Рибні кульки в листковому тісті

Опубліковано користувачем Irina

Сьогодні неділя, тому хотілося чогось незвичайного і смачного, чоловік запропонував щось рибне, і у мене визріла ідея приготувати ось такі апетитні, дуже смачні рибні кульки в листковому тісті. Оскільки у мене в морозилці завжди є про запас упаковка, а то і дві листкового тіста - це не склало особливих труднощів. Ця страва надзвичайно гарно виглядає, якщо її прикрасити кунжутом. Дуже люблю коли в рибних стравах є зелень петрушки, на мій погляд, вона надає приголомшливий смак, тому, я звичайно ж її додала в рибний фарш. Страва вийшла дуже смачною!

Для приготування рибних кульок в листковому тісті нам знадобиться:

  •     0.5 кг. листкового тіста
  •     450 гр. рибного філе (у мене хек)
  •     1 цибулина
  •     1 яйце
  •     Сіль, чорний перець
  •     Зелень петрушки
  •     Ще одне яйце для змащування
  •     Кунжут

Якщо листкове тісто заморожене, залишаємо його розморожувати, а за цей час приготуємо рибний фарш.

Рибне філе і цибулину перемелюємо на м'ясорубці.

Додаємо яйце, сіль, перець і дрібно посічену зелень петрушки.

Гарненько вимішуємо.

У мене фарш вийшов трохи рідкуватий, тому я додала 1 ст.л. манної крупи.

З фаршу фррмуємо кульки. У мене вийшло 9 кульок, можна робити трохи меншого розміру, тоді кульок вийде більше.

Тісто розрізаємо на стрічки товщиною близько 1 см.

На рибні кульки наметуємо стрічки з тіста, в різних напрямках, по аналогії скручування ниток в клубок.

На кожну кульку у мене пішло по три стрічки.

Деко вистилаємо пергаментним папером, на який викладаємо готові кульки.

Змащуємо кульки збитим яйцем і присипаємо кунжутним насінням.

Відправляємо наші кульки-клубочки в розігріту духовку, і випікаємо при температурі 200 градусів, приблизно 30-35 хвилин. Щоб кульки добре підрум"янились, я їх потримала ще 5 хвилин під грилем.

Ось така красива і неймовірно смачна закуска у нас вийшла!

Чоловік відкрив пляшку смачного білого сухого вина і вечір вдався!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 22 січня 2016 - 21:36 користувачем Эля

очень интересный и необычный рецепт, выглядит просто потрясающе, представляю как это вкусно, особенно под белое вино...
наверное такие шарики и с мясным фаршем можно приготовить, к примеру, с куриным, как думаете?

Опубліковано 24 січня 2016 - 22:55 користувачем Irina

Эля, спасибо что нашли минутку на комментарий! Конечно можно приготовить шарики и с мясным фаршем, будет тоже очень вкусно!

Опубліковано 10 грудня 2015 - 20:42 користувачем Анна

настолько интересный рецепт, обязательно попробую приготовить)))

Опубліковано 12 грудня 2015 - 10:48 користувачем Irina

Анна, обязательно приготовьте, надеюсь разочарованы не будете!

Опубліковано 11 серпня 2015 - 13:08 користувачем Зозуля

дуже смачна страва вийшла... тільки я брала не хек, а филе пангасіуса...
моя родина в захваті, таку страву сміло можна готувати на святковий стіл)))
обов"язково ще спробую приготувати тушену рибку в томаті по вашому рецепту)))
велике спасибі за чудовий сайт!

Опубліковано 13 серпня 2015 - 18:31 користувачем Irina

Зозуля, спасибі за такий гарний коментар...заходьте частіше, завжди рада...добре що рецепт сподобався!

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.