Хек по-єврейськи

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, хочу поділитися рецептом неймовірно смачної риби, а саме Хека по-єврейськи. Так, багато хто вважає, що хек це банально, що його краще просто підсмажити, та й усе. Хочу вас розчарувати, бо страва виходить настільки смачною, що просто пальчики оближеш. В цій страві смачне усе - і риба, і цибулевий соус, який більше схожий на крем. Спеції для страви, а також їх кількість можна брати до смаку. Із запропонованою мною кількістю спецій риба виходить в міру гострою. Завдяки використанню невеликої кількості харчової соди за лічені секунди цибуля набуває кремоподібної консистенції. Неодмінно спробуйте приготувати цю страву і я впевнена, що у вас змінить думка, щодо риби хек.

Для приготування Хеку по-єврейськи нам знадобиться:

  • 900 гр хеку (тушки)

  • 400 гр цибулі

  • 70 мл олії

  • 0.5 ч.л. харчової соди

  • 1 ч.л. без гірки солі

  • 0.5 ч.л. солодкої паприки

  • 1/3 ч.л. чорного меленого перцю

  • 1/3 ч.л. хмелі-сунелі

  • 0.5 ч.л. спецій до риби

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування неймовірно смачної страви - Хека по-єврейськи.
Спочатку підготуємо рибу.
Миємо її, якщо є луска, зчищаємо, виймаємо нутрощі та гарно очищаємо від темної плівки.
Цибулю чистимо.

Цибулю нарізаємо (можна не дуже дрібно).

В мисочці змушуємо всі спеції (сіль, приправу до риби, паприку, чорний мелений перець, хмелі-сунелі).
Спеції та її кількість можна брати до смаку.

Отриманою сумішшю зі спецій натираємо тушки хека.
Лишаємо, щоб рибка трохи промаринувалася.

Тим часом приготуємо цибулю
В глибоку сковорідку наливаємо олію та коли вона добре розігріється, висипаємо всю порізану цибулю.

Смажимо цибулю до прозорості, постійно помішуючи.
Головне її не пересмажити, не потрібно, щоб вона була золотавого кольору.
Коли цибуля стане прозорою додаємо харчову соду.

Ретельно все перемішуємо.
Цибуля почне трішечки пінитися, саме так має відбуватися.

Цибуля просто на очах почне отримувати кремоподібну консистенцію та трішечки змінить колір.

На цибулеву “подушку” викладаємо тушки хека.

Накриваємо кришкою та тушкуємо на невеликому вогні приблизно 15 хвилин.

Цього часу достатньо, щоб рибка гарно протушкувалася, вона змінила колір та видно, що вона майже приготована.

Акуратно перевертаємо рибку на іншу сторону, зверху на неї можна налити трішечки цибулевого соусу.

Знову накриваємо кришкою та тушкуємо ще 10 хвилин.
Наша рибка, неймовірно запашна та смачна готова.

Подаємо Хек по-єврейськи до столу.
Я подавала з рисом, який приготувала в мультиварці.
До страви я також подавала солені огірочки.

Рис та рибку можна полити цибулевим соусом, який в міру гострий та неймовірно смачний.
Я впевнена, що такий Хек по-єврейськи прийдеться до смаку.

СМАЧНОГО!

Коментувати