Картопля з куркою і грибами в горщиках - це смачна та ситна страва, яку можна приготувати на обід або на вечерю. Страви, приготовані в горщиках відрізняються своїми смаковими якостями, вони неймовірно ароматні, соковиті. Печеня в горщиках - це улюблена страва в моїй родині.Її можна готувати з різних продуктів, тих що більше до смаку, наприклад, зі свинини, яловичини, додавати овочі, улюблені спеції. Сьогодні я пропоную приготувати картоплю з курячою грудкою і печерицями, і все це зверху посипати тертим сиром. Як вам такий варіант? Якщо подобається, тоді приєднуйтесь, будемо готувати!
Для приготування картоплі з куркою і грибами в горщиках нам знадобиться:
- 3 великі картоплини
- 1 куряче філе
- 300 гр. печериць
- 1 цибулина
- 1 морква
- 2 зубки часнику
- 100 гр. твердого сиру
- Рослинна олія для смаження
- Сіль, чорний перець за смаком
- Улюблені приправи
- Зелень кропу і петрушки
Ось такі продукти нам знадобляться для приготування дуже смачної картоплі з куркою і грибами в горщиках.
Цибулю і часник нарізаємо дрібними кубиками. Моркву натираємо на великій тертці.
У сковорідку наливаємо 1-2 ст.л. олії, додаємо порізані овочі і тушкуємо практично до готовності. Злегка солимо і перчимо.
Тим часом пластинками нарізаємо печериці. Тушковані овочі викладаємо на тарілку.
Обсмажуємо порізані печериці на олії кілька хвилин, щоб вони не встигли віддати всю рідину. Викладаємо на окрему тарілку.
Куряче філе нарізаємо невеликими кубиками.
Викладаємо м'ясо на сковорідку, солимо, перчимо, додаємо улюблені спеції. Смажимо на великому газі кілька хвилин.
Тим часом невеликим кубиком наріжемо картоплю.
Я порізану картоплю трохи посолила і посипала спеціальної приправою для картоплі (але можна і не додавати). Сир натираємо на дрібній тертці. Зелень кропу і петрушки дрібно нарізаємо і додаємо до підсмаженим цибулі і моркви.
Всі наші інгредієнти готові, можна формувати горщики.
Першим шаром викладаємо картоплю.
На картоплю викладаємо моркву з цибулею і зеленню.
Наступним йде шар смаженої курки.
Зверху викладаємо печериці.
Посипаємо тертим сиром. Додаємо в кожен горщик трохи бульйону (або води).
Накриваємо горщики кришками і ставимо в добре розігріту духовку.
Готуємо при температурі 180 градусів приблизно 30-40 хвилин.
В результаті отримуємо ось таку дуже апетитну, неймовірно смачну страву.
При бажанні посипаємо готову страву порізаною зеленою цибулею.
Прикрашаємо зеленню.
Ось так все просто, доступно, але так смачно !!!
А це для гарного настрою! Весна! Яка ж вона прекрасна! Розцвіли перші квіти - такі неповторні, такі ніжні проліски! Це чудове фото надіслала моя постійна читачка Leptusa, за що їй величезне дякую.
СМАЧНОГО!
Коментарі
Sergiy, на здоровье!!! Мне очень приятно, что вам понравился рецепт!
Ірочка, я не встигаю готувати ті твої смаколики....таке все апетитне!!!! Дякую за рецепти!!!!
Алочка, я стараюсь! дуже дякую що знаходиш час прокоментувати страву, мені це дуже важливо!!! обов"язково приготуй, така картопелька дуже смачна!
Спасибо за подробное описание. Блюдо получить очень вкусным.