Пиріг «Стьобана ковдра»

Опубліковано користувачем Irina

Сьогодні хочу поділитися дуже смачним, солодким, оригінальним рецептом Пирога «Стьобана ковдра». Давно хотіла приготувати цей пиріг, але все ніяк не виходило, то якогось інгредієнта не вистачає, то настрій не той, а то ще щось. Але як кажуть, усьому свій час. Мій пиріг готовий і його смак просто вражає, найніжніший шоколадний бісквіт у поєднанні з ароматним сиром - це просто «бомба». Ну і що тут казати, виглядає пиріг «Стьобана ковдра» ну дуже оригінально та незвичайно! Наполегливо рекомендую приготувати цей неймовірний пиріг, запевняю, він сподобається як дорослим, так і діткам.

Для приготування Пирога «Стьобана ковдра» нам знадобиться:

Для шоколадного тіста:

  • 250 гр. борошна
  • 100 мл. олії
  • 100 мл. молока
  • 4 яйця
  • 150 гр. цукру
  • 2 ст.л. какао (20 гр.)
  • 1 ч.л. розпушувача
  • Дрібка солі

Для сирної маси:

  • 350 гр. сиру
  • 70 гр. цукру
  • 30 гр. крохмалю (бажано кукурудзяного)
  • 1 яйце
  • Пакетик ванільного цукру

Ось такі продукти нам знадобляться для приготування шоколадного тіста.

А з таких продуктів ми приготуємо смачну сирну масу.

Для початку підготуємо форму, яку змащуємо вершковим маслом та присипаємо борошном.
У мене прямокутна керамічна форма з розмірами 29х20 см.

Для приготування сирної начинки в миску викладаємо сир, яйце, ванільний цукор, крохмаль та цукор.

За допомогою занурювального блендера збиваємо сир до отримання кремоподібного стану.
Для посилення смаку я додала до сиру цедру лимона.

Сирна маса готова, вона дуже ніжна та ароматна.
Відкладаємо її поки що убік.

Тепер приготуємо шоколадне тісто для пирога «Стьобана ковдра».
У діжу міксера розбиваємо яйця, додаємо цукор.
Збиваємо до пишного стану та збільшення в обсязі.

Тим часом до борошна додаємо какао, розпушувач та дрібку солі.

Ретельно все перемішуємо.

Сипучі продукти просіюємо.

Знижуємо трохи швидкість міксера та вливаємо у збиті яйця з цукром олію.
Відразу ж додаємо молоко кімнатної температури та ще трохи збиваємо.

До маси, що вийшла, додаємо сипучі продукти.

Обережно за допомогою лопатки перемішуємо тісто.

Виливаємо бісквітне шоколадне тісто у форму та розрівнюємо.

Сирною масою заповнюємо кондитерський мішок (у мене вони невеликого розміру, тому мені знадобилося два кондитерські мішки).

Видавлюємо сирну масу у вигляді сітки на шоколадне  бісквітне тісто.
Сирної маси вистачає рівно на цю форму.

Відправляємо форму з тістом у заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку.
Випікаємо приблизно 30-35 хвилин.
Ось такий оригінальний пиріг вийшов.

Даємо пирогу «Стьобана ковдра» трохи охолонути, виймаємо з форми та нарізаємо шматочки.

Пиріг просто тане в роті - пишний шоколадний бісквіт та смачний сирний прошарок.
Це дуже смачно!

А це для гарного настрою! Яблуні в цвіту. Яка краса безмежна! В деревах тих пісні живуть, і казка обережна.
В суцвітті нижнім таїна рожева і пахуча. Цвіте, спішить, летить весна чарівна і квітуча.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 12 серпня 2022 - 15:13 користувачем Maрія

пробувала такий пиріг, він дуже смачний) на фото виглядає дуже апетитно) неодмінно приготую!

Опубліковано 12 серпня 2022 - 23:51 користувачем Irina

Марія, обов"язково приготуйте цей пиріг, не пожалкуєте, він надзвичайно смачний, до того ж дуже оригінально виглядає) успіхів та спасибі за коментар!

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.