Кабачково-огірочний соус

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, хочу поділитися рецептом дуже простого, не затратного соусу, у склад якого входять кабачок, свіжі огірки, часник, зелень кропу, сметана та оливкова олія. Цей Кабачково-огірочний соус я подавала до Ніжних котлет з кабачка та фаршу, рецептом якого я згодом поділюся. Вийшло настільки смачно, що готую цей “дует” вже кілька разів підряд. На смак цей соус чимось нагадує Грецький соус Дзадзикі, який я також рекомендую приготувати. Це дуже смачно!

Для приготування Кабачково-огірочного соусу нам знадобиться:

  • 2 свіжих огірки
  • М'якоть одного невеликого кабачка
  • 3 зубчики часнику
  • Сіль, чорний мелений перець до смаку
  • Зелень кропу
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • 6 ст.л. сметани чи грецького йогурту

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування дуже смачного Кабачково-огірочного соусу.

М'якоть кабачка натираємо на дрібній терці.

Сюди ж натираємо свіжі огірки (шкірку не чистимо).

Солимо натерті овочі та відставляємо на 10 хвилин, щоб відійшла рідина.

Натерті кабачки та огірки витискаємо, щоб позбутися зайвої рідини.
Додаємо дрібно порізаний кріп та вичавлюємо часник.

Додаємо сіль, чорний мелений перець до смаку.

Все ретельно перемішуємо.

Додаємо до овочів оливкову олію та сметану (можна грецький йогурт).

Ще раз добре перемішуємо.

Наш Кабачково-огірковий соус готовий.

Прикрашаємо Кабачково-огірковий соус гілочкою кропу, кільцями огірка та подаємо до столу.
Соус виходить надзвичайно смачним, дуже освіжаючим.
Такий соус підійде до будь-яких страв, тому неодмінно спробуйте приготувати, не пожалкуєте.

А це для гарного настрою! За що я люблю осінь? Для мене осінь — це неймовірний спектр кольорів і атмосферність, коли ліси наповнюються яскравими фарбами та поетичною романтикою, коли вигляд з вікна перетворюється у справжню казку. Осінь – час смачнючих яблучних пирогів, привід зібрати букет з опалого листя. Для мене осінь найчарівніша та найказковіша пора року, з її дарами, дощиком та поетичною романтикою. Ось така красива композиція з гладіолусів, яблук, малини, ожини та м'яти, яку я власноруч створила, для всіх моїх читачів!

СМАЧНОГО!

Коментувати