Груші в листковому тісті

Опубліковано користувачем Irina

На новорічний святковий стіл я вирішила приготувала груші в листковому тісті. У цього рецепта кілька плюсів - перший, готуються такі слойки легко і швидко, другий - вони неймовірно смачні, третій - виглядають просто бомбезно! Щоб приготувати такі красиві слойки навіть не потрібно розкачувати тісто. Та й начинку ніяку готувати не потрібно, адже ми будемо запікати половинки груш. Щоб полегшити завдання і заощадити час 31 грудня, готувати це печиво будемо з готового листкового тіста (краще використовувати без дріжджове). А ось груші потрібно вибрати стиглі і соковиті, що зовсім не проблема, адже вони продаються в супермаркеті круглий рік. Щоб печиво виглядало ще більш красиво, в грушах ми зробимо надрізи. І ще, бажано, щоб груші були одного розміру. Сподіваюся, що така випічка прикрасить і ваш Новорічний святковий стіл!

Для приготування груш в листковому тісті нам знадобиться:

  •     500 гр. листкового тіста
  •     5-6 груш
  •     Сік лимона
  •     1 жовток
  •     Коричневий цукор для посипання
  •     Цукрова пудра для декору

Ось такі продукти нам будуть потрібні, щоб приготувати дуже смачні груші в листковому тісті.

Груші миєму, розрізаємо навпіл, причому так, щоб хвостики залишилися. За допомогою ложки акуратно видаляємо серцевину з насінням.

Гострим ножем робимо ось такі поглиблення. Робити надрізи потрібно дуже акуратно, щоб грушу не прорізати наскрізь.

Підготовлені груші складаємо в миску і поливаємо лимонним соком, щоб вони не змінювали свого кольору.

Листкове тісто злегка розморожуємо і вирізаємо прямокутники за розміром половинок груш.

Розкачувати тісто не потрібно. На прямокутники з тіста викладаємо груші зрізом вниз.

Обрізаємо тісто навколо груші, повторюючи її контур, трохи від нього відступивши (приблизно на 1 см.). Із залишків тіста вирізаємо листочки, робимо на них насічки і кріпимо їх до наших заготівок.

Деко застиляємо пергаментним папером. Викладаємо слойки з грушами. Тісто змащуємо жовтком, груші посипаємо коричневим цукром.

Випікаємо слойки з грушами в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 20- 25 хвилин, щоб утворилася гарна скоринка.

Коли печиво охолоне, посипаємо його цукровою пудрою.

Викладаємо на тарілку і подаємо до столу.

Ось така краса виходить. А смачно то як!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 24 серпня 2021 - 13:02 користувачем Галочка

рецепт просто невероятный! подача на 5++++!!!

Опубліковано 24 серпня 2021 - 21:46 користувачем Irina

Галочка, как приятно получать такие комментарии! Спасибо Вам!

Опубліковано 07 березня 2021 - 09:53 користувачем Елизавета

чтобы понять насколько это вкусно, нужно хотя бы раз попробовать!

Опубліковано 07 березня 2021 - 22:20 користувачем Irina

Елизавета, огромное спасибо за позитив! Вы абсолютно правы!

Опубліковано 14 грудня 2020 - 23:36 користувачем Жанна

Якісь самі шедеври , дійсно аж шкода їсти !!!

Опубліковано 15 грудня 2020 - 08:48 користувачем Irina

Жанночка, ти мене в краску не вганяй! Це просте в приготуванні печиво насправді дуже смачне - хрустке листкове тісто та соковита грушка, поєднання просто супер! Приготуй, не пожалкуєш!!!

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.