Шоколадні мафіни «Сердечка» з джемом

Опубліковано користувачем Irina

Кохання народжується в серцях І стане міцніше з розлукою. Кохання не описати у віршах, не пояснити переживання!

Пройшли новорічні свята, але попереду ще один чудовий привід побажати один одному кохання та радості. Це День Святого Валентина або День усіх закоханих. 14 лютого не за горами, тому поспішаю поділитися чудовим рецептом шоколадних мафінів «Сердечка» з джемом. Рецепт неймовірно простий та доступний, з ним справиться кожен. А ось форму для таких оригінальних кексів доведеться купити. Якщо немає бажання купувати форму, можете спекти для своїх улюблених Пісочне печиво «Сердечка - Валентинки» або не менш смачне Печиво «Сердечка». Кексики у вигляді серця виходять такими ошатними та смачними, що ви 100% здивуєте свою другу половинку. Отже, давайте почнімо!

Для приготування шоколадних мафінів «Сердечка» з джемом нам знадобиться:

  • 1 ст. борошна
  • 0.5 ст. кефіру (у мене 2.5% жирності)
  • 2 яйця
  • 100 гр. цукру
  • 3 повні чайні ложки какао-порошку
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 10 гр. ванільного цукру
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • Густий джем червоного кольору (у мене полуничний)
  • Цукрова пудра для прикраси

Ось такі продукти нам знадобляться для приготування смачних, дуже святкових мафінів.

Для приготування цих мафінів навіть не знадобиться міксер, все збиватимемо звичайним вінчиком. У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо цукор та ванільний цукор.

За допомогою вінчика збиваємо, щоб цукор розпустився та маса побіліла.

Додаємо кефір.

Добре все перемішуємо.

У масу додаємо розпушувач та залишаємо на кілька хвилин, повинні з'явитися бульбашки - це кефір вступив у реакцію з розпушувачем.

Додаємо просіяне борошно та какао-порошок.

Борошно обов'язково просіюємо, так воно насититься киснем та мафіни вийдуть пухнастішими. На цьому етапі додаємо олію.

Перемішуємо до однорідності, по консистенції тісто повинне вийти як густа сметана.

Я випікатиму свої мафіни ось у такій силіконовій формі у вигляді сердечок. Обов'язково змащуємо форму вершковим маслом.

Наповнюємо форми тістом, залишаючи 1/3 вільною, тому що кекси підростатимуть. Форму для зручності відразу ставимо на деко. У мене вийшло 6 сердець та ще один звичайний мафін, який я теж випікала в силіконовій формі.

Ставимо наші мафіни в заздалегідь розігріту духовку та випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 25-30 хвилин, орієнтуйтесь на свою духовку. Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою, вона має бути повністю сухою. Коли мафіни трохи охолонуть, виймаємо їх із форми та даємо повністю охолонути.

Заглиблення заповнюємо улюбленим джемом (у мене полуничний), головне, щоб він був червоного кольору. Посипаємо цукровою пудрою. Ось така краса виходить.

Як бачите, нічого складного в приготуванні немає, та й продукти самі звичайні. Трохи фантазії та гарний настрій забезпечено!

Обов'язково приготуйте такі мафіни, потіште свою половинку!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 06 лютого 2021 - 21:38 користувачем Жанна

Яка прелесть! Сам вигляд і вже слюні течуть)

Опубліковано 07 лютого 2021 - 13:14 користувачем Irina

Жанночка, сестричко, дуже тобі дякую! такі коментарі як твій, просто надихають!

Опубліковано 18 лютого 2020 - 20:57 користувачем Сашко

Дуже гарні, хотів б такі спробувати, ням-нямммм!!!!

Опубліковано 18 лютого 2020 - 21:11 користувачем Irina

Сашулька, привіт! дуже дякую за коментар! обов"язково спечу такі маффінчики, коли ти приїдеш! сподіваюсь тобі сподобаються!!!

Опубліковано 07 лютого 2020 - 10:06 користувачем AllaSkirka

Мабуть дуже смачно, молодчинка!!!!

Опубліковано 10 лютого 2020 - 09:30 користувачем Irina

AllaSkirka, дуже смачно! здавалось би самі звичайні кекси, але з кавою ідуть на ура!

Опубліковано 15 лютого 2020 - 18:55 користувачем Юльєтта

Кекси чудові!

Та... поправте, будь ласка, в коментарі слово, там має бути кава:)))))

Опубліковано 15 лютого 2020 - 23:04 користувачем Irina

Юльєтто, яка ви уважна! Щиро дякую!!! прочитала, та своїм очам не повірила, така не гарна помилка вийшла))) вже виправила, ще раз дякую! А кекси дійсно дуже класні, не дорогі та смачні!!!

Коментувати