Капустяні оладки

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, якщо ви ще не пробували Капустяні оладки, надолужуйте, адже це дуууже смачно! А ще це легко, просто та не затратно! Впевнена, що всі інгредієнти для цієї страви знайдуться в будь-якому холодильнику. А ще страва готується дуже швидко, особливо, якщо для подрібнення овочів скористатися блендером. Ця страва є прекрасною альтернативою дерунам чи оладкам з кабачків, рецепти яких ви також знайдете на моєму блозі. Цю страву можна приготувати і з молодої капусти, але оскільки зараз зима, в супермаркетах переважно можна купити звичайну білокачанну капусту. Якщо ви не любите моркву чи зелень, ці продукти можна вилучити з рецепта, але я б не радила цього робити. І так, давайте почнімо готувати!

Для приготування Капустяних оладок нам знадобиться:

  • 500 гр білокачанної капусти

  • 1/2 цибулі

  • 2 зубчики часнику

  • 1 невелика морква

  • 1 яйце

  • 100 гр сметани

  • 5-6 ст.л. борошна

  • Сіль, чорний мелений перець до смаку

  • Невеликий пучок зелені петрушки та кропу

  • Олія для смаження

Ось такі прості та доступні продукти нам будуть потрібні для приготування неймовірно смачних та ніжних Капустяних оладок.

Оскільки я буду подрібнювати капусту в блендері, я її порізала кусочками.

В чаші фуд-процесора на дрібній терці натираємо білокачанну капусту.
У мене блендер TEFAL QUICKCHEF HB65LD38, який я придбала зовсім нещодавно та дуже ним задоволена.
Якщо вас зацікавила ця модель блендера, можна перейти по посиланню та ознайомитися з його характеристиками.

Також до капусти натираємо моркву, цибулю, часник та зелень.

До потертих овочів додаємо одне яйце та сметану.
Добре перемішуємо.

Сюди ж додаємо борошно, солимо та перчимо до смаку.

Ще раз ретельно перемішуємо.

Щоб було зручніше, овочеву масу з чаші блендера перекладаємо у мисочку.

В сковорідку наливаємо олію, з потертих овочів формуємо оладки круглої форми та викладаємо на сковорідку.

Накриваємо сковорідку кришкою та смажимо на невеликому вогні з однієї сторони 3-4 хвилини.

Акуратно перевертаємо Капустяні оладки на іншу сторону.

Накриваємо кришкою та смажимо до готовності ще кілька хвилин.

Готові Капустяні оладки викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.

Подаємо Капустяні оладки з соусом зі сметани та часнику.

Це так смачно!
Оладки з капусти вийшли неймовірно смачні, ніжні, з хрумкою скоринкою.
А в поєднанні зі сметанним соусом — це просто неймовірно смачно!
Неодмінно спробуйте приготувати такі оладки з капусти та ви точно не пожалкуєте!

СМАЧНОГО!

Коментувати