Гарбузовий кекс з горіхами

Опубліковано користувачем carabus

Друзі, поки сезон гарбуза готуємо з нього якомога більше різних страв. Сьогодні у мене неймовірно смачний, дуже ароматний гарбузовий кекс з горіхами. Цей кекс просто вразив мене своїм смаком і текстурою. Тісто вийшло м'яке, ніжне, в міру вологе. Моїм головним дегустатором є чоловік, він дуже любить солодке, тому в свій кекс я додала 300 гр. цукру. Якщо ви любите не дуже солодку випічку, зменшите кількість цукру до 250 гр. Запевняю вас, такий гарбузовий кекс, в якому смачні горіхи, неодмінно вам сподобається.

Для приготування гарбузового кексу з горіхами нам знадобиться:

  • 200 гр. борошна
  • 300 гр. гарбуза
  • 3 яйця
  • 300 гр. цукру
  • 150 гр. вершкового масла
  • Дрібка солі
  • 10 гр. розпушувача для тіста
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 1 ч.л. кориці
  • 1 ст.л. цедри лимона
  • 70 гр. волоських горіхів

Для глазурі:

  • 100 гр. цукрової пудри
  • 3 ч.л. лимонного соку

Ось з таких продуктів ми будемо готувати смачний гарбузовий кекс з горіхами.

Гарбуз натираємо на дрібній тертці.

Якщо гарбуз дуже соковитий, трохи витискаємо (я цього не робила).

Волоські горіхи обов'язково підсмажуємо та нарізаємо шматочками.

Цедру лимона натираємо на дрібній тертці.

У миску висипаємо цукор, сіль, ванільний цукор і додаємо яйця.

За допомогою міксера збиваємо до пишної піни і збільшення в об'ємі.

Додаємо розтоплене вершкове масло.

Ще трохи збиваємо.

Додаємо просіяне борошно з розпушувачем.

Сюди ж додаємо корицю.

Збиваємо до однорідного стану, щоб не було грудочок.

Тісто має вийти як густа сметана.

Тепер до тіста додаємо горіхи і лимонну цедру.

Сюди ж додаємо потертий гарбуз.

Гарненько все перемішуємо. Це краще робити за допомогою силіконової лопатки.

Я випікала кекс в силіконовій формі, котру змастила вершковим маслом і присипала борошном.

Виливаємо в форму тісто і розрівнюємо.

Випікаємо кекс в розігрітій до 180 градусів духовці, приблизно 50-60 хвилин.

Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою, вона повинна бути сухою.

Коли кекс трохи охолоне, акуратно відокремлюємо краю форми і перевертаємо на тарілку.

Даємо кексу повністю охолонути і поливаємо його цукровою глазур'ю, яка додасть йому особливу кислинку.

Для її приготування в сік лимона додаємо цукрову пудру і добре розмішуємо.

Посипаємо наш гарбузовий кекс горіхами.

Ось такий красень у мене вийшов.

Кекс неймовірно смачний, тісто в міру вологе і дуже ароматне.

А такий кекс в розрізі.

Свою порцію кексу чоловік полив шоколадом.

Обов'язково приготуйте таку вкусняшку, не пошкодуєте!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 08 листопада 2021 - 10:13 користувачем Елизавета

очень понравился кекс, дети даже не догадались, что там тыква) спасибо)

Опубліковано 08 листопада 2021 - 16:57 користувачем Irina

Елизавета, это просто замечательно! я очень рада, что кекс понравился) заходите еще, всегда рада!

Опубліковано 15 жовтня 2021 - 15:29 користувачем Ольга

прекрасный рецепт осенней выпечки! огромное спасибо, завтра буду печь!

Опубліковано 15 жовтня 2021 - 20:59 користувачем Irina

Ольга, обязательно испеките этот кекс, не пожалеете, он очень вкусный! Успехов!

Опубліковано 03 травня 2020 - 22:36 користувачем Valentin@

Спасибо большое за прекрасный рецепт! Очень-очень вкусно!

Опубліковано 04 травня 2020 - 11:24 користувачем Irina

Valentin@, на здоровье!!! очень рада, что кекс понравился!

Опубліковано 04 березня 2020 - 08:24 користувачем Юльєтта

Ура, я знайшла цей кекс! В мене ще є пів гарбуза... :)
Цікавий рецепт. Я зазвичай додаю до тіста гарбузове пюре, а тут сирий тертий гарбуз.

Опубліковано 04 березня 2020 - 11:02 користувачем Irina

Юльєтто, неодмінно приготуйте цей кекс, дуже сподіваюсь, що вам сподобається!!! Я також у різні кекси чи мафіни добавляю гарбузове пюре, але в цьму рецепті треба саме натертий гарбуз!! Успіхів вам, Юльєтто!!! з нетерпінням буду чекати на результат!!!

Опубліковано 23 листопада 2019 - 09:17 користувачем AllaSkirka

Дуже апетитно, молодчинка!!! Обов'язково спробую такий зробити, дякую за рецепт

Опубліковано 23 листопада 2019 - 20:54 користувачем Irina

Алюнь, дякую! Це власне той кекс, про який я тобі розповідала))) рецепт дуже вдалий, кекс такий смачний!!! обов"язково приготуй, поки сезон гарбуза!

Опубліковано 23 листопада 2019 - 12:31 користувачем Жанна

О, знову смаколики напекла !!!!

Опубліковано 23 листопада 2019 - 20:54 користувачем Irina

ага. Така вийшла вкусняшка

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.