Сьогодні хочу поділитися дуже смачним, солодким, оригінальним рецептом Пирога «Стьобана ковдра». Давно хотіла приготувати цей пиріг, але все ніяк не виходило, то якогось інгредієнта не вистачає, то настрій не той, а то ще щось. Але як кажуть, усьому свій час. Мій пиріг готовий і його смак просто вражає, найніжніший шоколадний бісквіт у поєднанні з ароматним сиром - це просто «бомба». Ну і що тут казати, виглядає пиріг «Стьобана ковдра» ну дуже оригінально та незвичайно! Наполегливо рекомендую приготувати цей неймовірний пиріг, запевняю, він сподобається як дорослим, так і діткам.
Для приготування Пирога «Стьобана ковдра» нам знадобиться:
Для шоколадного тіста:
- 250 гр. борошна
- 100 мл. олії
- 100 мл. молока
- 4 яйця
- 150 гр. цукру
- 2 ст.л. какао (20 гр.)
- 1 ч.л. розпушувача
- Дрібка солі
Для сирної маси:
- 350 гр. сиру
- 70 гр. цукру
- 30 гр. крохмалю (бажано кукурудзяного)
- 1 яйце
- Пакетик ванільного цукру
Ось такі продукти нам знадобляться для приготування шоколадного тіста.
А з таких продуктів ми приготуємо смачну сирну масу.
Для початку підготуємо форму, яку змащуємо вершковим маслом та присипаємо борошном.
У мене прямокутна керамічна форма з розмірами 29х20 см.
Для приготування сирної начинки в миску викладаємо сир, яйце, ванільний цукор, крохмаль та цукор.
За допомогою занурювального блендера збиваємо сир до отримання кремоподібного стану.
Для посилення смаку я додала до сиру цедру лимона.
Сирна маса готова, вона дуже ніжна та ароматна.
Відкладаємо її поки що убік.
Тепер приготуємо шоколадне тісто для пирога «Стьобана ковдра».
У діжу міксера розбиваємо яйця, додаємо цукор.
Збиваємо до пишного стану та збільшення в обсязі.
Тим часом до борошна додаємо какао, розпушувач та дрібку солі.
Ретельно все перемішуємо.
Сипучі продукти просіюємо.
Знижуємо трохи швидкість міксера та вливаємо у збиті яйця з цукром олію.
Відразу ж додаємо молоко кімнатної температури та ще трохи збиваємо.
До маси, що вийшла, додаємо сипучі продукти.
Обережно за допомогою лопатки перемішуємо тісто.
Виливаємо бісквітне шоколадне тісто у форму та розрівнюємо.
Сирною масою заповнюємо кондитерський мішок (у мене вони невеликого розміру, тому мені знадобилося два кондитерські мішки).
Видавлюємо сирну масу у вигляді сітки на шоколадне бісквітне тісто.
Сирної маси вистачає рівно на цю форму.
Відправляємо форму з тістом у заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку.
Випікаємо приблизно 30-35 хвилин.
Ось такий оригінальний пиріг вийшов.
Даємо пирогу «Стьобана ковдра» трохи охолонути, виймаємо з форми та нарізаємо шматочки.
Пиріг просто тане в роті - пишний шоколадний бісквіт та смачний сирний прошарок.
Це дуже смачно!
А це для гарного настрою! Яблуні в цвіту. Яка краса безмежна! В деревах тих пісні живуть, і казка обережна.
В суцвітті нижнім таїна рожева і пахуча. Цвіте, спішить, летить весна чарівна і квітуча.
СМАЧНОГО!
Коментарі
Марія, обов"язково приготуйте цей пиріг, не пожалкуєте, він надзвичайно смачний, до того ж дуже оригінально виглядає) успіхів та спасибі за коментар!
пробувала такий пиріг, він дуже смачний) на фото виглядає дуже апетитно) неодмінно приготую!