Листкові булочки з бринзою і зеленню

Опубліковано користувачем Irina

Листкові булочки з бринзою і зеленню - це випічка, котра не потребує якихось особливих кулінарних навичок. Однак булочки виходять настільки смачними, що просто «вилітають» з тарілки. Для приготування таких смачних, не солодких булочок можна брати свою улюблену зелень (у мене кріп і зелена цибуля). Щоб максимально спростити процес приготування можна купити готове листкове тісто, але вибирати його потрібно хорошої якості, від перевіреного виробника. Булочки вийшли неймовірно смачні. З 500 гр. листкового тіста у мене вийшло 18 булочок.

Для приготування листкових булочок з бринзою і зеленню нам знадобиться:

  • 500 гр. листкового тіста
  • 300 гр. Болгарської бринзи
  • 1 яйце
  • Пучок кропу
  • Пучок зеленої цибулі
  • Жовток

Ось такі продукти нам будуть потрібні, щоб приготувати дуже смачні листкові булочки з бринзою і зеленню.

Бринзу натираємо на дрібній тертці.

Зелену цибулю дрібно нарізаємо.

Також дрібно нарізаємо кріп.

Порізану зелену цибулю і зелень кропу додаємо до потертої бринзи.
Сюди ж додаємо одне яйце.

Ретельно все перемішуємо.
Наша начинка готова.

Листкове тісто розморожуємо, трішечки розкатуємо.
Поверх теста рівномірно розподіляємо начинку, не доходячи до краю на 5 см.

Згортаємо тісто у рулет.

За допомогою гострого ножа нарізаємо шматочки, приблизно 2.5 см. І кожен шматочок трохи распрямляємо, щоб він вийшов у вигляді трояндочки.

Нарізаємо всі заготовки.

Заготовки булочок викладаємо на деко, застелене пергаментним папером і змащуємо жовтком.

Випікаємо наші булочки в добре розігрітій духовці приблизно 20 хвилин при температурі 240 градусів.

Ось такі дуже симпатичні, смачні і ароматні листкові булочки вийшли.

Булочок вийшло досить багато.
До речі вони смачні, як теплі, так і холодні.

Обов'язково приготуйте такі булочки і почастуйте своїх близьких!

А це для гарного настрою! Ось така яскраво жовта лілія, що більше нагадує сонечко, росте в саду у моєї читачки Вікторії. Вона поділилася цим фото зі мною, а я ділюся ним з вами, дорогі мої читачі!

Коментарі

Опубліковано 09 грудня 2023 - 17:31 користувачем Анна

Прекрасний не затратний рецепт,я ще до начинки додала зубчик часнику, вийшло дуже смачно. Буду готувати ще!

Опубліковано 09 грудня 2023 - 23:47 користувачем Irina

Анна, дуже приємно, що рецепт сподобався! Вдячна за гарний коментар!

Опубліковано 20 травня 2022 - 00:08 користувачем Сергій

Дуже цікавий рецепт. Треба спробувати. Дякую.

Опубліковано 20 травня 2022 - 09:35 користувачем Irina

Сергій, на здоров"я!!! Обов"язково спробуйте, булочки дуже смачні!

Коментувати