Хачапурі по-мегрельськи (Рецепт від читачки Алюшки)

Опубліковано користувачем Irina

Хачапурі по-мегрельськи - це страва грузинської кухні. По суті - це коржик з тіста із сирною начинкою не лише всередині, а ще й зовні. Саме цим цей хачапурі відрізняється від імеретинського, у якого сир лише у начинці. У мене так полюбили Хачапурі, що вирішила поділитися рецептом на сайті Мої улюблені рецепти, де багато чудових рецептів, по яких багато чого готую і завжди все виходить з першого разу. Одже, для приготування Хачапурі по-мегрельськи знадобиться два види сиру. У мене Сулугуні та твердий сир Мармуровий, поєднання, на мій погляд дуже вдале. Кількість інгредієнтів розрахована на приготування 4 хачапурі, тому, якщо вам така порція завелика, зменште кількість продуктів вдвоє. Неодмінно приготуйте Хачапурі по-мегрельськи та насолодіться неперевершеним смаком.

Для приготування Хачапурі по-мегрельськи нам знадобиться:

Для тіста (на 4 порції)

  • 300 мл молока
  • 25 гр дріжджів (у мене пресовані)
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 ч.л. солі
  • 2 яйця
  • 600 гр борошна
  • 4 ст.л. олії

Для начинки:

  • 350 гр сиру Сулугуні
  • 150 гр твердого сиру (у мене Мармуровий)

Ще знадобиться:

  • 3 яйця для змащування

Спочатку замішуємо тісто для Хачапурі по-мегрельськи.
В миску виливаємо тепле молоко, додаємо цукор та дріжджі, які добре розминаємо, щоб вони повністю розчинилися в молоці.
Додаємо сіль, яйця та олію.
Добре все перемішуємо.
Додаємо просіяне борошно та замішуємо тісто.
Закриваємо тісто харчовою плівкою та залишаємо “відпочити” на 1.5 години.

Тим часом натираємо сир (у мене Сулугуні і Мармуровий).
Третину натертого сиру відкладаємо.

Тісто добре піднялося, трохи його обминаємо та розділяємо на 4 рівні частини, робимо з них кульки.
Поки готуємо перше Хачапурі по-мегрельськи, решта три кульки накриваємо чистим рушником.

Кульку тіста розкачуємо в пласт товщиною 3-5 мм, викладаємо частину сиру, відступаючи трішечки від країв (натертий сир можна зразу розділити на однакові порції).

Зчіпляємо краєчки.

Краєм, що зчепили викладаємо до низу.
Розкачуємо , щоб вийшла тонка паляниця.

Змащуємо Хачапурі яйцем та посипаємо тертим сиром.
Посередині Хачапурі по-мегрельськи робимо дірочку, щоб виходила пара.
Те саме робимо з трьома іншими кульками.

Випікаємо Хачапурі на деко, застелене пергаментним папером, приблизно 15 хвилин при температурі 190 градусів.
Ось така смакота вийшла.
Хачапурі смачне, як в гарячому, так і в холодному вигляді, особисто мені більше подобається гаряче.
Неодмінно спробуйте приготувати таке Хачапурі по-мегрельськи і ви закохаєтеся в цей рецепт.

А це для гарного настрою! Друзі, ви любите волошки? Особисто я їх просто обожнюю! Ці ніжні польові квіти такі красиві, а поле з цими квітами просто заворожує!
Цвітуть в душі моїй волошки,
Такі прекрасні,особливі.
Немає суму ані трошки!
Лиш тільки, кольори грайливі.
Вони для мене, наче скарб,
Багатше, сяючої брошки,
В життя моє, принесли фарб,
Небесні ангели – волошки!
Автор: Ірина Сонячна

СМАЧНОГО!

Коментувати