Равіолі з грибами та сиром

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, ви любите італійську кухню? Тоді приєднуйтесь, адже сьогодні я готую равіолі! По суті, равіолі — це італійський варіант пельменів. Тож якщо ви прихильники пельменів, це страва вам точно сподобається. Равіолі - це різновид пасти. На відміну від інших італійських пельменів, таких як тортеліні, аньолотті чи аньоліні, равіолі більш поширені — їх готують по всій Італії, а не лише в окремих регіонах. Причому кожна область має свій рецепт. Оскільки це паста, тісто для равіолі — прісне, його розкачують і нарізають у формі кола, квадрата або еліпса, але завжди з фігурним краєм. Начинка може бути найрізноманітнішою: м’ясо, риба, птиця, овочі, зелень, гриби, сир або навіть фрукти. Однією з найпопулярніших вважається начинка з курячого фаршу, сиру пармезан, шпинату та петрушки. Я ж приготувала равіолі з грибами (шампіньйони та сушені білі) і сиром Фета — дуже смачне поєднання! Готову страву я посипала тертим пармезаном — і відчула себе ніби в Італії! І ще хочу похвалитися! Ось такий чудовий набір для приготування равіолі я отримала в подарунок від моєї читачки Мусі з США — величезне їй дякую! Набір дуже зручний та практичний, я випробувала його сьогодні у справі.        

Для приготування равіолі з грибами та сиром нам знадобиться:

Для тіста:

  •    300 г просіяного борошна
  •    3 яйця
  •    1 ст. л. оливкової олії
  •    Сіль за смаком
  •    Вода

Для начинки:

  •    300 г шампіньйонів
  •    Сушені білі гриби (за смаком, можна не додавати)
  •    1 цибулина
  •    100 г сиру Фета або бринзи
  •    Рослинна олія для смаження
  •    Сіль, чорний перець за смаком
  •    Тертий пармезан для подачі    

Ось такі продукти нам знадобляться для приготування тіста для равіолі.

А це продукти для приготування начинки.

Почнемо з тіста. У миску просіюємо борошно. Додаємо яйця та оливкову олію.

Добре перемішуємо все ложкою.

Додаємо сіль та кілька ложок води.

Замішуємо тісто просто в мисці. За потреби додаємо ще трохи води, але обережно - тісто має бути щільним та тугим.    

Тепер викладаємо тісто на дерев’яну дошку — на ній зручно його вимішувати.

Вимішуємо тісто, поки воно не перестане липнути до рук. Готове тісто перекладаємо в миску, накриваємо рушником та залишаємо щонайменше на 30 хвилин, щоб воно «відпочило».

Поки тісто відпочиває, займемося начинкою. Цибулю очищаємо та нарізаємо кубиками.

Гриби печериці нарізаємо на шматочки. Сушені білі гриби я заздалегідь заливала окропом.

Нарізану цибулю обсмажуємо на рослинній олії до прозорості, приблизно 3–5 хвилин.

Білі гриби нарізаємо на шматочки.

До обсмаженої цибулі додаємо гриби (печериці та білі) і смажимо на сильному вогні до готовності.

Коли гриби охолонуть, викладаємо їх у чашу блендера.

Подрібнюємо гриби, але не дуже дрібно.

В окремій мисці вилкою розминаємо сир Фета. Для цього рецепту також чудово підійде бринза або рікота — обирайте за власним смаком.    

До сиру додаємо подрібнені гриби, чорний мелений перець та сіль за смаком (пам’ятайте, що Фета вже досить солона, тож не перестарайтеся), т ретельно перемішуємо. Наша начинка готова.

Ось такий спеціальний набір для приготування равіолі я отримала в подарунок від подруги Мусі, за що їй величезна подяка! Більш детальну інформацію про цей пристрій можна знайти тут.    

Тісто відпочило, стало м’яким і еластичним - саме те, що потрібно для ідеальних равіолі! А тим часом начинка готова, і ми можемо переходити до найцікавішого - формування наших ласощів. Тісто ділимо на дві частини. Одну частину тонко розкачуємо у прямокутник. Це легко зробити, адже тісто дуже податливе і еластичне. Умовно ділимо наш прямокутник навпіл. На одну половину тонко розкатаного тіста чайною ложкою акуратно викладаємо маленькі порції начинки - залишаємо між ними трохи простору, щоб равіолі вийшли красивими та рівненькими.

Накриваємо начинку другою половиною тіста. Обережно з’єднуємо краї тіста біля кожної порції начинки, щоб не залишилось повітря - саме це секрет, щоб равіолі не розкрилися при варінні. На фото це видно чітко.

Тепер за допомогою спеціальної форми-штампа (я обрала круглу) вирізаємо наші равіолі. Також можна скористатися коліщатком для нарізання тіста.

Ось такі гарні, однакові за розміром равіолі у мене вийшли.

Зайве тісто забираємо. Те саме повторюємо з другою частиною тіста та начинки. Залишки тіста ще раз вимішуємо та використовуємо для приготування равіолі.

Опускаємо равіолі у киплячу підсолену воду та варимо кілька хвилин - поки вони не спливуть, тоді можна сміливо діставати та насолоджуватися!

Подаємо равіолі гарячими, посипавши їх свіжою зеленою цибулею та ароматним пармезаном - справжня італійська насолода прямо у вас вдома!    

Неймовірно смачно! Обов’язково приготуйте ці італійські пельмені та насолодіться їхнім смаком!

А це для гарного настрою! Яблуні в цвіту - справжнє диво природи! 🌸🍏
Щороку наприкінці квітня - на початку травня дерева вкриваються білосніжним шатром ніжних квітів. Цей короткий період найромантичніший у весняному календарі, коли повітря наповнене солодким ароматом і світ навколо ніби оживає знову. Яблуневий цвіт - символ оновлення, краси та надії. У цей час хочеться не лише милуватися природою, а й ловити момент, зберігати його у спогадах та фотографіях. Обов’язково насолоджуйтеся цим чудом, адже воно так швидко минає!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 06 серпня 2019 - 00:54 користувачем slava

выглядит очень аппетитно!

Опубліковано 07 серпня 2019 - 08:57 користувачем Irina

slava, большое спасибо! Это еще и очень вкусно!

Опубліковано 28 червня 2019 - 13:07 користувачем Уля_Одесса

спасибо за рецепт, готовила равиоли со шпинатом, очень понравились)))

Опубліковано 30 червня 2019 - 10:29 користувачем Irina

Уля, очень рада, что вам понравился рецепт, у меня в планах тоже приготовление равиоли со шпинатом, так что заходите!

Опубліковано 09 травня 2017 - 00:48 користувачем Муся

Приємно і радісно читати та дивитися фотографіїї. Вийшли чудові равіолі, я мрію теж навчитися, спробувати різні рецепти тіста та начинок. Дякую, що надихаєте своїм прикладом, даєте можливість повірити і в свої скромні сили. Ще мрію навчитися робити смачне песто з фіолетового базиліку. До равіолів - смакота!

Опубліковано 09 травня 2017 - 17:17 користувачем Irina

Муся, дорогенька, дуже дуже рада бачити вас у гостях... Равіолі дуже смачні вийшли, тісто як справжня паста, начинка теж хороша, але як на мене не треба було добавляти сухі білі гриби, але це на любителя! А я готувала соус Песто с зеленого базиліку, ледь знайшла кедрові горішки, вийшло дуже смачно https://breakfast.net.ua/ru/vtorue-bluda/bluda-italjnskoj-kuchni/sous-p… До речі, Муся, з фіолетового теж скоро зможу спробувати, оскільки посадила, сподіваюсь на позитивний результат, так хочеться, що виріс... просто обожнюю базилік, особливо для піцци...

Опубліковано 27 квітня 2017 - 09:33 користувачем Матвей

КЛАСССНОООО!!!!

Опубліковано 27 квітня 2017 - 09:46 користувачем Irina

Матвей, СПАСИБО!!!!!

Опубліковано 25 квітня 2017 - 09:11 користувачем Алюшка

дуже симпатичні вийшли равіолі!!! мабудь смачні!!!

Опубліковано 27 квітня 2017 - 09:43 користувачем Irina

Алюшка, дякую за коментар, так равіолі вийшли смачні, але наступного разу буду готувати з іншою начинкою!!!

Коментувати