Для тих, хто любить смачну випічку з маком пропоную приготувати ніжний та запашний Пісочний пиріг з маковою начинкою. У мене на блозі вже є неймовірно смачний Німецький маковий пиріг з сиром (Кварккухен), який також варто спробувати. Головним компонентом цього пирога є мак, до того ж, його багато. Відповідно начинки виходить досить багато, а тіста менше, тому весь акцент на начинці. Ніжний, смачний, ситний - цей Пісочний пиріг з маковою начинкою сподобається не лише дорослим, але й діткам також. Приготувати такий пиріг зовсім не складно, тож приєднуйтесь і почнімо готувати!
Для приготування Пісочного пирога з маковою начинкою нам знадобиться:
Для тіста:
- 100 гр цукру
- 125 гр вершкового масла
- 1 ч.л. ванільного цукру
- Дрібка солі
- 1 яйце
- 250 гр борошна
Для начинки:
- 500 мл молока
- 125 гр цукру
- 80 гр манки
- 250 гр маку
- 50 гр вершкового масла
- 100 гр родзинок
Ось з таких продуктів ми будемо готувати пісочне тісто для цього неймовірно смачного Пісочного пирога з маковою начинкою.
А ось такі інгредієнти нам знадобляться аби приготувати ніжну та смачну макову начинку.
Головний інгредієнт цього пирога - це мак.
Заливаємо мак окропом та лишаємо на 15 хвилин, після чого зливаємо воду та знову заливаємо окропом та даємо постояти ще хвилин 10.
Відкидаємо запарений мак на сито та відставляємо в торону, аби стекла вся вода.
Тим часом приготуємо тісто.
В миску викладаємо вершкове масло, порізане кусочками, додаємо цукор, вінільний цукор та дрібку солі.
За допомогою міксера збиваємо, щоб масло з цукром лише змішалися.
Додаємо яйце.
Ще трішечки збиваємо.
Додаємо просіяне борошно.
Перемішуємо до утворення крихти (не потрібно довго вимішувати, оскільки тісто почне збиратися у кульку).
Ось таке має вийти тісто.
Форму для випікання застеляємо пергаментним папером.
2/3 тіста викладаємо у форму та розподіляємо рівномірним шаром.
Відставляємо поки що у сторону.
У каструлю з товстим дном виливаємо молоко та нагріваємо.
Коли молоко стане гарячим додаємо цукор та добре перемішуємо.
Доводимо до кипіння.
Коли молоко закипить, постійно помішуючи додаємо манку.
Варимо, поки не загусне.
Щоб не було комочків краще використовувати вінчик.
Додаємо мак, добре перемішуємо та варимо ще 2 хвилини.
Виключаємо та додаємо вершкове масло.
Ретельно перемішуємо.
На останок додаємо, запарені заздалегідь родзинки та ще раз добре перемішуємо.
Ось така макова начинка вийшла.
Макову начинку викладаємо у форму с з тістом, поки вона ще гаряча розрівнюємо.
Зверху посипаємо крихтами тіста, що залишилися.
Ставимо наш Пісочний пиріг з маковою начинкою у заздалегідь розігріту духовку та випікаємо 40-45 хвилин при температурі 170 градусів.
Наш Пісочний пиріг з маковою начинкою готовий, він гарно підрум'янився.
Лишаємо пиріг до повного охолодження, не спішіть його нарізати, чим довше він постоїть та охолоне, тим смачнішим буде. По бажанню посипаємо пиріг цукровою пудрою.
Виймаємо Пісочний пиріг з маковою начинкою з форми та нарізаємо на кусочки.
Ось така краса вийшла.
Цей Маковий пісочний пиріг просто тане в роті.
Його неодмінно варто приготувати та скуштувати!
А це для гарного настрою! Сьогодні кожен наш ранок починається з надії... З надії повернення спокою та миру в рідній Україні, надії на те, що сьогодні весь цей жах закінчиться. Попри все цвітуть проліски, прокидається природа, а відповідно надія на ПЕРЕМОГУ!
СМАЧНОГО!