
Салат «Оселедець під шубою» - мабуть, найпопулярніший після Олів’є. Його готують на всі свята, і Новий рік не є винятком. Причому кожна господиня має свій фірмовий рецепт цього салату: хтось додає більше буряка, хтось зовсім не кладе яйця чи яблука. У мене також є свій улюблений варіант цього традиційного салату, де присутні і яйця, і яблуко. Раніше я завжди викладала першим шаром оселедець, але з деяких пір вирішила, що основою повинен бути картопляний шар, так мені подобається більше. В результаті виходить не зовсім «Оселедець під шубою», а радше «Оселедець у шубі», але повірте, на смак це зовсім не впливає! Я вирішила поділитися своїм перевіреним рецептом. Можливо, він припаде комусь до душі, і тоді цей салат обов’язково з’явиться на вашому святковому столі. 🎄
Для приготування салату «Оселедець під шубою» нам знадобиться:
- 1 великий оселедець
- 2 невеликі картоплини
- 1 морква
- 1 цибулина
- 1 буряк
- 2 яйця
- 1 яблуко (кисло-солодке)
- Майонез (у мене 30%)
- Зелень для прикрашання

Отже, давайте починати готувати салат. Нам знадобляться такі продукти.
Овочі та яйця заздалегідь потрібно відварити. Цибулю замаринуємо: нарізаємо її дуже дрібними кубиками, заливаємо окропом, додаємо трохи оцту та залишаємо на 15 хвилин.
Тепер розберемося з оселедцем. Відрізаємо голову, розрізаємо уздовж черева й видаляємо нутрощі. Ретельно промиваємо оселедець всередині й зовні. Відокремлюємо філе та виймаємо з нього всі кісточки.

Оселедець нарізаємо дрібними кубиками.

Картоплю очищаємо та натираємо на середній тертці.

Моркву чистимо та натираємо на середній тертці.

Яйця очищаємо та також натираємо на середній тертці.

Буряк очищаємо та натираємо на середній тертці.

Натираємо яблуко, бажано кисло-солодке.
Тепер можна переходити до збирання салату.

Беремо плоску тарілку та викладаємо перший шар — картоплю.
Рівномірно поливаємо її невеликою кількістю майонезу й розмазуємо ложкою.

На картоплю викладаємо шматочки оселедця та змащуємо їх майонезом.

На оселедець викладаємо замариновану цибулю.

Зверху викладаємо натерте яблуко.

На яблуко викладаємо натерті яйця та змащуємо їх майонезом.

Тепер черга натертої моркви, яку також змащуємо невеликим шаром майонезу.

І, нарешті, останній шар — натертий буряк, який також змащуємо майонезом.
Прикрашаємо салат зеленню петрушки або за власним смаком.

Ось такий салат у вигляді торта — дуже нарядний та смачний у мене вийшов.
Обов’язково приготуйте «Оселедець під шубою» для святкового столу, точно не пошкодуєте!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Вікуся, ваш салатик просто неймовірний, такий апетитний, що аж захотілося також приготувати! Уявляю, як смачно з домашнім оселедцем!!! Дууууже дякую за чудові світлини, які з задоволенням опублікую! Тішуся, що салатик сподобався!!!
Ирина, огромное спасибо за вкусный салат!!! он стал украшением моего праздничного стола, приуроченного ко дню рождения доченьки))) очень вкусно! вот такой мой салатик!
AllaSkirka, салатик то, что надо!!! очень красивый получился, я заметила, что вы его сразу порезали, очень отличное решение))) спасибо за чудесное фото!
этот салат у вас,Ирина не только очень вкусный, но и нарядный... такой салатик украсит любой праздничный стол!!!
Anna, спасибо за теплые слова!!! салатик действительно очень вкусный и нарядный!
Салат получился просто супер Спасибо С НАСТУПАЮЩИМ
Анатолий, на здоровье! очень рада, что салат понравился! С Новым Годом!
у меня не такой красивый получился салат как у вас, но очень вкусный, буду практиковаться! спасибо за рецеп,и доступное описание:))
Ольга, главное что вкусно! спасибо что поделились впечатлениями!!! готовьте на здоровье!
салат просто загляденье, очень красиво оформленный)))
буду заниматься плагиатом на Новый Год!!!
marta, занимайтесь на здоровье, радуйте своих гостей!!!
"Селедка под шубой" это мой самый любимый салат, без него не обходится ни один праздник, у вас очень красивое оформление этого салата, мне очень понравилось!
Ирина, спасибо! Мы тоже очень любим этот салат!
Очень люблю салат "Селедка под шубой", готовила на Новый год, но для меня в идеале классический вариант)))Я все овощи тру на терке, выкладываю слоями поверх рыбы. Также я добавляю в салат яйца, мне кажется так вкуснее. Этот рецепт у меня от бабушки, может кто-то любит по своему, но для меня он самый лучший. Спасибо, Ирина, желаю вам всего хорошего в новом году и побольше вкусных рецептов!
Елена, спасибо что нашли минутку поделиться опытом и впечатлениями))) и вам всего самого доброго!
мы любим такой салатик!
Олечка, у меня тоже все любят этот салат, но я как-то незаслуженно о нем забыла, вот только сейчас решила его приготовить!
я всегда этот салат готовлю без яблока и получается тоже очень вкусно, но надо будет попробовать)))
Анастасия, попробуйте с яблоком, а вдруг понравится! И обязательно поделитесь впечатлениями, я жду!
обожаю этот салатик, я тоже первым слоем даю картошку, так на блюде не остается селедка, которая по сути является главным ингредиентом в данном салате! фото салата впечатлило, очень красивое оформление, если не секрет, чем вы вырезали такие симпатяшные цветочки?
Лизок, я тоже селедку кладу вторым слоем, именно по этим соображениям!
дуже люблю цей салат, аде ніколи не давала яблуко, обов"язково спробую... а ваш салатик просто шедевр)))
з наступаючим Новим Роком і всіх благ!!!
Божена, дякую за таку високу оцінку! Мені приємно! І Вас також з наступаючими святами, всього доброго!!!
Готували сьогодні давно забутий рецепт! Казав чоловік, що то смакота ще та! Оселедець використовували той, що у вас на блозі. Вийшло ніжно й неймовірно смачно!