Салат з дайкона і моркви

Опубліковано користувачем Irina

Сьогодні у мене дуже смачний і корисний салат з дайкона і моркви. Редька дайкон є найпопулярнішою овочевою культурою в Японії, її вирощують понад тисячу років. Вона набагато ніжніше звичайної редьки, вона соковита, але не пекуча, і у неї м'який приємний смак. Більш того, вона відрізняється низькою калорійністю і високим вмістом ферментів, мінералів і вітамінів. В дайконі міститься кальцій, калій, магній, йод, селен, залізо, фосфор, мідь, натрій і ін. А це означає, що страви з редьки дайкон обов'язково повинні бути в нашому раціоні. З дайкона можна приготувати багато різних смачних салатів, одним з яких я сьогодні поділюся.

Для приготування салату з дайкона і моркви нам знадобиться:

  • 1 редька дайкон
  • 1 велика морква
  • Пучок зеленої цибулі
  • Зелень кропу
  • Сіль, чорний мелений перець за смаком
  • 2-3 ст.л. майонезу або сметани

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування дуже смачного і корисного салату з дайкона і моркви.

Дайкон натираємо на тертці. Я використовувала терку для корейської моркви, але якщо такої терки немає, можна використовувати звичайну.

Потерту редьку дайкон посипаємо дрібкою солі і залишаємо на кілька хвилин, щоб вона пустила сік.
Віджимаємо дайкон і перекладаємо в іншу мисочку.
Соку як бачите досить багато.

Натираємо моркву, я теж використовувала терку для корейської моркви.

Потерту моркву додаємо до дайкону.

Сюди ж додаємо дрібно порізану зелену цибулю і кріп.

Ретельно перемішуємо.
Додаємо сіль і чорний перець за смаком.

Заправляємо салат майонезом або сметаною, це на ваш розсуд (у мене домашній майонез), з ним салат має більш виражений смак.

Добре все перемішуємо.
Наш смачний, вітамінний салат готовий.

Викладаємо салат на тарілку.
Я подавала свій салат з листям салату.

Ось такий простий, але дуже смачний салат у мене вийшов.
Обов'язково спробуйте, не пошкодуєте!

А це для гарного настрою! Осіннє, вже почервоніле, але ще не опале листя сфотографувала Вікторія, моя постійна читачка, яка любить фотографувати. Осінь - яка ж вона прекрасна!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 14 листопада 2020 - 20:36 користувачем Денис

Сьогодні вперше робив такий салат, тільки без моркви. Мої враження: окрім того що дуже смачно, сам коренеплід "зручної" форми, а тому його легко терти, рука не ковзає, а тому травматизм мінімальний (+звичайна редька більш тверда і довше пускає сік). Мам, твого дайкона виявилось замало, потрібно було 2 таких)) Дякую!!

Опубліковано 14 листопада 2020 - 20:48 користувачем Irina

Денис, дуже дуже рада, що дайкон сподобався і салатик вийшов смачним) Шкода, що замало, на наступний раз обіцяю більшу порцію! Дякую за гарний коментар!

Коментувати