Салат з буряком та чорносливом

Опубліковано користувачем Irina

Не знаю чому, але так уже склалося, що цей салат постійний гість на моєму святковому столі. Навіть якщо готую зовсім небагато, він усе одно зникає першим. Інші страви можуть залишитися, а цей салат - ніколи! І це при тому, що він зовсім недорогий, а для його приготування потрібні найзвичайніші продукти. Думаю, секрет у дуже вдалому поєднанні буряка, чорносливу та майонезу. Салат виходить трохи солодкуватим, а добре підсмажені горіхи надають йому ніжного, вишуканого смаку. За бажанням можна додати 2 зубчики часнику, або ж обійтися без нього, як кому більше до вподоби.

Для приготування Салату з буряком та чорносливом нам знадобляться:

  • 3–4 буряка
  • 15 шт чорносливу
  • Волоські горіхи за смаком (приблизно пів склянки очищених)
  • 2 зубчики часнику
  • Майонез

Буряки добре промиваємо й відварюємо в шкірці. Щоб колір залишався насиченим та яскравим, під час варіння додаю у воду ложку оцту.
Чорнослив запарюємо (якщо з кісточками - видаляємо їх). Горіхи злегка підсмажуємо - я роблю це в мікрохвильовці.

Коли буряк охолоне, очищуємо його й натираємо на тертці - можна на великій або дрібній, як кому до смаку. Чорнослив нарізаємо шматочками й додаємо до буряка. Підсмажені горіхи подрібнюємо, але не надто, щоб вони відчувалися у салаті. Додаємо до буряка.

Якщо ви вирішили приготувати салат із часником - вичавлюємо 2 зубчики через прес та додаємо до суміші. Заправляємо майонезом та добре перемішуємо. Солити салат не потрібно.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 03 січня 2018 - 15:36 користувачем Алюшка

а еще на моем праздничном столе был и такой салатик! очень вкусный! Ирина, у вас много разных вкусных салатов, несколько присмотрела и буду готовить на Рождество! Спасибо за труд! Это фото моего салатика. С Новым годом!

Опубліковано 03 січня 2018 - 16:51 користувачем Irina

Алюшка, обожаю этот доступный и такой вкусный салат, он у меня тоже практически всегда на праздничном столе! А чеснок вы добавляли?

Опубліковано 29 грудня 2017 - 14:19 користувачем salamandra

когда-то в советское время этот салат назывался "Генеральский", очень знаком его вкус, поскольку он был очень популярным, без этого салата не обходилось ни одно застолье, а сейчас он как-то не заслуженно забыт! спасибо, что напомнили, надо приготовить!

Опубліковано 30 грудня 2017 - 13:13 користувачем Irina

salamandra, это точно, у меня в кулинарной книге (еще начала ее вести в 80-х годах) он так и называется, это правда! готовьте на здоровье, и делитесь фотоотчетами! жду в гости в Новом году!

Опубліковано 19 січня 2013 - 21:41 користувачем Оксана

Буквально вчера сделала этот салатик, сегодня уже практически весь съели. Очень хороший рецепт, обязательно порекомендую его на работе. Очень вкусно.

Опубліковано 20 січня 2013 - 00:18 користувачем Irina

Оксана, интересно, вы добавляли чеснок?

Коментувати