
З настанням весни хочеться вітамінізованих салатів, без використання майонезу. Хорошим варіантом може стати Салат з червоної капусти з апельсинами та картоплею. На перший погляд поєднання цих продуктів може здатися трохи незвичним, але запевняю вас, що салат виходить дуже смачним, корисним та, крім того, дуже яскравим.
Для приготування Салату з червоної капусти з апельсинами та картоплею нам знадобиться:
- 1–2 шт. картоплі
- 300 г червоної капусти
- 150 г листя салату
- 1 цибулина (краще червона)
- 1 апельсин
Для заправки:
- 5 ст. л. оливкової олії
- 2 ст. л. яблучного оцту
- 1–2 ст. л. нарізаної зелені петрушки
- Сіль, перець до смаку
Капусту тонко нарізаємо, заливаємо окропом, через одну хвилину зливаємо воду та обдаємо капусту холодною водою.
Картоплю варимо в мундирі, очищаємо від шкірки та нарізаємо великими шматочками.
Цибулю нарізаємо півкільцями.
Апельсин очищаємо від шкірки та плівок та розділяємо на невеликі шматочки.
Змішуємо капусту з листям салату, цибулею, шматочками апельсина та картоплею.
Готуємо заправку: в оливкову олію додаємо оцет, зелень, сіль та перець, добре перемішуємо та заправляємо салат.

Наш смачний Салат із червоної капусти з апельсинами та картоплею готовий.
СМАЧНОГО!
Коментарі
Тая, очень рада, что салатик пришелся по вкусу!!!!
 
                
достаточно оригинальный салатик получился... никогда раньше такой не готовила и осталась довольная результатом, во-первых, он без майонеза, во-вторых, апельсин придал салату какую-то особую нотку...
очень довольна, что нашла ваш сайт, спасибо!