Листкові булочки з бринзою і зеленню - це випічка, котра не потребує якихось особливих кулінарних навичок. Однак булочки виходять настільки смачними, що просто «вилітають» з тарілки. Для приготування таких смачних, не солодких булочок можна брати свою улюблену зелень (у мене кріп і зелена цибуля). Щоб максимально спростити процес приготування можна купити готове листкове тісто, але вибирати його потрібно хорошої якості, від перевіреного виробника. Булочки вийшли неймовірно смачні. З 500 гр. листкового тіста у мене вийшло 18 булочок.
Для приготування листкових булочок з бринзою і зеленню нам знадобиться:
- 500 гр. листкового тіста
- 300 гр. Болгарської бринзи
- 1 яйце
- Пучок кропу
- Пучок зеленої цибулі
- Жовток
Ось такі продукти нам будуть потрібні, щоб приготувати дуже смачні листкові булочки з бринзою і зеленню.
Бринзу натираємо на дрібній тертці.
Зелену цибулю дрібно нарізаємо.
Також дрібно нарізаємо кріп.
Порізану зелену цибулю і зелень кропу додаємо до потертої бринзи.
Сюди ж додаємо одне яйце.
Ретельно все перемішуємо.
Наша начинка готова.
Листкове тісто розморожуємо, трішечки розкатуємо.
Поверх теста рівномірно розподіляємо начинку, не доходячи до краю на 5 см.
Згортаємо тісто у рулет.
За допомогою гострого ножа нарізаємо шматочки, приблизно 2.5 см. І кожен шматочок трохи распрямляємо, щоб він вийшов у вигляді трояндочки.
Нарізаємо всі заготовки.
Заготовки булочок викладаємо на деко, застелене пергаментним папером і змащуємо жовтком.
Випікаємо наші булочки в добре розігрітій духовці приблизно 20 хвилин при температурі 240 градусів.
Ось такі дуже симпатичні, смачні і ароматні листкові булочки вийшли.
Булочок вийшло досить багато.
До речі вони смачні, як теплі, так і холодні.
Обов'язково приготуйте такі булочки і почастуйте своїх близьких!
А це для гарного настрою! Ось така яскраво жовта лілія, що більше нагадує сонечко, росте в саду у моєї читачки Вікторії. Вона поділилася цим фото зі мною, а я ділюся ним з вами, дорогі мої читачі!
Коментарі
Анна, дуже приємно, що рецепт сподобався! Вдячна за гарний коментар!
Дуже цікавий рецепт. Треба спробувати. Дякую.
Сергій, на здоров"я!!! Обов"язково спробуйте, булочки дуже смачні!
Прекрасний не затратний рецепт,я ще до начинки додала зубчик часнику, вийшло дуже смачно. Буду готувати ще!