Пиріг з ревенем та безе

Опубліковано користувачем Irina

Пиріг з ревенем та безе – смак дитинства і весни! Сьогодні в моїй кухні пахне весною! Приготувала один із найулюбленіших пирогів - з ревенем та повітряною шапкою ніжного безе. Ревінь це ідеальний весняний інгредієнт: трохи кислуватий, освіжаючий та надзвичайно ароматний. У поєднанні з солодким безе він розкривається зовсім по-новому. Тісто – дуже розсипчасте та ніжне, начинка з ревеню зберігає його природну кислинку, а зверху - легке, як хмаринка, білкове безе з золотавою скоринкою, посипане подрібненим фундуком. Цей пиріг не лише смачний, а й дуже ефектний на вигляд, він чудово пасуватиме, як до сімейного чаювання, так і до святкового столу. Діти з’їдають його до останньої крихти, а дорослі просять рецепт. Пиріг з ревенем та безе - ніжний, ароматний, з легкою кислинкою та ноткою ностальгії. Коли душа просить тепла, я печу саме його. Обов’язково запасайтеся ревенем, поки сезон та готуйте цей неймовірний пиріг!

Для приготування Пирога з ревенем та безе нам знадобиться:

Для тіста:

  • 250 гр цукру

  • 300 гр борошна

  • 250 гр вершкового масла

  • 4 жовтки

  • 1 яйце

  • 50 мл молока

  • 10 гр розпушувача

  • 1 пакетик ванільного цукру

  • 300-400 гр ревеню

Для безе:

  • 4 білки

  • 250 гр цукру

  • Дрібка солі

  • 1 пакетик ванільного цукру

Ось з таких продуктів ми будемо готувати дуже смачне тісто для Пирога з ревенем та безе.
Всі продукти мають бути кімнатної температури.

Перш ніж братися за приготування тіста, підготуємо ревінь, або як у нас в Україні його ще називають - румбамбар.
Ревінь миємо у проточній воді та знімаємо шкірку.

Нарізаємо ревінь кусочками, приблизно 2 см, перекладаємо у мисочку та відставляємо.

А тим часом приготуємо тісто.
У миску розбиваємо 1 яйце, додаємо жовтки, цукор та ванільний цукор.

За допомогою міксера збиваємо яйця та цукор до збільшення в об'ємі та білого кольору.

До отриманої маси додаємо м'яке вершкове масло.

І ще збиваємо до отримання однорідної консистенції.

Тепер додаємо до отриманої маси просіяне борошно з розпушувачем та збиваємо до отримання однорідної консистенції.

Додаємо молоко і ще трішечки збиваємо.

У нас виходить ніжне тісто, як дуже густа сметана.

Роз'ємну форму (у мене квадратна, розміром 24х24 см) змащуємо маслом та притрушуємо борошном. 
Викладаємо тісто та гарно його розрівнюємо.
На тісто викладаємо досить щільно кусочки румбарбару, трішечки втискаючи його у тісто.

Випікаємо наш Пиріг з ревенем та безе при температурі 180 градусів приблизно 30-35 хвилин.

Тим часом підготуємо продукти для приготування білосніжного безе.
Ось що нам знадобиться!

Для збивання білків я використовувала свій планетарний міксер.
У чашу виливаємо білки, додаємо дрібку солі.

Збиваємо спочатку на невеликих обертах, потім оберти збільшуємо та поступово додаємо порціями цукор.
Збиваємо до отримання стійких піків.

Я переклала збиті білки до кулінарного мішка з насадкою зірка.
Якщо мішка та насадки немає, можна викласти безе ложкою.

Пиріг з ревенем практично готовий.
Витягуємо його з духовки.

Викладаємо на пиріг збиті білки.
Я зверху ще посипала подрібненим фундуком.
Ставимо пиріг у духовку та випікаємо ще 15 хвилин, безе зверху має схопитися та бути хрумким, а всередині, як зефір.

Ось такий красивий Пиріг з ревенем та безе у мене вийшов.

Даємо йому трохи охолонути, акуратно знімаємо бортик.

Пиріг з ревенем та безе вийшов не тільки дуже красивим, а неймовірно смачним - пухке тісто, природна кислинка ревеню та солодка “шапочка” із безе.
Це один з найвдаліших рецептів смачного, доступного, однак сезонного пирога, отже, не зволікайте та готуйте цей неймовірний пиріг, яким можна наготувати цілу родину чи компанію.

А ось так  Пиріг з ревенем та безе виглядає у розрізі.
Ну як вам?

А це для гарного настрою! Ніжність дикої троянди: краса, яка не потребує зайвих слів! Є квіти, які вражають розкішшю форм та яскравістю кольору. А є ті, що торкають душу своєю простотою. Дика троянда - саме така. Тиха, майже непомітна серед зеленої стіни листя, вона раптово зупиняє погляд та змушує усміхнутися. Ніби шепоче: "Поглянь, життя прекрасне навіть у найдрібніших деталях".
Ці рожеві пелюстки з тонкими прожилками здаються крихкими, мов шовк. Та насправді за їхньою витонченістю ховається сила - дика троянда росте на не найродючішому ґрунті, не боїться спеки й дощу, і щороку знову і знову тішить своїм цвітінням. 
Для мене це не просто квітка. Це нагадування про спокій. Про важливість уповільнитись, прислухатись до себе та навколишнього світу. Про те, що краса - не завжди у витончених композиціях клумб, а в дрібницях, які ми часто не помічаємо.
Ця фотографія зроблена під час прогулянки сільською стежкою. Жодних планів, жодних очікувань - просто мить, яка стала світлою згадкою. І мені хочеться поділитися нею з вами. Бо можливо, саме сьогодні комусь потрібно трохи цієї природної гармонії.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 09 травня 2025 - 10:10 користувачем Вікуся

Який чудовий пиріг у вас вийшов! Запахло літом! Дуже гарні світлини!

Опубліковано 09 травня 2025 - 12:11 користувачем Irina

Вікуся, дуууже дякую! Твої коментарі надихають на приготування нових страв! Пиріг вийшов такий смачний, що я сама не очікувала, кислинка з ревеня та солодке безе - чудове поєднання!

Коментувати