Що може бути смачніше домашнього ніжного паштету з курячої печінки. Друзі, сьогодні я пропоную приготувати незвичайний паштет, а святковий, який обов'язково буде на моєму святковому столі в світле свято Христового Воскресіння. Це паштет з курячої печінки з сирним прошарком і оливками. Паштет за моїм рецептом виходить не тільки дуже красивим та ефектним, але ще неймовірно смачним. У нього ніжна, м'яка консистенція, схожа на крем, він повітряний та просто тане в роті. У печінку я додавала столову ложку коньяку, який в поєднанні з оливками надав страві додаткову пікантність. Це дуже вдалий рецепт паштету, тому дуже рекомендую спробувати!
Для приготування паштету з курячої печінки з сирним прошарком і оливками нам знадобиться:
- 650 гр. курячої печінки
- 1 велика цибулина
- 1 велика морква
- 50 гр. вершкового масла
- Сіль, чорний перець за смаком
- 150 гр. бринзи (у мене Болгарська)
- 150 гр. твердого сиру
- Баночка оливок
- 3 яйця
- 1 ст.л. коньяку
- Зелень (у мене кріп, петрушка та кілька пір'їн зеленої цибулі)
- 2-3 ст.л. рослинного масла для смаження
Ось з таких продуктів ми будемо готувати неймовірно смачний паштет з курячої печінки. Спочатку підготуємо всі інгредієнти: печінку миємо й очищаємо від плівок. Цибулю і моркву чистимо та нарізаємо - цибулю кубиком, моркву дрібними шматочками.
У сковорідку наливаємо кілька ложок рослинного масла, викладаємо порізані цибулю і моркву та тушкуємо кілька хвилин.
Додаємо курячу печінку. Смажимо, помішуючи кілька хвилин.
Солимо, перчимо до смаку, накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності.
Тим часом приготуємо сирний прошарок. У миску натираємо два види сиру (бринзу та твердий сир), додаємо дрібно нарізану зелень і одне яйце.
Добре все перемішуємо, наша начинка готова.
Відкриваємо кришку та тушкуємо, щоб випарувалась вся рідина.
Готову печінку з овочами викладаємо в мисочку і ще гарячу збиваємо занурювальним блендером до кремоподібного стану.
У гарячу збиту печінку додаємо вершкове масло та добре перемішуємо. Залишаємо печінку на кілька хвилин, щоб вона охолола.
Коли печінка трохи охолоне, додаємо 2 яйця та ретельно перемішуємо.
І сюди ж додаємо 1 ст.л. коньяку та знову перемішуємо.
Форму для запікання (у мене з фольги) змащуємо олією. Викладаємо половину печінки.
Зверху на печінку викладаємо сирну начинку та добре разрівеюємо. За допомогою вилки або палички для суші робимо поглиблення в сирному прошарку та вставляємо оливки.
Зверху викладаємо другу частину печінки.
Накриваємо форму фольгою та ставимо в розігріту духовку. Запікаємо при температурі 170 градусів приблизно 40-45 хвилин.
Коли паштет повністю охолоне, акуратно виймаємо його з форми. Ось такий гарний паштет виходить.
Прикрашаємо паштет з курячої печінки на свій розсуд. Я використовувала листя салату, оливки та зелень петрушки. Вийшло не тільки дуже смачно, але красиво.
А ось такий паштет з курячої печінки з сирним прошарком і оливками в нарізаному вигляді. Дуже красиво! А смачно як!!!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Марта, спасибо за прекрасный отзыв и поздравление!!! мне приятно! очень рада, что у вас все получилось, напишите как паштет получился на вкус, хорошо? буду ждать! И вас с наступающим праздником Пасхи!!!
а какого размера у вас форма?
Анна, это самая большая форма из фольги, которая продается, точные размеры напишу чуть позже!
А шматочками взагалі - супер!!!! Дуже гарно виглядає!!!
Алюнь, це точно, так оригінально вийшло, сама не очікувала, а головне, дуже смачно!!!
Ваууу, яка смакота!!!! Дуже оригінальне поєднання,така страва однозначно стане прикрасою на святковому столі!!!!Молодець, дякую за такі гарні кулінарні ідеї!!!
Аля, дякую дуже!!! Мені приємно, бо я старалася! До речі я сама придумала цей рецепт і вийшло просто бомбезно, печіночка дуже дуже ніжна, як крем, а прослойка, навпаки)))
Дуже гарно, особливо на фото, де нарізаний скибочками паштет, маслини та сир дуже прикрасили Ваш паштет, а також додали особливо шарму!!! Дуже смачно і гарно!
Leptusa, дуже дякую за гарний коментар, мені дуже дуже приємно! Паштет вийшов неймовірно ніжний та смачний, я дуже задоволена результатом! Вперше я його готувала без маслин, було смачно, але не так ефектно, як з ними!
Дуже оригінально особливо в розрізі!!!
Дякую, я старалася!!!
Якийсь ексклюзив, я ще такого не бачила, вкусняшка!!!!
Жанночка, це мій авторський рецепт, котрий я довго виношувала, перший раз приготувала без оливок, вийшло смачно, але не так ефектно))) оливочки не тільки посилили смак, але ще й гарно виглядають у страві! Планую такий паштет приготувати на Паску!
паштет просто бомбезный))) уже приготовила и поставила в холодильник, в воскресенье будем пробовать, но на вид просто супер! спасибо большое за интересный рецепт))) с наступающим праздником Пасхи!