Шарлотка з яблуками та сливами

Опубліковано користувачем Irina

Що може бути більш затишним та домашнім, ніж чашка гарячого ароматного чаю з ніжною та смачною Шарлоткою з яблуками та сливами. Така проста та легка в приготуванні шарлотка просто тане в роті. Ця страва неодноразово рятувала мене, коли на порозі гості, а під рукою нічого немає. Готується цей пиріг 40 хвилин, і однаково смачний, як у гарячому вигляді, так і остиглим. Спочатку цей рецепт включав тільки яблука, але я згадала, що в морозилці у мене є слива, тому вирішила додати її в пиріг - вийшло просто фантастично. Причому сливу я не розморожувала, а лише нарізала на четвертинки.

Для приготування Шарлотки з яблуками та сливами нам знадобиться:

  • 5-6 яблук (невеликих)
  • 10 слив (в моєму випадку морожених)
  • 3 яйця
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • Ванільний цукор
  • Кориця

Яблука очищаємо від шкірки та нарізаємо скибочками. 

Додаємо в яблука корицю та сливи. Можна і без кориці, це на любителя, але взагалі яблука дуже добре поєднуються з корицею. 

Яйця збиваємо з цукром за допомогою міксера на максимальній швидкості, щоб утворилася стійка піна. 

Потім знижуємо оберти та вводимо просіяне борошно та розпушувач. 

У тісто додаємо яблука та сливи, добре все перемішуємо.

Форму для випікання (у мене жаростійка тарілка) обов'язково змащуємо маслом та присипаємо борошном.

Виливаємо в неї наше тісто. 

Випікаємо шарлотку в добре прогрітій духовці близько 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність пирога перевіряємо зубочисткою. Якщо, виймаючи її з тіста, вона суха, відповідно пиріг готовий.

Хочу дати невелику пораду! Перші 20 хвилин духовку краще не відчиняти.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 15 листопада 2024 - 15:09 користувачем Сергій

Вчора на вечерю приготували шарлотку (сливу використовували заморожену), вийшло неймовірно смачно, тісто ніжне, фрукти мякеньки, а зверху смачна скоринка . Дуже сподобався пиріжок, який так легко та швидко готується. Ірино, дякуємо за чудовий рецепт, неодмінно будемо готувати ще! Фото нашої шарлотки вислав!

Опубліковано 15 листопада 2024 - 17:02 користувачем Irina

Сергій, мені дуже приємно отримувати такі коментарі, як ваш! Чудово, що шарлотка сподобалася!!! Щиро дякую за красиве фото неймовірно апетитного пиріжечка!

Опубліковано 25 вересня 2023 - 14:13 користувачем Алла

Завжди готувала шарлотку лише з яблуками, цього разу, як в рецепті зі сливами, вийшло ще смачніше і соковитіше) . Дякую за смакоту! Фото своєї шарлотки вислала)

Опубліковано 25 вересня 2023 - 15:22 користувачем Irina

Алла, мені дуже приємно, що вам сподобалася шарлотка, цей простий в приготуванні, але такий смачний пиріг! Щиро дякую за чудову світлину, яку найближчим часом опублікую! Заходьте ще, завжди рада!

Опубліковано 05 серпня 2021 - 20:00 користувачем Лиля

очень вкусная шарлотка получилась, мои домашние в восторге) легко, быстро, бюджетно и главное, вкусно! Спасибо за удачный рецепт! выслала вам фото своей шарлотки)

Опубліковано 06 серпня 2021 - 23:04 користувачем Irina

Лиля, ваша шарлотка выше всех похвал) А фото просто замечательное, спасибо большое! Мне приятно, что пирог пришелся по вкусу, заходите еще, у меня на блоге много вкусной выпечки!

Опубліковано 16 травня 2020 - 23:27 користувачем Гаврилова Айлин

Ваш сайт для себя открыла недавно, и даже полюбила готовить! Большое вам спасибо!

Опубліковано 16 травня 2020 - 23:55 користувачем Irina

Айлин, рада приветствовать вас! не представляете, как приятно получать такие комментарии, как ваш!!! Готовьте на здоровье, если возникнут вопросы, спрашивайте, с удовольствием на них отвечу!

Опубліковано 13 листопада 2018 - 20:20 користувачем Варвара

очень вкусная шарлотка получилась!!! спасибо!!! :-)

Опубліковано 14 листопада 2018 - 19:23 користувачем Irina

Варвара, на здоровье!!! очень рада, что вам шарлотка понравилась!!!

Опубліковано 31 липня 2016 - 23:33 користувачем Leptusa

пирог получился изумительный, очень вкусный, готовить совсем не трудно!
спасибо! сыну и мужу очень понравился!
и вот что у меня вышло!

Опубліковано 01 серпня 2016 - 10:43 користувачем Irina

Leptusa, я очень рада! у вас получился замечательный пирог, такой высокий, аппетитный! Вы МОЛОДЕЦ! огромное спасибо, что не забываете присылать фото, с удовольствием опубликую!

Опубліковано 07 грудня 2013 - 20:16 користувачем Арчи

Класс!

Опубліковано 08 грудня 2013 - 00:07 користувачем Irina

Спасибо!

Опубліковано 27 січня 2013 - 00:32 користувачем светика

легко и вкусно! Спасибо!

Опубліковано 27 січня 2013 - 18:32 користувачем Irina

На здоровье!!!

Коментувати