Оладки з печериць

Опубліковано користувачем Irina

Сьогодні хочу поділитися дуже простим, але неймовірно смачним рецептом Оладок з печериць, які дуже легко та швидко готуються, але ще швидше з'їдаються. Якихось секретів з приготування страви немає, єдине, чим не варто нехтувати, так це використанням в рецепті газованої води. Також можна не використовувати яйце, тоді оладки будуть ще ніжнішими. Кількість зеленої цибулі можна брати до свого смаку, мені вистарчило 4 пір'я. І так, давайте будемо готувати!

Для приготування Оладок з печериць нам знадобиться:

  • 250 гр печериць
  • 3 ст.л. сметани
  • 100 мл газованої води
  • 1/2 склянки борошна
  • 1 яйце
  • Зелена цибуля
  • Сіль, чорний мелений перець до смаку
  • Олія для смаження

Ось такі продукти нам знадобляться, щоб приготувати неймовірно смачні Оладки з печериць.

Спочатку приготуємо тісто.
До сметани додаємо борошно.

Сюди ж додаємо яйце, сіль, чорний перець до смаку.

Додаємо газовану воду.

Ретельно все перемішуємо, щоб не було згусточків.

Дрібно нарізаємо зелену цибулю та додаємо до тіста.

Ще раз добре перемішуємо.

Печериці нарізаємо дрібним кубиком.

Порізані печериці додаємо до тіста.

Добре все перемішуємо.
Наше тісто готове.

На сковорідку наливаємо олії, ложкою викладаємо оладки та смажимо спочатку з однієї сторони.

Акуратно перевертаємо оладки на іншу сторону та смажимо до появи золотистого кольору.

Підсмажені Оладки з печериць викладаємо на паровий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.

Готові оладки викладаємо у тарілку, посипаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею та пригощаємося.

Оладки з печериць вийшли неймовірно смачні, дуже духмяні з яскраво вираженим грибним смаком.

Такі Оладки з печериць смачні, як у теплому вигляді, так і у холодному.
Готую цю страву вже неодноразово і вона не набридає, бо дуже смачна!
Неодмінно спробуйте приготувати та поділіться враженнями!

А це для гарного настрою! Друзі! А ну, хто здогадається, що це за ягода? Так, так! Це терен, або як його ще називають - слива колюча, тернина, тернослив. Кущі терену ростуть на узліссях, по чагарниках, балках чи долинах річок. Плоди терну вживати у їжу свіжими, особливо після перших приморозків, а також використовувати для різних способів перероблення. З терену можна приготувати неймовірне смачне варення, сік, сироп, настоянку (тернівку), лікер, оцет, мармелад, пастилу, цукату. Я ж назбирала терен, щоб приготувати дуже смачне Варення з терну за рецептом моєї читачки Вікторії.

Коментувати