Пісочне печиво (Класичний рецепт)

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, давайте сьогодні приготуємо Пісочне печиво - справжнє, класичне, ванільно-вершкове, таке хрумке та розсипчасте, яке було в дитинстві. Таке печиво люблю ще з дитинства, його часто готувала мама і воно було настільки смачним, що з'їдалося за лічені хвилини, особливо до чашки молока чи компоту. Таке печиво готується з продуктів, які завжди є у холодильнику, тому трішечки часу на приготування і у вас на столі ціла тарілка домашнього, дуже смачного печива, яке не зрівняти з магазинним. Готове печиво за бажанням можна посипати пудрою, прикрасити шоколадною, цукровою або фруктовою глазур'ю. Я ж приготувала так, як колись готувала мама, просто посипала печиво цукром.

Для приготування Пісочного печива нам знадобиться:

  • 200 гр вершкового масла

  • 150 гр цукру

  • 20 гр ванільного цукру

  • 2 яйця

  • 500 гр борошна

  • 10 гр розпушувача

  • Дрібка солі

Ось такі продукти нам знадобляться для приготування смачного та хрумкого Пісочного печива за класичним рецептом.

У миску викладаємо м'яке вершкове масло, додаємо цукор, ванільний цукор та за допомогою лопатки розтираємо до отримання однорідної консистенції.
Можна використати міксер на малих обертах.

Спочатку додаємо одне яйце.
Також для балансу смаку додаємо дрібку солі.

Добре розтираємо.

Додаємо друге яйце.

Знову добре розтираємо.

До просіяного борошна додаємо розпушувач та перемішуємо.

Борошно з розпушувачем додаємо до маси.

Спочатку перемішуємо лопаткою.

Потім руками замішуємо тісто.
Воно має вийти не забитим, дуже еластичним.
Якщо на тісто натиснути пальцем, лишається слід.

Ставимо тісто у холодильник на 30 хвилин.
Я розділила тісто на дві частини, загорнула у харчову плівку, так воно швидше охолоне.

Коли пройде зазначений час (30 хвилин) виймаємо одну частину тіста та розкачуємо у пласт товщиною 3-4 мм.
Вирізаємо печиво спеціальними формами у вигляді сердечок, квіточок, ялиночок і так далі.
Якщо формочок немає, можна використати склянку, тоді печиво буде кругленьким.

Викладаємо печиво на деко, застелене пергаментним папером та посипаємо цукром.

Ось такі красиві та смачні будуть ялиночки.

Випікаємо Пісочне печиво при температурі 180 градусів, приблизно 15-20 хвилин.

Наше пісочне, дуже смачне, розсипчасте, хрумке Пісочне печиво готове.

Заварюємо смачний чай та ідемо пригощатися.
Впевнена, що приготоване власноруч Пісочне печиво набагато смачніше та корисніше, ніж магазинне.
А ще впевнена, що печиво сподобається не тільки дорослим, але й малюкам.

СМАЧНОГО!

Коментувати