Сезон кабачків триває. Моя сім'я дуже любить страви з кабачків, тому намагаюся готувати їх досить часто. Сьогодні у мене дуже простий та легкий рецепт! Це - кабачки в духовці. Така страва не тільки дуже смачна, але і корисна, адже ми нічого не будемо смажити. Для цієї страви краще брати молоденькі кабачки, всередині у яких немає кісточок та які не потрібно чистити. Сирно-сметанна заправка з часником та зеленню дуже прикрашає смак страви. Такі кабачки в духовці однаково смачні, як в гарячому, так і в холодному вигляді. Обов'язково приготуйте такі кабачки, не пошкодуєте.
Для приготування Кабачків в духовці нам знадобиться:
- 2 молодих кабачка
- 2 помідора
- 180 гр. сметани (у мене 21%)
- 100 гр. твердого сиру
- 2 зубки часнику
- 50 гр. кропу
- Сіль, чорний перець
Ось такі нам будуть потрібні інгредієнти, щоб приготувати надзвичайно смачні Кабачки в духовці.
Оскільки у мене дуже молоді кабачки, я їх не чистила.
Нарізаємо кабачки кружечками, товщиною приблизно 1 см.
Також кружечками нарізаємо помідори.
Твердий сир натираємо на дрібній тертці.
До потертому сиру додаємо сметану, дрібно порізаний кріп, сіль і чорний перець за смаком.
Сюди ж вичавлюємо через прес два зубки часнику.
Ретельно все перемішуємо.
Деко вистилаємо пергаментним папером, змащений олією.
Викладаємо кружечки кабачків.
На кабачки викладаємо порізані помідори.
Зверху на помідори викладаємо сир зі сметаною та спеціями.
Ставимо кабачки в духовку, розігріту до 200 градусів на 30 хвилин.
Готові кабачки перекладаємо на тарілку та пригощаємося, поки вони теплі.
Ось така дуже апетитна та смачна страва у мене вийшла.
А це для гарного настрою! Жовті квіти на тлі зеленої трави, хіба це не красиво? Таку красу помітила та сфотографувала Вікторія, зі світлинами якої ви вже знайомі. Вийшло неймовірно красиво!!! Вікторія, величезне спасибі за чудові світлини, які радують око!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Liza, кабачки вийшли просто чудові! Такі апетитні, ням-ням! Треба і собі приготувати! Дуууже дякую за коментар та чудові світлини, з задоволенням їх опублікую!
самі смачні кабачки! дякую!
Даринко, готуйте на здоров"я! Тішуся, що рецепт сподобався!
неймовірно смачно вийшло, з"їли з задоволенням) ось така смакота у мене вийшла, замість кропу додала зелень петрушки, все решта суто по рецепту) дякую!