Гарбузовий крем-суп з грибами

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, нам так полюбилися крем-супи, що готую їх дуже часто, кожен раз щось додаючи до рецепта. Цього разу у мене просто неймовірний на смак Гарбузовий крем-суп з грибами (печерицями). Для цього рецепту я вибрала гарбуз сорту Баттернат, який дуже люблю. Дуже доповнив смак супу сир Бринза з паприкою, а також окремо підсмажені гриби. В приготуванні такого супу немає нічого складного, головне мати під рукою блендер. Спеції, а також їх кількість можна брати на свій смак, я використовувала чорний перець, паприку, орегано, мускатний горіх. Густину супу також регулюйте до свого смаку, якщо ви любите більш густіші супи, достатньо буде 800 мл води, я ж брала 1 літр води та вийшло просто чудово!

Для приготування Гарбузового крем-супу з грибами нам знадобиться:

  • 700 гр гарбуза почищеного (у мене Баттернат)
  • 2 картоплини
  • 1 цибуля
  • 1 морква
  • 2 зубчики часнику
  • 1 плавлений сирок
  • 250 гр печериць
  • 1 літр води
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • 2-3 ст.л. олії
  • Сіль, чорний перець до смаку
  • Спеції до смаку ( у мене паприка, орегано, мускатний горіх)

Ось такі продукти нам знадобляться для приготування неймовірно смачного Гарбузового крем-супу з грибами.

Спочатку підготуємо всі продукти.
Цибулю, моркву та часник нарізаємо кубиком.

У каструлю з товстим дном наливаємо олію та додаємо вершкове масло.

Викладаємо порізані цибулю та часник.
Постійно помішуючи смажимо до прозорості цибулі.

Тим часом кубиками поріжемо картоплю.

Також нарізаємо печериці.

До цибулі додаємо порізану моркву, перемішуємо та смажимо кілька хвилин.

Тим часом чистимо гарбуз та нарізаємо кусочками.

Тепер додаємо порізані гриби, перемішуємо та смажимо кілька хвилин.

На цьому етапі додаємо порізану картоплю.

Ретельно перемішуємо та обсмажуємо кілька хвилин.

Тепер додаємо порізаний гарбуз.

Знову все ретельно перемішуємо та обсмажуємо кілька хвилин.

Додаємо воду (її кількість залежить від того, якої густини суп ви хочете отримати).
Солимо, перчимо, додаємо улюблені спеції до смаку.
Добре перемішуємо та пробуємо на смак, якщо треба, додаємо солі чи інші спеції.

Накриваємо суп кришкою та варимо до готовності всіх овочів (приблизно 20-25 хвилин).

Поки вариться Гарбузовий крем-суп з грибами натираємо плавлений сирок.

Пробуємо овочі на готовність.
Якщо вони м'які, додаємо плавлений сирок.

Добре перемішуємо та варимо ще 5 хвилин.
Наш Гарбузовий крем-суп з грибами готовий.

За допомогою занурювального блендера перебиваємо суп до отримання однорідної кремоподібної консистенції.
Накриваємо суп кришкою та даємо пару хвилин настоятися.

А тим часом підсмажимо грибочки, які будемо подавати до нашого дуже смачного супу.

Гарячий Гарбузовий крем-суп з грибами наливаємо в тарілки та подаємо до столу.

Я цей суп подавала з підсмаженими грибами, сметаною та бринзою з паприкою.
Також прикрасила суп дрібно порізаним кропом.
А ще можна подавати цей суп з домашніми сухариками.
Це неймовірно смачно!

СМАЧНОГО!

Коментувати