Друзі! Якщо у вас є баночка густого джему (будь-якого), неодмінно приготуйте Печиво з джемом, яке досить бюджетне, але дуже смачне. До того ж його виходить досить багато. Для приготування цього печива підійде, як вершкове масло, так і якісний маргарин. Горішки можна використовувати до смаку. Мені сподобалося з волоськими, але не менш смачно з арахісом (заздалегідь підсмаженим). Печиво з джемом виходить дуже привабливим, якщо його витинати спеціальною формочкою з гофрованими краями. Але якщо такої під руками немає, нічого страшного, це можна зробити за допомогою звичайної склянки. Оскільки якихось секретів приготування цього печива немає, почнімо!
Для приготування Печива з джемом нам знадобиться:
- 180 гр вершкового масла (можна маргарину)
- 80 гр цукру
- Дрібка солі
- 1 пачка ванільного цукру
- 1 яйце
- 60 мл сметани (у мене 15%)
- 370 - 400 гр борошна
- 10 гр розпушувача для тіста
- 150 гр джему
- 50 гр волоських горіхів
Для змащування:
- 1 жовток
- 1 ст.л. молока
Ось з таких продуктів ми будемо готувати дуже смачне печиво, котре сподобається не тільки дорослим, але й діткам.
В миску викладаємо м'яке вершкове масло, додаємо цукор та ванільний цукор.
Збиваємо, щоб маса стала білого кольору та збільшилась в об'ємі.
Додаємо яйце, дрібку солі, сметану.
Ще раз ретельно збиваємо.
До маси додаємо просіяне борошно з розпушувачем.
Спочатку перемішуємо лопаткою, на скільки це можливо.
Швидко замішуємо тісто. Загортаємо тісто у харчову плівку та ставимо у холодильник на 1 годину.
Розкачуємо тісто у тонкий пласт (2-3 мм) та вирізаємо кружальця. Якщо не має спеціальної формочки, як у мене, можна скористатися звичайною склянкою.
На половину кружалець викладаємо по пів чайної ложки джему (він має буди густим). Накриваємо другим кружальцем.
Викладаємо наше Печиво з джемом на деко, застелене пергаментним папером.
Зверху змащуємо печиво жовтком та посипаємо подрібненими волоськими горіхами.
Ось так виглядає печиво перед випіканням.
Випікаємо Печиво з джемом приблизно 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.
Даємо печиву трішечки охолонути та викладаємо на тарілку.
Ну ось і все! Наше смачне Печиво з джемом готове.
Можна пригощатися.
Печива виходить досить багато, воно смачне, як тільки спечене, так і на другий день.
Неодмінно приготуйте це печиво, не пошкодуєте!
СМАЧНОГО!