Картопляний рулет з фаршем

Опубліковано користувачем Irina

Хочу запропонувати приготувати неймовірно смачний Картопляний рулет з фаршем. Ця страва готується зовсім не складно, її можна приготувати з будь-яким фаршем, але мені найбільше до смаку зі свиним (домашнім). Також можна взяти свої улюблені спеції, я використовувала лише сіль, чорний перець та паприку. Якщо ви не любите зелень, її можна не давати. А ось помідори та болгарський перець рекомендую! З помідорів краще зняти шкірку. Зробити це дуже просто, в мисочку налити окріп та покласти до нього помідори, заздалегідь зробивши на них надрізи. Картоплю для рулету можна натерти на будь-якій терці, мені більше до вподоби, на дрібній, як на деруни. Страва вийшла неймовірно смачною, тому неодмінно спробуйте, не пожалкуєте!

Для приготування Картопляного рулету з фаршем нам знадобиться:

  • 4 картоплі середнього розміру
  • 300 гр фаршу (у мене свиний)
  • 1 цибуля
  • 2 яйця
  • 150 гр твердого сиру
  • 2 помідори
  • 1 болгарський перець
  • Зелена цибуля
  • Зелень петрушки, кропу
  • 2 ст.л. олії
  • Сіль, чорний перець, паприка до смаку

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування надзвичайно смачного Картопляного рулету з фаршем.

Спочатку підготуємо всі овочі.
Цибулю нарізаємо дрібним кубиком.
З помідорів знімаємо шкірку та нарізаємо кубиком.
Чистимо та нарізаємо болгарський перець.
Дрібно нарізаємо зелень та зелену цибулю.

Картоплю натираємо на дрібній терці.
Я скористалася фуд-процесором і спеціальною насадкою для дерунів.

З картоплі відтискаємо зайву рідину.
Я переклала натерту картоплю на сито (дуже зручно!).

До картоплі додаємо яйця, сіль, чорний мелений перець до смаку.

Сюди ж викладаємо потертий сир (трішечки сиру лишаємо, він нам знадобиться в кінці приготування).

Ретельно все перемішуємо.

Деко застеляємо пергаментним папером.
Звертаю вашу увагу на те, що пергаментний папір має бути гарної якості.
На деко з пергаментним папером викладаємо картоплю та розподіляємо тонким шаром.
Ставимо запікатися у духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на 20-25 хвилин.

Тим часом приготуємо начинку для нашого картопляного рулету.
У сковорідку наливаємо 2-3 ст.л. олії, викладаємо порізану цибулю та смажимо до прозорості.

До цибулі додаємо фарш та добре перемішуємо.

Додаємо сіль, чорний мелений перець та паприку до смаку.

На помірному вогні смажимо кілька хвилин.

На цьому етапі до фаршу додаємо порізані помідори та болгарський перець.

Ще раз перемішуємо та смажимо кілька хвилин.

Тепер додаємо порізану зелень та зелену цибулю.

Постійно помішуючи смажимо, щоб випарувалася вся рідина.

Ось такий красивий та апетитний спікся корж з картоплі та сиру.

На картоплю викладаємо начинку з фаршу та розподіляємо рівномірним шаром.

Скручуємо рулет.
Це дуже легко зробити, картопляний шар гарно тримає форму, він еластичний і не тріскається.

Зверху рулет посипаємо сиром, що лишився.

Запікаємо Картопляний рулет з фаршем ще 10 хвилин.

Готовий рулет викладаємо на тарілку та пригощаємося.
Вийшло неймовірно смачно.
Я подавала свій Картопляний рулет з фаршем зі сметанним соусом.

Нарізаємо рулет невеликими шматочками.
Ось так дуже апетитно він виглядає у розрізі.

Начинка вийшла дуже соковитою та ароматною.
Цей Картопляний рулет з фаршем однаково смачний, як у гарячому, так і у холодному вигляді.
У мене в планах приготування такого рулету, але з грибною начинкою, гадаю, що буде не менш смачно.

СМАЧНОГО!

Коментувати