Канелоні з курячим фаршем

Опубліковано користувачем Irina

Цей варіант Канелоні з курячим фаршем досить простий, при цьому дуже смачний. Канелоні готують з різними начинками, але сьогодні пропоную саме з фаршем із курячого філе. Якщо ви любите страви італійської кухні – цей рецепт саме для вас. Дуже ніжні, соковиті макаронні трубочки з курячою начинкою сподобаються самому вибагливому гурману. Цю страву можна приготувати двома способами - відварити трубочки одразу у підсоленій воді приблизно 3-4 хвилини, а вже потім начинити фаршем та запекти. Чи приготувати, як я! Тобто начинити сирі трубочки фаршем і потім запекти. І ще один нюанс! Запікати канелоні необхідно приблизно 20 хвилин, якщо трубочки попередньо відварені. Якщо сирі – приблизно 40 - 50 хвилин.

Для приготування Канелоні з курячим фаршем нам знадобиться:

Для фаршу:

  • 1 велике куряче філе

  • 1 цибуля

  • 2 зубчики часнику

  • Сіль, чорний мелений перець, паприка до смаку

  • 5 ст.л. води

  • Зелень петрушки

Для заправки:

  • 100 гр томатної пасти

  • 100 гр сметани

  • Сіль, чорний мелений перець, паприка до смаку

  • Сушені Італійські трави до смаку

  • 70 мл води

Ще знадобиться:

  • 12 шт канелоні

  • 100 гр твердого сиру

Ось такі продукти нам будуть потрібні, щоб приготувати неймовірно смачні  Канелоні з курячим фаршем.

З курячого філе робимо фарш. Для його приготування можна скористатися м'ясорубкою чи блендером.
До фаршу додаємо цибулю та часник, сіль, чорний перець та паприку до смаку.
Зелень петрушки дрібно нарізаємо та додаємо до фаршу.
Сюди ж додаємо воду.

Ретельно все перемішуємо.
Наш фарш готовий.

Начиняємо курячим фаршем макарони канелоні.
У мене вийшло 12 штук.

Канелоні з фаршем викладаємо у форму.

Тепер приготуємо заправку.
У мисочку викладаємо сметану, додаємо томатну пасту.
Сюди ж додаємо сіль, чорний перець, паприку та сушені Італійські трави до смаку.

Ретельно все перемішуємо.

Додаємо воду.

Та ще раз все добре перемішуємо.
Наша заправка готова.

Сметанково-томатною заправкою заливаємо канелоні.

Накриваємо фольгою та ставимо запікатися при температурі 180 градусів приблизно на 40-50 хвилин.

Тим часом на великій терці натираємо сир.

Пройшло 40 хвилин, мої Канелоні з курячим фаршем гарно приготувалися.

Зверху рівномірним шаром викладаємо натертий сир.

Ставимо у духовку ще хвилин на 10, щоб гарно розплавився сир.
Ось така дуже апетитна страва у мене вийшла.

Коли Канелоні з курячим фаршем трішечки охолоне нарізаємо та викладаємо на тарілку.
Можна кликати всіх пригощатися.

Я подавала Канелоні з курячим фаршем зі свіжим помідором.
Також посипала страву дрібно порізаною зеленню петрушки.
Вийшло дуже смачно та ситно!

СМАЧНОГО!

Коментувати