Горіховий торт з вершковим кремом із маскарпоне та персиками

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, ніхто не буде сперечатися, що будь-яке свято закінчується чимось солоденьким, як правило, тортиком. Саме тому пропоную приготувати на свята неймовірно смачний Горіховий торт з вершковим кремом із маскарпоне та персиками. На перший погляд, може здатися, що це дуже складний рецепт, але насправді це не так. Горіховий бісквіт можна приготувати заздалегідь, загорнути в плівку та поставити в холодильник. Прикрасити тортик можна також на свій розсуд, за своїм смаком та фантазією. Роблю опис цього торта, а за вікном гуде сигнал тривоги, тому не дуже весело на душі. Але наперекір клятим ворогам не треба опускати руки, а жити далі, адже за це віддають своє життя та здоров'я наші рідні, незламні, героїчні захисники. Все буде УКРАЇНА!!!! Я в це вірю!

Для приготування Горіхового торта з вершковим кремом із маскарпоне та персиками нам знадобиться:

Для тіста:

  • 5 яєць

  • 200 гр цукру

  • 170 гр борошна

  • 50 гр крохмалю

  • 1 ч.л. розпушувача

  • Дрібка солі

  • Ванільний цукор

  • 100 гр волоських горіхів

Для крему:

  • 500 мл вершків 33%

  • 400 гр сиру Маскарпоне

  • 150 гр цукрової пудри

  • Консервовані персики

Для прикраси:

  • Кокосова стружка

  • Маршмелоу

  • Шоколадні цукерки

  • Міні зефір

  • Печиво Супер Конті

  • Горіхи

  • Цукрова посипка

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування дуже смачного горіхового бісквіта.

Волоські горіхи смажимо на сухій сковорідці.
Так вони будуть більш ароматні та смачні.

Підсмажені горіхи подрібнюємо у блендері.

В чашу міксера розбиваємо всі яйця.

До яєць додаємо дрібку солі, та збиваємо 1 хвилину.
Додаємо цукор, ванільний цукор та збиваємо до отримання білої міцної піни, яка збільшилась в об'ємі.

До борошна додаємо крохмаль, розпушувач та добре перемішуємо.

Невеликими порціями просіюємо борошно до яєчної маси.

Дуже обережно, рухами знизу вверх перемішуємо.

Ось таке пухке тісто має вийти.

До тіста додаємо подріблені волоські горіхи.

І ще раз дуже обережно перемішуємо.

Дно роз'ємної форми (у мене діаметром 24 см) застеляємо пергаментним папером, боки змащуємо маслом та притрушуємо борошном.
Викладаємо тісто та розрівнюємо.

Випікаємо горіховий бісквіт приблизно 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.
Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою, вона має бути сухою.
Поки печеться бісквіт духовку стараємося не відкривати!

Готовий бісквіт залишаємо на 10 хвилин, щоб він трохи охолонув, тоді виймаємо його з форми та перекладаємо на решітку.
Бісквіт вийшов рівненький та високий.
Можна загорнути його у харчову плівку та покласти у холодильник, щоб він відстоявся.
Так його буде легше розрізати.

Розрізаємо бісквіт на три рівні коржики.
Ви тільки подивіться, який гарний пухкий він вийшов.

Тепер будемо готувати крем з ось таких продуктів.

В першу чергу с консервованих персиків зливаємо сік.
Саме цим соком ми будемо просочувати бісквітні коржі.

В чашу міксера, яка має бути чистою та сухою виливаємо вершки, жирністю не менше 33%, додаємо цукрову пудру.
Всі інгредієнти для крему мають бути холодними.

Збиваємо вершки до легких піків, щоб видно було візерунок від вінчика.

До збитих вершків додаємо сир Маскарпоне.

Збиваємо, поки крем не загусне та не стане еластичним.
Тут є два головних фактори:

  1. Головне крем не перевзбити, інакше він почне згортатися та розшаровуватися, будуть з'являтися грудки, схожі на сирні (у мене таке траплялося).

  2. Якщо крем не довзбити, він не буде тримати форму.

Консервовані персики нарізаємо невеликими кусочками.

Тепер можна збирати торт.
Викладаємо на тарілку перший бісквітний корж та просочуємо його персиковим соком.

На корж викладаємо частину крему та порізані персики.

Викладаємо другий бісквітний торт та також просочуємо його персиковим соком.
Я скористалася роз'ємним кільцем, так набагато зручніше.

Викладаємо другу частину крему та викладаємо порізані персики.

Викладаємо останній бісквітний корж та просочуємо його персиковим соком.

Тонким шаром змащуємо кремом, накриваємо харчовою плівкою та ставимо у холодильник на 1-2 години.
Решта крему лишаємо, щоб змастити боки торта.

Ось такі різні смаколики я використовувала для прикраси цього Горіхового торта з вершковим кремом із маскарпоне та персиками.
Ви ж можете прикрасити торт на свій смак, це не принципово.

З торта знімаємо роз'ємне кільце.
Бока та верх обмазуємо кремом та посипаємо кокосовою стружкою.

По боках торта викладаємо половинки міні зефіру, печиво, цукерки, маршмелоу, горішки.
По середині викладаємо білі та золотисті цукрові кульки, а по боках різнокольорові ялиночки.
Притрушуємо кокосовою стружкою, імітуючи сніг.

Ось такий дуже красивий, по справжньому новорічний вийшов Горіховий торт з вершковим кремом із маскарпоне та персиками.
А який він смачний!!!

Гадаю, що такий тортик дуже сподобається в першу чергу діткам, адже на ньому так багато різних смаколиків!

А ось так Горіховий торт з вершковим кремом із маскарпоне та персиками виглядає у розрізі.
Горіховий бісквіт неймовірно смачний та пухкий, крем ніжний та зовсім не нудотний, а консервований персик додає особливої свіжої нотки.
Якщо вам сподобався такий варіант тортика, неодмінно приготуйте та насолодіться його неперевершеним смаком.

З прийдешніми Різдвом Христовим та Новим роком!
Мирного неба та перемоги моїй рідній Україні!!!

СМАЧНОГО!

Коментувати