вийдуть дуже смачними. Спробуйте хоча б раз приготувати такі млинці, і я впевнена, що вам їх захочеться знову. Зараз сезон гарбузів, тому є вибір. Я дуже люблю гарбуз сорту Баттернат, тому переважно для приготування різних страв використовую саме його. Такі Гарбузові млинці можна подавати з медом, сметаною, варенням чи джемом.
Для приготування Гарбузових млинців нам знадобиться:
- 300-400 мл молока
- 150 гр. борошна
- 250 гр. пюре гарбуза
- 2 яйця
- 30 гр. цукру
- 1/4 ч.л. солі
- 6 гр. розпушувача для тіста
- 2 ст.л. олії
- 1/2 ч.л. кориці
- 1/4 ч.л. мускатного горіха
Ось такі інгредієнти нам знадобляться, щоб приготувати надзвичайно смачні Гарбузові млинці.
В миску розбиваємо два яйця, додаємо цукор, сіль, корицю та мускатний горіх.
Якщо ви не любите корицю чи мускатний горіх, можете не додавати.
За допомогою вінчика ретельно розмішуємо.
Додаємо пюре гарбуза.
Приготувати пюре дуже легко, для цього чистимо гарбуз, нарізаємо кубиками, кладемо в каструлю, доливаємо трішечки води та варимо, поки гарбуз не буде м'яким.
За допомогою погружного блендера перетворюємо зварений гарбуз у пюре.
Даємо його охолонути.
Добре перемішуємо.
Додаємо просіяне борошно.
За допомогою силіконової лопатки ретельно все перемішуємо.
Має вийти однорідна суміш без грудочок.
Для подальшого приготування тіста для млинців нам знову знадобиться вінчик.
До тіста виливаємо половину молока.
Добре розмішуємо.
Дивимося на консистенцію тіста, можливо його достатньо.
Якщо ви хочете, щоб Гарбузові млинці були тоненькими, додаємо решта молока.
Ще раз добре перемішуємо.
Лишаємо тісто на 10-15 хвилин, щоб воно “відпочило”.
Перед самим смаженням Гарбузових млинців додаємо до тіста олію.
Добре перемішуємо.
Наше тісто для гарбузових млинців готове.
Сковорідку добре нагріваємо.
Для смаження першого млинця змащуємо сковорідку олією.
Виливаємо порцію тіста, смажимо з однієї сторони, обережно перевертаємо та смажимо на іншій стороні.
Для решти млинців сковорідку олією не змащуємо.
Ось такі красиві, дуже тоненькі Гарбузові млинці у мене вийшли.
Такі Гарбузові млинці чудово смакують з медом, сметаною, чи з варенням.
Я подавала свої млинці з яблучним варенням, яке дуже любить мій головний дегустатор — чоловік.
Друзі, ці Гарбузові млинці вийшли неймовірно смачні, такі сонячні, надзвичайно ароматні та ніжні, тому неодмінно приготуйте та насолодіться цим неповторним смаком.
До речі, такі Гарбузові млинці однаково смачні, як в гарячому, так і в холодному вигляді.
До чашки ароматного чаю — саме те!
А це для гарного настрою! Як я люблю осінь - таку різнобарвну та красиву, багату на ягоди, овочі, фрукти, гриби, та звісно, квіти. Сьогодні мені чоловік подарував ось такий неймовірний букет квітів, який вражає яскравими кольорами. В цьому букеті переважає помаранчевий колір, але білі та червоні жоржини прекрасно його розбавляють!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Сергій, готуйте на здоров"я! Приємно, що вам сподобався рецепт!
Дякую за ваш рецепт. Млинці всім сподобались. Навіть не відчувається що вони з гарбуза.