Друзі, ви любите італійську кухню? Тоді приєднуйтесь, адже сьогодні я готую равіолі! По суті, равіолі — це італійський варіант пельменів. Тож якщо ви прихильники пельменів, це страва вам точно сподобається. Равіолі - це різновид пасти. На відміну від інших італійських пельменів, таких як тортеліні, аньолотті чи аньоліні, равіолі більш поширені — їх готують по всій Італії, а не лише в окремих регіонах. Причому кожна область має свій рецепт. Оскільки це паста, тісто для равіолі — прісне, його розкачують і нарізають у формі кола, квадрата або еліпса, але завжди з фігурним краєм. Начинка може бути найрізноманітнішою: м’ясо, риба, птиця, овочі, зелень, гриби, сир або навіть фрукти. Однією з найпопулярніших вважається начинка з курячого фаршу, сиру пармезан, шпинату та петрушки. Я ж приготувала равіолі з грибами (шампіньйони та сушені білі) і сиром Фета — дуже смачне поєднання! Готову страву я посипала тертим пармезаном — і відчула себе ніби в Італії! І ще хочу похвалитися! Ось такий чудовий набір для приготування равіолі я отримала в подарунок від моєї читачки Мусі з США — величезне їй дякую! Набір дуже зручний та практичний, я випробувала його сьогодні у справі.
Для приготування равіолі з грибами та сиром нам знадобиться:
Для тіста:
- 300 г просіяного борошна
- 3 яйця
- 1 ст. л. оливкової олії
- Сіль за смаком
- Вода
Для начинки:
- 300 г шампіньйонів
- Сушені білі гриби (за смаком, можна не додавати)
- 1 цибулина
- 100 г сиру Фета або бринзи
- Рослинна олія для смаження
- Сіль, чорний перець за смаком
- Тертий пармезан для подачі
Ось такі продукти нам знадобляться для приготування тіста для равіолі.
А це продукти для приготування начинки.
Почнемо з тіста. У миску просіюємо борошно. Додаємо яйця та оливкову олію.
Добре перемішуємо все ложкою.
Додаємо сіль та кілька ложок води.
Замішуємо тісто просто в мисці. За потреби додаємо ще трохи води, але обережно - тісто має бути щільним та тугим.
Тепер викладаємо тісто на дерев’яну дошку — на ній зручно його вимішувати.
Вимішуємо тісто, поки воно не перестане липнути до рук. Готове тісто перекладаємо в миску, накриваємо рушником та залишаємо щонайменше на 30 хвилин, щоб воно «відпочило».
Поки тісто відпочиває, займемося начинкою. Цибулю очищаємо та нарізаємо кубиками.
Гриби печериці нарізаємо на шматочки. Сушені білі гриби я заздалегідь заливала окропом.
Нарізану цибулю обсмажуємо на рослинній олії до прозорості, приблизно 3–5 хвилин.
Білі гриби нарізаємо на шматочки.
До обсмаженої цибулі додаємо гриби (печериці та білі) і смажимо на сильному вогні до готовності.
Коли гриби охолонуть, викладаємо їх у чашу блендера.
Подрібнюємо гриби, але не дуже дрібно.
В окремій мисці вилкою розминаємо сир Фета. Для цього рецепту також чудово підійде бринза або рікота — обирайте за власним смаком.
До сиру додаємо подрібнені гриби, чорний мелений перець та сіль за смаком (пам’ятайте, що Фета вже досить солона, тож не перестарайтеся), т ретельно перемішуємо. Наша начинка готова.
Ось такий спеціальний набір для приготування равіолі я отримала в подарунок від подруги Мусі, за що їй величезна подяка! Більш детальну інформацію про цей пристрій можна знайти тут.
Тісто відпочило, стало м’яким і еластичним - саме те, що потрібно для ідеальних равіолі! А тим часом начинка готова, і ми можемо переходити до найцікавішого - формування наших ласощів. Тісто ділимо на дві частини. Одну частину тонко розкачуємо у прямокутник. Це легко зробити, адже тісто дуже податливе і еластичне. Умовно ділимо наш прямокутник навпіл. На одну половину тонко розкатаного тіста чайною ложкою акуратно викладаємо маленькі порції начинки - залишаємо між ними трохи простору, щоб равіолі вийшли красивими та рівненькими.
Накриваємо начинку другою половиною тіста. Обережно з’єднуємо краї тіста біля кожної порції начинки, щоб не залишилось повітря - саме це секрет, щоб равіолі не розкрилися при варінні. На фото це видно чітко.
Тепер за допомогою спеціальної форми-штампа (я обрала круглу) вирізаємо наші равіолі. Також можна скористатися коліщатком для нарізання тіста.
Ось такі гарні, однакові за розміром равіолі у мене вийшли.
Зайве тісто забираємо. Те саме повторюємо з другою частиною тіста та начинки. Залишки тіста ще раз вимішуємо та використовуємо для приготування равіолі.
Опускаємо равіолі у киплячу підсолену воду та варимо кілька хвилин - поки вони не спливуть, тоді можна сміливо діставати та насолоджуватися!
Подаємо равіолі гарячими, посипавши їх свіжою зеленою цибулею та ароматним пармезаном - справжня італійська насолода прямо у вас вдома!
Неймовірно смачно! Обов’язково приготуйте ці італійські пельмені та насолодіться їхнім смаком!
А це для гарного настрою! Яблуні в цвіту - справжнє диво природи! 🌸🍏
Щороку наприкінці квітня - на початку травня дерева вкриваються білосніжним шатром ніжних квітів. Цей короткий період найромантичніший у весняному календарі, коли повітря наповнене солодким ароматом і світ навколо ніби оживає знову. Яблуневий цвіт - символ оновлення, краси та надії. У цей час хочеться не лише милуватися природою, а й ловити момент, зберігати його у спогадах та фотографіях. Обов’язково насолоджуйтеся цим чудом, адже воно так швидко минає!
СМАЧНОГО!
Коментарі
slava, большое спасибо! Это еще и очень вкусно!
спасибо за рецепт, готовила равиоли со шпинатом, очень понравились)))
Уля, очень рада, что вам понравился рецепт, у меня в планах тоже приготовление равиоли со шпинатом, так что заходите!
Приємно і радісно читати та дивитися фотографіїї. Вийшли чудові равіолі, я мрію теж навчитися, спробувати різні рецепти тіста та начинок. Дякую, що надихаєте своїм прикладом, даєте можливість повірити і в свої скромні сили. Ще мрію навчитися робити смачне песто з фіолетового базиліку. До равіолів - смакота!
Муся, дорогенька, дуже дуже рада бачити вас у гостях... Равіолі дуже смачні вийшли, тісто як справжня паста, начинка теж хороша, але як на мене не треба було добавляти сухі білі гриби, але це на любителя! А я готувала соус Песто с зеленого базиліку, ледь знайшла кедрові горішки, вийшло дуже смачно https://breakfast.net.ua/ru/vtorue-bluda/bluda-italjnskoj-kuchni/sous-p… До речі, Муся, з фіолетового теж скоро зможу спробувати, оскільки посадила, сподіваюсь на позитивний результат, так хочеться, що виріс... просто обожнюю базилік, особливо для піцци...
КЛАСССНОООО!!!!
Матвей, СПАСИБО!!!!!
дуже симпатичні вийшли равіолі!!! мабудь смачні!!!
Алюшка, дякую за коментар, так равіолі вийшли смачні, але наступного разу буду готувати з іншою начинкою!!!
выглядит очень аппетитно!