Полуничний десерт з сиром Маскарпоне та білим шоколадом

Опубліковано користувачем Irina

Ніжність літа - Полуничний десерт з сиром Маскарпоне та білим шоколадом. Літо - це пора, коли хочеться насолоджуватись свіжими ягодами, легкими стравами та моментами щастя. Полуниця - одна з найулюбленіших літніх ягід, адже її соковитий, солодкий смак відразу підіймає настрій та додає відчуття свята. А що, якщо поєднати цю натуральну солодкість з ніжним сиром Маскарпоне та вишуканим білим шоколадом? Ви отримаєте десерт, який не просто смакує, він створює справжню гармонію смаків та текстур. Цей десерт ідеальний вибір для тих, хто хоче вразити гостей чи побалувати себе без зайвих зусиль. Його можна приготувати за лічені хвилини, а виглядає він так, ніби ви провели в кухні цілу годину. Насичений, але при цьому легкий та освіжаючий, він прекрасно підходить для літніх вечорів, святкових подій або просто солодких моментів з чашкою чаю чи кави.

Для приготування Полуничного десерту з сиром Маскарпоне та білим шоколадом нам знадобиться:

  • 250 гр сира Маскарпоне

  • 90 гр білого шоколаду

  • 100 мл йогурту

  • 250 гр полуниці

  • 2 ст.л. цукрової пудри

Ось такі інгредієнти нам будуть потрібні для приготування неймовірно смачного Полуничного десерту з сиром Маскарпоне та білим шоколадом.
Для приготування десерту можна використовувати йогурт до смаку (у мене лісові ягоди).

В першу чергу розтоплюємо білий шоколад на водяній бані або в мікрохвильовці, даємо йому трохи охолонути.

До сиру Маскарпоне додаємо йогурт.

За допомогою міксера збиваємо до однорідного стану.

Додаємо до сиру розтоплений білий шоколад.

Та ще раз збиваємо, щоб всі продукти поєдналися.

У прозорі склянки або десертні формочки викладаємо збитий сир Маскарпоне з білим шоколадом.
У мене вийшло 4 порції.

Помиту полуницю викладаємо у чашу блендера, додаємо цукрову пудру.

Збиваємо до однорідної консистенції.

Збиту полуницю викладаємо на сир Маскарпоне з білим шоколадом.

Прикрашаємо на свій розсуд.
Я прикрасила шматочком полуниці та монеткою з білого шоколаду.

Якщо під рукою є свіжа мм'ята, можна прикрасити нею.
Ставимо наш Полуничний десерт з сиром Маскарпоне та білим шоколадом у холодильник на 15-20 хвилин, щоб він охолонув.
Можна пригощатися!

А це для гарного настрою! Ніжність у кожній пелюстці.
Серед літнього буяння природи так легко пройти повз цю скромну красуню. Та глід - не з тих, хто привертає увагу голосно. Він просто є. Цвіте собі на межі стежки, злегка схилившись до сонця, немов слухає світ та нічого не просить навзаєм. Його білі квіти - як дрібні зірки на зеленому тлі символізують чистоту, надію та оновлення. А ще - захист. Кажуть, глід оберігає серце не лише фізично, а й емоційно. 
Цей кущ нагадує мені про важливе: справжня краса не в яскравості, а в тиші, у відчутті гармонії з собою та навколишнім.
Просто зупинись. Подивись. Надихнись.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 27 червня 2025 - 22:02 користувачем Вікуся

Освіжаючий, смачнючий та літній рецепт! Саме те в таку спеку, як зараз!

Опубліковано 27 червня 2025 - 22:22 користувачем Irina

Вікуся, це такий смачний десерт!!! Думаю, що сир Маскарпоне можна сміло замінити на звичайний домашній сир, вийде також дуже смачно! Але тут "родзинка" в тому, що до сиру треба додати розтоплений білий шоколад.

Коментувати