Під час сезону консервацій кожна господиня, і я не виняток, намагається запастися різноманітними заготівлями на зиму. В моїй родині найпопулярнішими є квашені та мариновані огірки, а також мариновані помідори. Цього року я вирішила заготовити декілька баночок Маринованих помідорів з цибулею, котрі виходять дуже смачними. Маринувати помідори можна в банках будь-якої місткості, у мене було 6.5 кг помідорів сорту Сливка і з цієї кількості вийшло п'ять 2-х літрових банок та дві літрові. Для цієї заготівлі підійде виключно кам'яна сіль. Заготовивши кілька баночок Маринованих помідорів з цибулею на зиму, ви зможете забезпечити свою родину смачною, але водночас простою закускою. Ніхто не буде сперечатися, що відкривши зимою такі помідорчики вони відмінно доповнять відварену смачну картопельку, макарони чи кашу.
Для приготування Маринованих помідорів з цибулею нам знадобиться:
- Помідори сорту Сливка
Для маринаду:
- 6 літрів води
- 300 гр. солі
- 400 гр. цукру
- 250 мл. оцту (9%)
Спеції на 1 л. банку:
- 4 кілечок цибулі
- 3-4 гілочки зелені петрушки
- 1 лавровий листок
- 5 штук чорного перцю горошком
- 2 шт. листя вишні
- 2 шт. листя чорної смородини
- Невеличкий кусочок гіркого перцю (можна не давати)
Ось такі інгредієнти нам знадобляться для приготування неймовірно смачних Маринованих помідорів з цибулею.
Банки ретельно миємо (я для цього використовую харчову соду).
На дно кожної банки викладаємо цибулю кружальцями, листя чорної смородини та вишні, лавровий листок, перець та гілочки петрушки.
Якщо є бажання додаємо невеличкий кусочок гіркого перцю.
Заповнюємо банки помідорами, викладаючи їх щільно, але не трамбуючи.
Тепер будемо готувати маринад.
Ставимо на плиту каструлю з водою, додаємо сіль, цукор та оцет, чекаємо, щоб закипіло.
Одночасно ставимо стерилізуватися кришки.
Заливаємо помідори гарячим маринадом та закриваємо кришками.
Нам залишилося виконати стерилізацію.
У широку каструлю наливаємо воду, кладемо на дно рушничок, ставимо банки з помідорами. Коли почне кипіти, стерилізуємо протягом 10 хвилин літрові банки та 20 хвилин дволітрові банки.
Закручуємо кришки, перевертаємо банки та закутуємо в теплу ковдру.
Залишаємо в такому положенні до повного охолодження.
Готові Мариновані помідори з цибулею ставимо у погріб та чекаємо зими.
Ось такі дуже апетитні Мариновані помідори з цибулею у мене вийшли.
Неодмінно приготуйте декілька баночок на зиму, я впевнена, не пожалкуєте.
В Маринованих помідорах з цибулею за цим рецептом смачне все - самі помідори та маринад.
А це для гарного настрою! Ось такі чудові зимові яблука ростуть у саді наших дітей. З цих яблук виходить неймовірно смачне варення, воно настільки запашне, що з ним нічого не зрівняється! Обожнюю ці, на перший погляд звичайнісінькі яблучка!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Марія, впевнена, що ви залишитесь задоволені результатом, бо помідори за цим рецептом чудові! Гадаю, часник тільки доповнить смак! Успіхів!
Дякую за гарний рецепт) саме зараз закручую баночки) додала часник)