
Для мене святковий стіл - це завжди особлива магія. У Різдвяні та Новорічні вечори, попри тривоги та й зрештою обстріли, ми все одно прагнемо не лише смачного, а й красивого, затишного, такого, що створює настрій. Салат з сиру «Косичка» і сухариків, з яким я з задоволенням поділюся, саме така страва. Він дуже легкий, яскравий, хрусткий, з ноткою свіжості, яка нагадує про новий початок. Насправді сир «Косичка» є одним з тих продуктів, що часто з’являється на українських столах. Його ніжний вершковий смак асоціюється з домашнім теплом, а хрусткі сухарики гарантовано до дадуть веселого настрою. Я вперше приготувала цей салат саме до зимових свят, хотілося чогось простого, але особливого. Свіжі огірки додають йому не тільки зеленого акценту, але й дарують відчуття весни посеред зими, нагадуючи, що свято - це завжди новий початок. Салат з сиру «Косичка», сухариків, кукурудзи та свіжих огірків - це поєднання ніжності й хрусткої текстури. Він готується швидко, виглядає апетитно, а смакує ще краще. Свіжі огірки додають легкості, кукурудза солодкої нотки, а сухарики приємного хрускоту. Прикрашений зеленню та помідором, він стає справжньою окрасою святкового столу. Якщо ви шукаєте простий, але ефектний рецепт, цей салат стане справжньою знахідкою.
Для приготування Салату з сиру «Косичка» і сухариків нам будуть потрібні такі інгредієнти:
-
150 гр сиру «Косичка»
-
4 варених яйця
-
2 невеликих свіжих огірка
-
1 банка консервованої кукурудзи
-
2-3 ст.л. майонезу
-
Сіль, чорний мелений перець до смаку
-
Сухарики (у мене зі смаком сметани та зелені)

Ось з таких продуктів ми приготуємо дуже смачний Салат з сиру «Косичка» і сухариків для святкового столу.

Сир Косичку нарізаємо невеличкими кусочками та викладаємо у миску.

Свіжий огірок нарізаємо соломкою та додаємо до сиру.

Варені на круто яйця нарізаємо кубиком та додаємо у миску з порізаними сиром та огірками.

Сюди ж додаємо консервовану кукурудзу.

До всіх продуктів додаємо сухарики (частину лишаємо для прикраси).
Сухарики можна використовувати на свій смак, мені дуже подобаються зі смаком сметани та зелені, тому саме їх я і використала.

Додаємо майонез (2-3 столові ложки).
По бажанню досолюємо та перчимо (я цього не робила).

Ретельно все перемішуємо.

Наш смачний Салат з сиру «Косичка» і сухариків готовий.
Перекладаємо салат у салатник та по колу прикрашаємо сухариками та гілочками петрушки.

Я свій Салат з сиру «Косичка» і сухариків прикрасила ще половинкою помідора та зеленню петрушки.
Вийшло неймовірно красиво та святково.

Впевнена, що такий салат, який готується за лічені хвилини стане справжньою прикрасою святкового столу, а ваші рідні та гості зможуть оцінити його смакові властивості!
СМАЧНОГО!