Кіш з куркою та броколі (Рецепт від читачки Алюшки)

Опубліковано користувачем Irina

Якщо ви хоча б один раз спробуєте Кіш з куркою та броколі, то будете готувати цю страву ще й ще. Кіш - це відкритий пиріг на основі пісочного тіста з найрізноманітнішими начинками. Я вирішила приготувати з куркою та броколі й не була розчарована, оскільки це дуже вдале поєднання. Вийшло неймовірно смачно. Цього разу для приготування начинки я використовувала заморожене броколі, яке нічим не відрізняється від свіжого. А ще дуже смачно виходить зі шпинатом. Дуже рекомендую скористатися цим рецептом та приготувати  Кіш з куркою та броколі.

Для приготування Кіша з куркою та броколі нам знадобиться:

Для тіста:

  • 200 гр борошна
  • 100 гр вершкового масла
  • 1 яйце
  • 1/2 ч.л. солі
  • 2 ст.л. холодної води

Для начинки:

  • 1 велике куряче філе
  • 400 гр броколі (у мене заморожене)

Для заливки:

  • 4 яйця
  • 200 мл вершків (10%)
  • Сіль, чорний мелений перець до смаку
  • Мускатний горіх за бажанням
  • 150 - 200 гр сиру

Ось з таких інгредієнтів будемо готувати неймовірно смачний Кіш з куркою та броколі.
Куряче філе відварюємо у підсоленій воді та нарізаємо на невеличкі шматки.
Броколі нарізаємо. У мене заморожене броколі, але можна використовувати й свіже.

Варені на круто яйця натираємо на великій терці.

Для заливки з'єднуємо яйця з вершками.
Солимо, перчимо до смаку.
По бажанню додаємо дрібку мускатного горіха.
Сюди ж натираємо сир.
Ретельно все перемішуємо.

Тепер приготуємо тісто для Кіша з куркою та броколі.
До борошна додаємо масло, 1 яйце, сіль та холодну воду.
Замішуємо тісто, накриваємо його харчовою плівкою та ставимо у холодильник на 15-20 хвилин.
Розкачуємо тісто та викладаємо у круглу форму (форму нічим не змащуємо), робимо бортики.
Проколюємо тісто виделкою (як на світлині).

Ставимо у духовку та випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 10-15 хвилин.

Першим шаром викладаємо порізане куряче філе.
На куряче філе викладаємо броколі.

Заливаємо вершками з сиром.

Запікаємо Кіш з куркою та броколі при температурі 180 градусів приблизно 30-35 хвилин.
Ось така дуже красива, смачна та апетитна страва вийшла.

А ось так Кіш з куркою та броколі виглядає у розрізі.
У нього дуже смачна хрустка основа та соковита начинка.

А це для гарного настрою! Геометричність ліній, ідеальна форма, чиста природна краса – ці всі епітети стосуються чудових лілій, які є справжньою прикрасою будь-якого подвір'я!

СМАЧНОГО!

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.