Печиво з насінням льону, соняшника, гарбуза та сезамом (Рецепт від читачки Leptusa)

Опубліковано користувачем Irina

Сьогодні будемо пекти печиво з насінням льону, соняшника, гарбуза та сезамом, рецепт котрого я привезла з собою від кумасі Оксанки. Вона має чудових діток вдома, котрі й спекли це хрустке та смачне печиво. Окрім того, це печиво ще й низькокалорійне, позаяк дівчатка дбають про своє здоров'я. Печиво з насіннячком добре підійде в якості перекусу, коли так і хочеться схопити щось смачненьке, але замість цукерки чи покупного печива краще з'їсти своє домашнє без великої кількості цукру, тваринних жирів та яєць.

Складові:

  • 300 мл. гарячої води
  • 200 мл. олії
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 120 гр. крохмалу
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 500 гр. борошна чи більше
  • 2 ст. л. житніх висівок
  • Кунжут
  • Насіння льону
  • Насіння соняшника
  • Насіння гарбуза

Ось такі добавки я використовувала для печива.

Гарячу воду наливаємо у миску, додаємо олію, сіль та цукор, добре вимішуємо.
Додаємо просіяне борошно, крохмаль, порошок до печива та житні висівки.
Швидко все вимішуємо та залишаємо на 10-15 хвилин.

Для своєї форми я поділила тісто на 6 частин, в кожну з них додаємо до смаку насіння льону, гарбуза, соняшника та сезаму, можливо Вам смакує інше насіннячко, також його додайте та вишліть нам світлини, будемо вдячні.

Розкачуємо тісто одразу на пергаментному папері, якомога тонше, приблизно 2 мм та розрізаємо на квадратики чи прямокутники, чи, можливо, трикутники, все залежить від Вашої фантазії.

Випікаємо при температурі 170-180 градусів близько 7-10 хв.

Все, наше смачне та хрустке печиво з купою корисного насіння готове. Проте, має воно великий недолік - дуже швидко закінчується.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 31 січня 2021 - 16:54 користувачем Irina

дуже любимо таке печенько) обов"язково спечу) дякую за рецептик)

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.