Німецький маковий пиріг з сиром (Кварккухен)

Опубліковано користувачем Irina

Рецепт цього німецького макового пирога з сиром мені попався в інтернеті і відразу ж сподобався зовні, між двома тонкими пісочними коржами дуже апетитний маковий прошарок. Захотілося спробувати, чи дійсно він смачний. І ось він вже готовий! Цей пиріг незвичайний тим, що його основа - це хрустке пісочне тісто, а посередині неймовірно ніжний маково-сирний прошарок. Цей пиріг краще готувати в роз"ємній формі. І ще один секрет - пирогу потрібно дати повністю охолонути, щоб прошарок добре схопився, тоді пиріг можна буде красиво та легко нарізати. Пиріг виходить досить високим, він прекрасно підійде для святкового столу. Свій пиріг я пекла в роз"ємній круглій формі, діаметр якої 18 см.

Для приготування німецького макового пирога з сиром нам знадобиться:

Для пісочного тіста:

  •     190 гр. борошна
  •     90 гр. вершкового масла
  •     80 гр. цукру

Для прошарку:

  •     450 мл. молока
  •     60 гр. вершкового масла
  •     90 гр. цукру
  •     100 гр. маку
  •     90 гр. манної крупи
  •     1 яйце
  •     Дрібка солі
  •     200 гр. сиру

Ось такі продукти потрібні для приготування пісочного тіста.

А ось з таких продуктів ми приготуємо дуже смачний маково-сирний прошарок.

Спочатку приготуємо начинку.
У каструльку наливаємо холодне молоко, додаємо мак і цукор.

Добре перемішуємо. Додаємо вершкове масло.

Ставимо на середній вогонь.
Постійно перемішуючи вінчиком доводимо до кипіння.

Масу, що вийшла, забираємо з вогню і невеликими порціями, постійно помішуючи вводимо манну крупу.
Важливо вводити манку маленькими порціями, щоб не утворювалися грудочки.
Відставляємо масу настоюватися приблизно на 20 хвилин, щоб вона набухла і охолола.

Тим часом в миску викладаємо сир, додаємо до нього яйце, щіпку солі.

За допомогою занурювального блендера збиваємо сир до кремоподібного стану.

Маково-молочна маса добре загусла і охолола.

У сир додаємо маково-молочну масу.

І ще раз трохи збиваємо занурювальним блендером до отримання однорідної консистенції.

Наш маково-сирний прошарок готовий.
Відставляємо його поки в сторону.

Тепер приготуємо смачну, хрустку пісочну основу.

Борошно просіюємо.
Додаємо цукор і охолоджене вершкове масло, нарізане кубиками.
За допомогою блендера перетираємо в крихту.

Дно роз"ємної форми вистилаємо пергаментним папером.
Половину крихти викладаємо на дно і розрівнюємо.

Викладаємо всю начинку і розрівнюємо.

На начинку викладаємо решту крихту і розрівнюємо.

Випікаємо пиріг приблизно 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.

Даємо пирогу повністю охолонути!
Акуратно знімаємо бік форми і перекладаємо пиріг на тарілку.
Зверху посипаємо цукровою пудрою.
Ось такий дуже симпатичний пиріг у мене вийшов.

Коли пиріг повністю охолонув, він відмінно тримає форму і добре нарізається.
Він виходить дуже ніжним і смачним, з хрусткою основою.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 17 січня 2021 - 19:21 користувачем Вікуся

Як завжди чудово! Гарне оформлення і чудовий пиріг, дуже актуальний до свят!!!

Опубліковано 17 січня 2021 - 20:24 користувачем Irina

Вікуська, дуже дякую! Я старалася, до речі пиріжок дуже смачний)))

Коментувати