Морква тушкована в сметані

Опубліковано користувачем Irina

Друзі! Сьогодні у мене супер бюджетна страва, результат якої просто вражає, адже Морква тушкована в сметані виходить неймовірно смачною. Щоб її приготувати знадобляться продукти, які завжди є під рукою. Моркву для цієї страви можна порізати найзручнішим для кожного способом - кружальцями, на пів кружальцями, соломкою, кубиком тощо. Також до страви можна додати свої улюблені спеції, я ж додала лише чорний мелений перець. Ця страва може бути, як самостійна, а також виступати у ролі смачного гарніру. Морква тушкована в сметані вийшла надзвичайно смачною та ароматною. У мене в планах наступного разу додати до неї зелений горошок, гадаю, що вийде ще смачніше. Неодмінно приготуйте цю просту та дуже смачну страву, не пожалкуєте!

Для приготування Моркви тушкованої в сметані нам знадобиться:

  • 500 гр моркви
  • 1 цибуля
  • 200 гр сметани
  • 2 ст.л. олії
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1/2 ч.л. цукру
  • Чорний мелений перець до смаку
  • Зелень кропу
  • 2 зубчики часнику

Ось такі продукти нам будуть потрібні, щоб приготувати дуже смачну страву, а саме, Моркву тушковану в сметані.

Моркву нарізаємо кому як подобається, кружальцями (як у мене), на пів кружальцями, соломкою, кубиком тощо.
Я скористалася овочерізкою.

Цибулю чистимо та нарізаємо дрібними кубиками.

Зелень кропу дрібно нарізаємо.
Часник натираємо на дрібній терці.

У сковорідку наливаємо трішечки олії, викладаємо цибулю та смажимо до прозорості.
Додаємо сіль, цукор та чорний мелений перець.

Смажимо цибулю ще 1-2 хвилини, постійно помішуючи.

До цибулі додаємо порізану моркву.

Ретельно перемішуємо та обсмажуємо 3 хвилини.

Накриваємо моркву з цибулею кришкою та тушкуємо 20 хвилин.

Морква гарно протушкувалася та стала м'якою.

Додаємо до моркви сметану, 2-3 столові ложки води.

Добре все перемішуємо.

Накриваємо кришкою та тушкуємо ще 10 хвилин.

В кінці додаємо до моркви часник та порізаний кріп.

Ретельно все перемішуємо.
Наша Морква тушкована в сметані готова.

Перекладаємо Моркву тушковану в сметані в тарілку та можна смакувати.

Страва вийшла неймовірно смачною, дуже ароматною.
Я просто в захваті від такої простої та не затратної, але дуже смачної страви.
Наступного разу додам ще до моркви зеленого горошку, буде ще смачніше!
Неодмінно приготуйте таку Моркву тушковану в сметані, не пожалкуєте!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 16 січня 2024 - 23:54 користувачем Сергій

Колись таку схожу страву я коштував в Угорщині. Дякую за те що нагадали. Неодмінно приготую.

Опубліковано 17 січня 2024 - 14:37 користувачем Irina

Сергій, дуже приємно, що справа навіяла приємні спогади! Готуйте на здоров"я! Мені так видається, що угорська страва набагато пікантніша, вони люблять додавати до страв багато спецій)))

Коментувати