Друзі, ви не знаєте, що смачненького приготувати на обід або вечерю, тоді приєднуйтесь, оскільки я хочу поділитися дуже смачним рецептом картоплі, запеченої під сирно-грибним соусом. Запечена в духовці картопля - це смачно завжди! А якщо вона ще з грибами та сиром, приправленим сметаною, виходить ще цікавіше та смачніше. Цю страву зовсім не складно приготувати, для нії потрібні найпростіші інгредієнти, які знайдуться в будь-якому холодильнику. Картопелька, просочена сметанним соусом, виходить м'якою та ніжною, а гриби, звичайно ж, надають неповторний аромат і смак цій страви.
Для приготування картоплі, запеченої під сирно-грибним соусом нам знадобиться:
- 600 гр. картоплі
- 100 гр. твердого сиру
- 350 гр. печериць
- 1 цибулина
- 130 гр. сметани (у мене 20%)
- 80мл окропу
- Сіль, чорний перець за смаком
- 1 ч.л. весняної зелені або ін. приправи
- 1 ч.л. приправи для картоплі
- Соняшникова олія для смаження
- Зелена цибуля та зелень кропу для подачі
Ось такі продукти нам будуть потрібні, щоб приготувати дуже смачну картоплю під сирно-грибним соусом.
Цибулину нарізаємо кільцями.
Картоплю чистимо, миємо та нарізаємо тонкими кружечками.
Порізану картоплю перекладаємо в миску, додаємо приправу для картоплі, трохи солі, гарненько перемішуємо, щоб приправа потрапила на все картопляні кружечки.
Відставляємо поки в сторону.
Печериці нарізаємо невеликими шматочками.
Твердий сир натираємо на дрібній тертці.
У сковорідку наливаємо 2-3 ст.л. рослинного масла, викладаємо порізані гриби печериці та смажимо їх на сильному вогні, поки не випарується вся волога.
До підсмажених грибів додаємо сіль, чорний мелений перець, весняну приправу (можна сушений або свіжий базилік), сметану.
Додаємо воду, добре перемішуємо та доводимо до кипіння.
На даному етапі додаємо потертий сир. Трохи сиру залишаємо (жменьку), щоб посипати страву в кінці.
Ще раз ретельно перемішуємо.
Форму для запікання (у мене кругла керамічна форма діаметром 24 см) змащуємо олією і по колу викладаємо порізану картоплю та цибулю.
Зверху на картоплю виливаємо грибний соус.
Накриваємо страву фольгою або кришкою.
Запікаємо картоплю в духовці приблизно 40 хвилин при температурі 200 градусів.
Час запікання залежить від сорту картоплі.
Готову страву посипаємо тертим сиром і ставимо ще раз в духовку, щоб сир повністю розплавився.
Для цього буде потрібно всього кілька хвилин.
Подаємо страву гарячою, посипаємо її свіжим кропом та зеленою цибулею.
Ось така апетитна, дуже смачна, ароматна картопелька з грибами у мене вийшла.
А це моя порція.
Дуже смачно, однак неймовірно просто та не затратно!
Обов'язково приготуйте таку картоплю з сирно-грибним соусом, не пошкодуєте!
Її можна подавати з кетчупом, сметаною, свіжими або консервованими овочами.
СМАЧНОГО!
Коментарі
Алла, на здоров"я!!!! Мені дуже приємно, що страва сподобалася! Заходьте ще, завжди рада!
дуже гарний та смачний рецепт) картопелька вийшла м"якою, а грибочки надали неймовірного смаку) вийшло смачно та ситно! дякую)
Оксана, мені надзвичайно приємно, що рецепт сподобався) готуйте на здоров"я, чекаю нових коментарів, та при можливості, фотозвітів, приготованих вами страв!
очередная вкусняшка! будем готовить!
Галочка, готовьте на здоровье! Надеюсь, понравится! Успехов!
Люблю прості, не вибагливі страви, як ця. Вийшло дуже смачно, дякую!