Маринована редиска

Опубліковано користувачем Irina

Весна приносить із собою не лише сонце й тепло, а й перші свіжі овочі, серед яких редиска займає особливе місце. Її гоструватий, хрумкий смак знайомий багатьом ще з дитинства - хтось їв її з сіллю просто з грядки, хтось додавав до весняного салату зі сметаною. Але мало хто знає, що редиска у маринованому вигляді розкриває себе зовсім по-іншому. Маринована редиска - це ідеальне поєднання свіжості та пікантності. Вона вбирає в себе аромати спецій, набуває приємної кислинки, а її яскраво-рожевий колір здатен оживити будь-яку страву. Ця проста, але ефектна закуска чудово смакує з м’ясом, рибою, у сендвічах чи навіть як окрема страва до картоплі. До того ж приготування маринованої редиски не вимагає особливих кулінарних навичок чи екзотичних інгредієнтів. Усе, що потрібно - кілька хвилин часу, баночка, спеції й бажання здивувати близьких чимось новим. А головне, вона готується дуже швидко і зберігається до 10 днів у холодильнику. Тож якщо ви хочете урізноманітнити своє меню або шукаєте легку весняну закуску з характером, спробуйте приготувати мариновану редиску за цим рецептом.

Для приготування Маринованої редиски нам знадобиться:

  • 500 гр редиски

  • 1 ч.л. солі

  • Чорний мелений перець до смаку

  • 2 ст.л. олії

  • 1 ст.л. яблучного оцту

  • 3-4 зубчики часнику

  • Кріп

Ось такі продукти нам будуть потрібні, щоб приготувати смачну, хрумку Мариновану редиску.
А ще нам знадобиться банка чи будь-яка ємність з кришкою, в якій буде маринуватися редиска.

Редиску добре миємо та обрізаємо хвостики.

Трішечки відбиваємо кожну редиску молотком для відбивання м'яса, але робимо це дуже обережно, щоб редиска потріскалася, але не розпалася на окремі частинки.

Зразу викладаємо редиску в ємність, в котрій вона буде маринуватися.

До редиски додаємо сіль, чорний мелений перець до смаку та вичавлений через пресс часник.

Додаємо олію, яблучний оцет та дрібно порізаний кріп.

Накриваємо кришкою та струшуємо, щоб всі інгредієнти поєдналися.

Вся редиска має рівномірно бути вкрита всіма приправами, що ми додавали.
Накриваємо кришкою та ставимо у холодильник мінімум на 30 хвилин.

Наша Маринована редиска готова, вона дуже хрумка та смачна.
Вона чудово зберігається в холодильнику до 10 днів. Але зазвичай зникає вже на другий.

Таку апетитну та неймовірно смачну Мариновану редиску можна подавати до смаженого м’яса або курки, з бутербродами або авокадо-тостами, у салатах замість солоних огірків,п або просто як закуску до картоплі.

Це дуже смачно!

А це для гарного настрою! Білий шепіт весни…
У самому серці травня природа розцвітає в найніжніших тонах. Спірея - одна з тих рослин, що не потребує гучної слави. Вона не хизується яскравими барвами чи екзотичними формами, натомість вражає скромною красою: крихітні білі квіти зібрані в пухнасті суцвіття, що нагадують легку хмаринку, яка осіла серед молодого листя. Її цвіт - мов шепіт весни, ледь чутний, але такий проникливий. Ця квітка не кричить - вона просто є. Ніжна, тиха, впевнена у своїй красі. Саме така весна - не завжди яскрава, зате справжня. Проміння сонця пробивається крізь гілки, вітерець легко колише кущі, а серце раптом стає трохи спокійнішим…
Зупинись. Подивись. Вдихни глибше.
Весна поруч - у кожній квітці, у кожному погляді, у кожному неспішному моменті!

СМАЧНОГО!

Коментувати