Дорогі мої читачі! Через кілька днів настане такий довгоочікуване всіма свято - Новий Рік, тому поспішаю поділитися цікавою ідеєю приготування красивих і дуже смачних канапе, якими можна замінити звичні бутерброди, які завжди є на святковому столі. Щоб підтримати новорічну тематику не тільки в оформленні столу, але і в подачі страв, канапе можна зробити у формі красивих сніжинок, використовуючи для цього спеціальні формочки для печива. Приготувати такі канапе можна з різною начинкою, на свій смак. Я приготувала салат з плавлених сирків, яйця і часнику. Сам процес приготування таких канапе - захоплюючий і цікавий, тому, дорогі господині, можете сміливо задіяти своїх близьких і дітей.
Для приготування канапе нам знадобиться:
- Житній або сірий хліб (у мене батон)
- 2 плавлених сирка
- 2-3 яйця
- 2 зубки часнику
- Майонез або сметана (за смаком)
- Сіль, чорний перець за смаком
- Ягоди журавлини для прикраси (у мене порічка)
Спочатку давайте підберемо підходящу формочку за розміром. Це може бути квіточку (як у мене), а може бути зірочка.
З скибочок хліба видавлюємо фігурну основу для канапе. Натискаємо на формочку, піднімаємо ту частину хліба, що відрізали, і забираємо її. Тоді у канапе вийдуть рівні краї, без крихт. Звичайно краще, якщо формочка залізна, тоді краю вийдуть більш рівними, однак у мене формочка пластмасова.
Тепер можна приготувати начинку. Яйця варимо накруто, охолоджуємо і натираємо на дрібній тертці. Сирки натираємо на дрібній тертці і додаємо до яєць. Додаємо подрібнений часник, сіль і перець за смаком. Заправляємо майонезом або сметаною і добре перемішуємо. Сиркова начинка повинна вийти досить густою.
Акуратним рівним шаром викладаємо начинку на підготовлену фігурну основу.
Накриваємо другою скибочкою хліба.
Готові канапе прикрашаємо візерунком з майонезу у вигляді сніжинки. Зробити це досить просто. У пакеті майонезу зрізаємо маленький куточок і малюємо сніжинку. Чим менше ви зріжете куточок, тим тонше вийде малюнок.
В серединку кладемо яскраву ягідку. Це може бути журавлина, калина, або як у мене заморожена порічка.
Канапе для святкового Новорічного столу готові! Приготувати їх можна з будь-якою начинкою на свій смак, адже головною ідеєю рецепта є незвичайна подача цієї дуже красивою закуски.
Величезне спасибі сайту Жіночі Питання за таку приголомшливу ідею приготування канапе.
СМАЧНОГО!
Коментарі
Опубліковано 08 травня 2019 - 09:41 користувачем devon
Опубліковано 10 травня 2019 - 22:21 користувачем Irina
Опубліковано 15 грудня 2016 - 11:03 користувачем Галина
Опубліковано 16 грудня 2016 - 09:11 користувачем Irina
Опубліковано 19 грудня 2015 - 17:02 користувачем Анна
Опубліковано 20 грудня 2015 - 17:54 користувачем Irina
Опубліковано 11 грудня 2015 - 15:47 користувачем Dalida
Опубліковано 12 грудня 2015 - 10:49 користувачем Irina
Опубліковано 04 листопада 2015 - 18:51 користувачем Марьяна
Опубліковано 05 листопада 2015 - 20:34 користувачем Irina
Опубліковано 21 березня 2015 - 19:51 користувачем Анюта
Опубліковано 21 березня 2015 - 21:43 користувачем Irina
Опубліковано 14 лютого 2015 - 20:23 користувачем Жанна
Опубліковано 14 лютого 2015 - 22:09 користувачем Irina
Опубліковано 12 січня 2015 - 18:31 користувачем iriska
Опубліковано 12 січня 2015 - 23:37 користувачем Irina
Опубліковано 30 грудня 2014 - 19:36 користувачем Любава
Опубліковано 30 грудня 2014 - 22:46 користувачем Irina
Опубліковано 30 грудня 2014 - 13:09 користувачем Іруся
Опубліковано 30 грудня 2014 - 22:46 користувачем Irina
Опубліковано 29 грудня 2014 - 08:26 користувачем Leptusa
Опубліковано 29 грудня 2014 - 10:13 користувачем Irina
Опубліковано 29 грудня 2014 - 13:13 користувачем Leptusa
Опубліковано 30 грудня 2014 - 22:45 користувачем Irina
Коментувати