Друзі, поки сезон гарбуза готуємо з нього якомога більше різних страв. Сьогодні у мене неймовірно смачний, дуже ароматний гарбузовий кекс з горіхами. Цей кекс просто вразив мене своїм смаком і текстурою. Тісто вийшло м'яке, ніжне, в міру вологе. Моїм головним дегустатором є чоловік, він дуже любить солодке, тому в свій кекс я додала 300 гр. цукру. Якщо ви любите не дуже солодку випічку, зменшите кількість цукру до 250 гр. Запевняю вас, такий гарбузовий кекс, в якому смачні горіхи, неодмінно вам сподобається.
Для приготування гарбузового кексу з горіхами нам знадобиться:
- 200 гр. борошна
- 300 гр. гарбуза
- 3 яйця
- 300 гр. цукру
- 150 гр. вершкового масла
- Дрібка солі
- 10 гр. розпушувача для тіста
- 1 ч.л. ванільного цукру
- 1 ч.л. кориці
- 1 ст.л. цедри лимона
- 70 гр. волоських горіхів
Для глазурі:
- 100 гр. цукрової пудри
- 3 ч.л. лимонного соку
Ось з таких продуктів ми будемо готувати смачний гарбузовий кекс з горіхами.
Гарбуз натираємо на дрібній тертці.
Якщо гарбуз дуже соковитий, трохи витискаємо (я цього не робила).
Волоські горіхи обов'язково підсмажуємо та нарізаємо шматочками.
Цедру лимона натираємо на дрібній тертці.
У миску висипаємо цукор, сіль, ванільний цукор і додаємо яйця.
За допомогою міксера збиваємо до пишної піни і збільшення в об'ємі.
Додаємо розтоплене вершкове масло.
Ще трохи збиваємо.
Додаємо просіяне борошно з розпушувачем.
Сюди ж додаємо корицю.
Збиваємо до однорідного стану, щоб не було грудочок.
Тісто має вийти як густа сметана.
Тепер до тіста додаємо горіхи і лимонну цедру.
Сюди ж додаємо потертий гарбуз.
Гарненько все перемішуємо. Це краще робити за допомогою силіконової лопатки.
Я випікала кекс в силіконовій формі, котру змастила вершковим маслом і присипала борошном.
Виливаємо в форму тісто і розрівнюємо.
Випікаємо кекс в розігрітій до 180 градусів духовці, приблизно 50-60 хвилин.
Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою, вона повинна бути сухою.
Коли кекс трохи охолоне, акуратно відокремлюємо краю форми і перевертаємо на тарілку.
Даємо кексу повністю охолонути і поливаємо його цукровою глазур'ю, яка додасть йому особливу кислинку.
Для її приготування в сік лимона додаємо цукрову пудру і добре розмішуємо.
Посипаємо наш гарбузовий кекс горіхами.
Ось такий красень у мене вийшов.
Кекс неймовірно смачний, тісто в міру вологе і дуже ароматне.
А такий кекс в розрізі.
Свою порцію кексу чоловік полив шоколадом.
Обов'язково приготуйте таку вкусняшку, не пошкодуєте!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Елизавета, это просто замечательно! я очень рада, что кекс понравился) заходите еще, всегда рада!
прекрасный рецепт осенней выпечки! огромное спасибо, завтра буду печь!
Ольга, обязательно испеките этот кекс, не пожалеете, он очень вкусный! Успехов!
Спасибо большое за прекрасный рецепт! Очень-очень вкусно!
Valentin@, на здоровье!!! очень рада, что кекс понравился!
Ура, я знайшла цей кекс! В мене ще є пів гарбуза... :)
Цікавий рецепт. Я зазвичай додаю до тіста гарбузове пюре, а тут сирий тертий гарбуз.
Юльєтто, неодмінно приготуйте цей кекс, дуже сподіваюсь, що вам сподобається!!! Я також у різні кекси чи мафіни добавляю гарбузове пюре, але в цьму рецепті треба саме натертий гарбуз!! Успіхів вам, Юльєтто!!! з нетерпінням буду чекати на результат!!!
Дуже апетитно, молодчинка!!! Обов'язково спробую такий зробити, дякую за рецепт
Алюнь, дякую! Це власне той кекс, про який я тобі розповідала))) рецепт дуже вдалий, кекс такий смачний!!! обов"язково приготуй, поки сезон гарбуза!
О, знову смаколики напекла !!!!
ага. Така вийшла вкусняшка
очень понравился кекс, дети даже не догадались, что там тыква) спасибо)