Кольоровий рис з куркою і чорносливом в горщиках

Опубліковано користувачем Irina

Дорогі друзі! Хочете здивувати своїх близьких смачним обідом або вечерею? Тоді давайте приготуємо страву в горщиках, а саме, кольоровий рис з куркою і чорносливом. Якщо у вас немає кольорового рису, можна взяти звичайний довгозернистий рис, або будь-який інший на ваш розсуд. На мій погляд куряче філе відмінно поєднується з чорносливом, надаючи страві неповторну вишуканість. Для підсилення смаку я використовувала куркуму і базилік, який дуже люблю. З даної кількості інгредієнтів у мене вийшло 2 горщика, об'ємом 450 мл. Не буду довго втомлювати вас хвалебними описами, а відразу буду приступати до справи.

Для приготування кольорового рису з куркою і чорносливом в горщиках нам знадобиться:

  • 8 ст.л. кольорового рису
  • 2 курячих філе (невеликих)
  • 1 цибулина
  • 2 невеликі моркви
  • 100 гр. чорносливу без кісточок
  • Сіль, чорний перець за смаком
  • Базилік, куркума за смаком
  • 2-3 ст.л. олії
  • Зелень кропу

Ось такі продукти нам знадобляться.

Спочатку підготуємо всі інгредієнти. Цибулю нарізаємо півкільцями. Нарізаємо моркву і чорнослив. Дрібно ріжемо зелень кропу. Куряче філе нарізаємо невеликими кубиками.

У сковорідку наливаємо олію, коли вона добре прогріється, викладаємо порізане філе курки і цибулю та обсмажуємо на великому вогні. Солимо, перчимо за смаком.

Для приготування цієї страви я використовувала ось такий гарний і дуже смачний кольоровий рис. Якщо у вас такого рису немає, використовуйте будь-який інший.

Коли всі складові будуть підготовлені, можна збирати горщики. Першим шаром викладаємо куряче філе з цибулею.

Зверху викладаємо порізану моркву.

На моркву викладаємо кольоровий рис (по 4 ст.л. на порцію).

На рис викладаємо порізаний чорнослив.

Тепер додаємо свої улюблені спеції і трохи солі. Притрушуємо все зеленню кропу.

Заливаємо водою, щоб вона тільки накривала продукти, але не більше, оскільки під час приготування вона може вибігати, і накриваємо кришечками. Ставимо в добре прогріту духовку і готуємо при температурі 180 градусів, приблизно 60 хвилин.

Ось така дуже апетитна страва у мене вийшла. Рис з чорносливом можна їсти як безпосередньо з горщиків, так і викласти на тарілку.

Ось так страва виглядає на тарілці. Правда, апетитно? А як смачно!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 20 вересня 2016 - 22:20 користувачем nikita

сегодня готовила на ужин, муж в восторге... Ирина, у вас так много блюд, которые я люблю, буду потихоньку воплощать в жизнь..
спасибо за хороший ресурс)))

Опубліковано 21 вересня 2016 - 19:29 користувачем Irina

nikita, ваш комментарий меня прямо вдохновил... так приятно когда знаешь, что твои труды не напрасны... готовьте на здоровье, присылайте отзывы, фото, яс удовольствием их опубликую!!! Успехов!!!

Опубліковано 14 серпня 2016 - 20:19 користувачем Татьяна

обалденно вкусно получилось, несмотря на то, что использовала обычный рис, цветного не было)))
чернослив добавил неповторимую нотку, одним словом, большое спасибо за вкусный рецепт!

Опубліковано 15 серпня 2016 - 00:25 користувачем Irina

Татьяна, на здоровье! Очень рада, что вам понравилось блюдо!!!

Опубліковано 26 січня 2016 - 21:28 користувачем Джулия

люблю блюда с черносливом, особенно если они с мясом)))

Опубліковано 27 січня 2016 - 10:06 користувачем Irina

Джулия, готовьте на здоровье, это очень вкусно!

Коментувати