Гарбузовий суп-пюре з вершками

Опубліковано користувачем Irina

Друзі! Сьогодні я пропоную приготувати неймовірно смачний, ніжний та корисний Гарбузовий суп-пюре з вершками, який я подавала з пікантними сухариками, які сама приготувала, а також з гарбузовим насінням та зеленню. Вийшло щось неймовірне! Для приготування цього супу я вибрала гарбуз сорту Баттернат, у якого ніжний смак та гарний колір. Цей суп можна варити як на бульйоні, так і на воді, це на ваш розсуд та смак, мені більше подобається на курячому бульйоні. Вершки я брала 20%, але підійдуть і меншої жирності. Суп вийшов настільки смачним, що чоловік просив добавку. Неодмінно приготуйте такий суп, не пожалкуєте!

Для приготування Гарбузового суп-пюре з вершками нам знадобиться:

  • 0.5 літра бульйону чи води
  • 500 гр. гарбуза
  • 2 цибулини
  • 1 морква
  • 2 картоплини
  • 200 мл. вершків (20%)
  • Сіль, чорний перець до смаку
  • 2 ст.л. олії
  • Зелень петрушки
  • Гарбузове насіння

Для сухариків:

  • 100 гр. батона
  • 1 зубчик часнику
  • 20 мл олії
  • 0.5 ч.л. прованських трав
  • 0.5 ч.л. паприки
  • 0.5 ч.л. солі
  • 1/4 ч.л. чорного перцю

Ось такі продукти нам знадобляться для приготування дуже смачного Гарбузового суп-пюре з вершками.
Я буду готувати Гарбузовий суп на основі курячого бульйону, який я зварила заздалегідь.

Цибулю нарізаємо дрібним кубиком.
Моркву чистимо та нарізаємо невеличкими кусочками.

Гарбуз чистимо, нарізаємо кубиком.

Картоплю чистимо, нарізаємо та заливаємо холодною водою, щоб вона не почорніла.

У каструлю з товстим дном наливаємо олію, додаємо цибулю та тушкуємо до прозорості.

Додаємо порізану моркву.

Також додаємо порізану картоплю, перемішуємо та обсмажуємо кілька хвилин.

Тепер додаємо порізаний гарбуз та добре все перемішуємо.

Тепер додаємо до овочів бульйон чи воду, так, щоб він ледь покривав овочі, додаємо сіль, перець до смаку.

Накриваємо кришкою та варимо 20-25 хвилин на невеликому вогні.

Ось так гарно зварилися всі овочі, вони м'якенькі.

Тепер за допомогою погружного блендера перетворюємо овочі в пюре.
Воно має бути однорідним, як крем.

Додаємо до Гарбузового супу-пюре гарячі вершки.

І добре перемішуємо.
Наш смачний, неймовірно ніжний Гарбузовий суп-пюре з вершками готовий.

Приготуємо для цього супу смачні, трішечки пікантні сухарики.
Для цього нам знадобляться такі інгредієнти.
Спеції можна брати ті, що вам більше до вподоби, але паприка та часник має бути обов'язково.

Батон нарізаємо на невеликі кубики.

Порізаний батон викладаємо в миску.
Додаємо спеції, сіль, часник, олію.
Ретельно все перемішуємо, щоб спеції потрапили на кожен кусочок батона.

Викладаємо сухарики на деко, застелене пергаментним папером, розрівнюємо.

Ставимо в духовку підсушитися приблизно на 10 хвилин при температурі 160 градусів.

Ось і все! Сухарики готові. Вони дуже прикрасять смак страви.

Можна подавати наш смачний Гарбузовий суп-пюре з вершками.

В тарілку наливаємо гарячий суп, посипаємо подрібненою зеленню петрушки, посередині викладаємо сухарики та додаємо кілька гарбузових зернят.
Можна пригощатися.

А це для гарного настрою! Ці неймовірні квіти тішать око! Вони настільки привабливі, що ними можна милуватися годинами. А я дуже люблю їх фотографувати. Сподіваюсь, що така красива квітка неодмінно підніме вам настрій!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 07 листопада 2022 - 20:35 користувачем Vika

Мммм виглядає пікантно!

Опубліковано 07 листопада 2022 - 21:54 користувачем Irina

Vika, скажу по правді, цей суп - один з найсмачніших супів-пюре, що я готувала! А з такими пікантними сухариками, просто неймовірно смачно!

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.