Кекс зі сливами та коньяком

Опубліковано користувачем Irina

Кекси - це улюблена випічка моєї сім'ї, тому печу їх досить часто. Сьогодні у мене неймовірно смачний та ароматний, в міру вологий кекс зі зливами та коньяком. Взагалі, відкрию вам секрет, що найбільше з фруктів люблю сливи, причому будь-яких сортів і лише потім виноград, персики і т.д. Зі сливою виходять дуже смачні пироги, наприклад, Пісочний пиріг зі сливами або Пиріг зі сливою, рецепти яких ви знайдете на моєму блозі. Кекс зі зливами та коньяком, який я пропоную приготувати, гарантовано сподобається найвибагливішим гурманам. Він дуже смачний! Отже, давайте почнімо!

Для приготування Кексу зі зливами та коньяком нам знадобиться:

  • 10-12 великих слив
  • 200 гр вершкового масла
  • 150 гр цукру
  • 4 яйця
  • 200 гр борошна
  • 2 ст.л. коньяку
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. кориці
  • 1/3 ч.л. мускатного горіха

Для глазурі:

  • 100 гр цукрової пудри
  • 3 ч.л. лимонного соку

Ось такі продукти нам знадобляться, щоб приготувати неймовірно смачний кекс зі зливами та коньяком.

Спочатку підготуємо сливи, їх потрібно помити, витягнути кісточки та порізати на шматочки.

Порізані сливи поки що відставляємо убік та візьмемося за приготування тіста.

Борошно просіюємо, додаємо розпушувач, корицю та мускатний горіх.

Добре все перемішуємо.

У чашу викладаємо м'яке вершкове масло та цукор.

Збиваємо до отримання однорідної білої маси.

По одному додаємо яйця, не перестаючи збивати.

На цьому етапі додаємо коньяк та ще трохи збиваємо.

Додаємо борошно.

Добре перемішуємо до однорідності, має вийти тісто, як густа сметана.

До тіста додаємо порізані сливи.

І добре перемішуємо. Наше тісто готове.

Форму для випічки (у мене скляна розміром 24х10 см) вистилаємо пергаментним папером, виливаємо тісто та розрівнюємо.

Випікаємо наш кекс із сливою приблизно 50 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою, вона має бути сухою.

Даємо кексу трохи охолонути, виймаємо із форми.

Можна кекс посипати цукровою пудрою, я вирішила його прикрасити глазур'ю. Для її приготування в сік лимона додаємо цукрову пудру та добре розмішуємо.

Верх кексу поливаємо глазур'ю. Така глазур дуже добре застигає та надає кексу невелику кислинку.

Ось такий кекс зі сливою у розрізі, він неймовірно смачний, дуже ароматний. Обов'язково приготуйте, доки сезон слив, не пошкодуєте!

Ну а я з нетерпінням чекатиму на ваші коментарі та фотозвіти!

А це для гарного настрою! Красені гладіолуси продовжують радувати своєю неповторною красою та фарбами! Ці розкішні, по-справжньому королівські квіти радують неймовірною гамою всіляких кольорів та відтінків. Ну, дуже красиві!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 10 грудня 2019 - 09:01 користувачем monika

отличный рецепт))) я делаю так: сливы нужно вымыть, разрезать каждую пополам и удалить косточку. 6 половинок оставить, а остальные нарезать кубиками и смешать с тестом. Оставшиеся сливы нарезать тонкими дольками. очень нравится этот рецепт)))

Опубліковано 11 грудня 2019 - 09:32 користувачем Irina

monika, приветствую вас! большое спасибо за полезную информацию и что нашли минутку, чтобы ее оставить!!!заходите еще, всегда рада!

Опубліковано 11 вересня 2019 - 12:46 користувачем AllaSkirka

Ірочка, спекла кекс зі сливою по твому рецепту, сказати, що він смачний, це нічого не сказати!!! Всім дуже сподобався кекс, він просто тане в роті! Я не робила поливку, бо немала під рукою лимона, просто посипала цукровою пудрою! Поки сезон сливи неодмінно спеку цей кекс ще раз! Фоточки як завжди вислала!

Опубліковано 12 вересня 2019 - 09:12 користувачем Irina

Алочка, твій кекс просто фантастичний, такий аппетитний!!!!Ти молодчинка, годуєшь своїх хлопців смачною домашньою випічкою!!! дякую за фотозвіт, він як завжди класссс!!!!

Опубліковано 27 серпня 2019 - 07:19 користувачем Виктор

Класс!!! Очень аппетитно!!!

Опубліковано 28 серпня 2019 - 10:02 користувачем Irina

Виктор, спасибо большое!!!

Опубліковано 26 серпня 2019 - 21:07 користувачем Любаша

кекс выше всех похвал, выглядит просто шедеврально! представляю какой он вкусный! ОБЯЗАТЕЛЬНО приготовлю, пока сезон слив!

Опубліковано 28 серпня 2019 - 10:02 користувачем Irina

Любаша, обязательно приготовьте, не пожалеете, кекс очень вкусный! жду с отчетом! Успехов!

Коментувати